Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Οι δανειστές στηρίζουν και αυτή την κυβέρνηση… «Τσολάκογλου»

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε τα πράγματα με το όνομά τους. «Αυτοί που έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση στηρίζουν τη δική μας», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Σώματος και δεν εξέπληξε κανέναν.

Οι δανειστές είναι οι μόνοι κερδισμένοι από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Διέλυσαν το αντιμνημόνιο σκορπισαν απογοήτευση και μέσω του δημοψηφίσματος πήραν τον.... 
 
έλεγχο του πιστωτικού συστήματος.

Τα μερίδια του Δημοσίου και των Ελλήνων μετόχων εξαϋλώθηκαν στις συστημικές τράπεζες, τα funds έχουν τον πρώτο λόγο σε όλα και κυρίως στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, μέσω των οποίων θα γίνει η μεγάλη αναδιάταξη του επιχειρηματικού χάρτη σε εθνική κλίμακα. Τα πρώτα δείγματα αφελληνισμού τα βλέπουμε ήδη στον τουριστικό κλάδο, θα ακολουθήσουν και άλλοι τομείς της αγοράς που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παραγωγική μας μηχανή.

Ο Σόιμπλε επί Τσίπρα κατάφερε επίσης να περάσει τη δημιουργία του υπερταμείου, που λειτουργεί με τους κανόνες του Πτωχευτικού Δικαίου.

Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, οι δανειστές έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ελέγχουν το υπερταμείο, στο οποίο έχει περάσει όλη η κρατική περιουσία επί 99 έτη και θα το λεηλατήσουν. Ο Σαμαράς δεν το συζητούσε, ο Τσίπρας το υπέγραψε.

Πού θα βρουν αλλού τέτοιον πελάτη οι «θεσμοί»; Ποια κυβέρνηση πλην της «αριστερής» θα μπορούσε να νομοθετήσει την περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων κατά 18% και την καθιέρωση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Ποιος αλλος θα μπορούσε να περάσει το πετσόκομμα του αφορολόγητου ορίου και ποιος θα προχωρούσε χωρίς μπλακ-άουτ την πώληση της ΔΕΗ ή των επιχειρήσεων ύδρευσης, των λιμανιών και των αεροδρομίων χωρίς να καεί το Σύνταγμα;

Ποιος θα άλλαζε ανώδυνα το νόμο για τις απεργίες, παρά μόνο αυτοί που πρωτοστατούσαν σε κάθε κινητοποίηση;

Για όλους αυτούς τους λόγους οι δανειστές στηρίζουν στην εξουσία τον Τσίπρα, και δύσκολα θα πέσει αν δεν βγει ο κοσμος στο Σύνταγμα να του πάρει με τις πέτρες.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...