Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Βρέθηκε νεκρός ο Μ.Μανωλάκος: «Πρωτοπαλίκαρο» των Κενταύρων με ίνδαλμα τον πραξικοπηματία Παπαδόπουλο (video)

Μία γνωστή φυσιογνωμία του δεξιού και ακροδεξιού χώρου με πολύχρονη δράση στην ΟΝΝΕΔ και τη Νέα Δημοκρατία, ο Μάνος Μανωλάκος, βρέθηκε νεκρός χθες εντός του φαρμακείου του.

Είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, επί προεδρίας Βασίλη Μιχαλολιάκου, στο πλευρό του Ευάγγελου Αβέρωφ, καθώς και υποψήφιος βουλευτής του κόμματος....



Το 1999 ο Κώστας Καραμανλής διέγραψε τον Μάνο Μανωλάκο από τη ΝΔ, γιατί παρέστη στην κηδεία του δικτάτορα Γιώργου Παπαδόπουλου:

Κένταυροι και Rangers

Σημαντική ήταν η "δράση" του Μ. Μανωλάκου στις ομάδες κρούσης που είχε συγκροτήσει η ΝΔ κατά το παρελθόν.

Οι “Κένταυροι” και οι “Rangers”, έμπνευση του μακαρίτη Ευ. Αβέρωφ -πρόεδρος τότε της Ν.Δ.- όταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ήταν ο Β. Μιχαλολιάκο (βουλευτής Πειραιώς στη συνέχεια) είχαν επικεφαλής τον Μανωλάκο (φαρμακοποιός στο επάγγελμα). 

Ήτανε ομάδες γυμνασμένων ΟΝΝΕΔιτών που κατέβηκαν σε πανσπουδαστικά συνέδρια (αρχικά) και μετά σε σχολές για να ενισχύσουν τη ΔΑΠ, όταν αποτελούσε μειοψηφία στις σχολές και τα ΑΕΙ. 

Δεν ήταν φοιτητές, τουλάχιστον όχι όλοι…ήταν μπρατσαράδες. 

Οι συγκεκριμένες ομάδες, εκείνη την περίθοδο, έκαναν πολλές επιθέσεις εναντίον δημοκρατικών φοιτητών και νεολαίων.

Η εποχή της “ένδοξης” δράσης τους ήταν τα τέλη ’70, αρχές και τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ σποραδικά έκαναν κάποιες εμφανίσεις και στις αρχές τις δεκαετίας του ’90…

Οι τραμπούκικες ομάδες κρούσεις διαλύθηκαν τυπικά αλλά όχι ουσιαστικά επι Μητσοτακη, η δράση τους, όμως, συνεχίστηκε υπογείως.

Οι ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ήταν ομάδα νέων απο τον Κορυδαλλό και την Αθήνα. 
Καποια μελη ηταν ηταν πριν στο ΦΕΠ   (Φοιτητική Εθνική Πρωτοπορία) και στην ΕΝΕΚ (Ενιαίο Εθνικιστικό Κίνημα) ενω οι RANGERS ήταν κυρίως απο Θεσσαλονικη.





economy365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...