Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

Χρόνια πολλά καλούς αγώνες....

Το μπλοκ μας ο Άνεμος Ελευθερίας και οι διαχειριστές του εύχονται σε φίλους/ες, συντρόφους/ες χρόνια πολλά, αγωνιστικά, ανασυγκρότηση και ελπίδα, που θα συνοδεύονται με δυναμικούς αγώνες και νίκες.

Άλλον ένα χρόνο την παλέψαμε. Παλέψαμε με τις ανάγκες μας, τα φέραμε βόλτα....

Παλέψαμε με τις αιτίες και τους αίτιους της δυστυχίας μας.

Δεν έχουμε αυταπάτες. Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με μια κυβέρνηση των "αρίστων" που βαδίζει ακάθεκτη στην παλινόρθωση ενός κράτους της σκληρής δεξιάς. 

Και εκτός απ' αυτό, η υγειονομική κρίση, που μας έχει οδηγήσει να θρηνούμε χιλιάδες ανθρώπους της τάξης μας, αρκετοί απ' αυτούς να είναι θύματα της συνειδητής κυβερνητικής πολιτικής, συνοδευόμενη από την ακρίβεια και την ανασφάλεια, έχουν καταντήσει την καθημερινότητά μας εντελώς προβληματική. 

Ο λαός μας αιμορραγεί ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια από την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τώρα θα μας καλέσουν να ξαναπληρώσουμε για την ανάπτυξή τους. Όπως πληρώσαμε για την κρίση τους.

Άλλος ένας χρόνος εντατικής εκμετάλλευσης του λαού μας και βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στα επικίνδυνα πολεμοχαρή ιμπεριαλιστικά σχέδια τελειώνει...

Η τάξη μας κατακερματισμένη, «ζαλισμένη» από τα απανωτά «χαστούκια» που δέχεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια αδιάκοπης επιβολής ταξικής –μνημονικής πολιτικής, παρουσιάζεται αδύναμη να αντισταθεί, αφήνοντας τις δυνάμεις του κεφαλαίου να διεξάγουν μόνες τους ταξικό πόλεμο και επομένως να τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα.

Αριστεροί και δεξιοί “σωτήρες” ετοιμάζονται και τη νέα χρονιά να σπείρουν υποσχέσεις και αυταπάτες, για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

Εμείς δεν ευχόμαστε απλώς, αλλά καλούμε όλο τον κόσμο της εργασίας, τους απόμαχους της δουλειάς, τη νέα γενιά με τα σμπαραλιασμένα όνειρα και το αβέβαιο μέλλον, να ανταμώσουμε στους αγώνες.

Μα, πλέον, το ξέρουμε καλά, πως απ’ αυτό το σύστημα, το γερασμένο και ξεπερασμένο από την ίδια την ιστορία, δεν έχει να δώσει τίποτα καλό. Μόνο περισσότερη φτώχεια, ανεργία και πολέμους.

Να παλέψουμε ώστε ο καινούργιος χρόνος να σημαδευτεί με δυναμικούς αγώνες, με μορφές πάλης που θα ανταποκρίνονται στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από τις δυνάμεις του κεφαλαίου και το υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους.

Για να αποτελέσει το 2022 αφετηρία ώστε να ανοίξουμε λεωφόρους ελπίδας και προοπτικής, για ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Ή θα συμβιβαστούμε –μοιραίοι κι’ άβουλοι αντάμα προσμένοντας, ίσως, κάποιο θάμα- ή θα περάσουμε στην αντεπίθεση, ώστε “να ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς”. Αυτό το ερώτημα τίθεται επιτακτικά και για το νέο έτος.

Γι’ αυτό, μέρες που είναι, θέλουμε να δώσουμε τις θερμότερες ευχές μας σε όσους/ες επέλεξαν να αντισταθούν και να αμφισβητήσουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα του αστικού κράτους.

Ευχές και στους συντρόφους μας σε όλο τον κόσμο που αντιστέκονται δυναμικά σε αστικές δικτατορίες και σε φασιστικά καθεστώτα.

“Μολύβι ο καιρός κι ο Άνεμος πικρός, βάλτε όλοι σκοπό να αλλάξει ο καιρός…” – τα λόγια αυτά του ποιητή είναι η ευχή μας για το 2022.

Χρόνια πολλά, καλούς αγώνες, καλή Λευτεριά!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...