Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Με ταχύτητα φωτός! Η Μπέτυ Μπαζιάνα από διοικητική υπάλληλος το 2017 έγινε καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο

O tempora , O mores!!! 

Η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπαζιάνα Περιστέρα το 2017 έγινε απλή διοικητική υπάλληλος του ΕΜΠ. 

Όμως προ ολίγων ημερών (με το ΦΕΚ (Τεύχος β) 1225/2-4-2018) -για την ακρίβεια τη Μεγάλη Δευτέρα- μετατράπηκε από απλή διοικητική υπάλληλος, σε....


Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Ας θυμηθούμε για ακόμα μια φορά τη φράση της κ.Μπαζιάνα σε πρόσφατη συνέντευξη της στην φιλοκυβερνητική Εφημερίδα των Συντακτών: “Ας κριθώ γι’ αυτό που είμαι και γι’ αυτό που πράττω, όχι για τον σύζυγό μου. Μια τέτοια αντίληψη είναι υποτιμητική για κάθε γυναίκα”.

Το ΦΕΚ λοιπόν αναφέρει:
Ένταξη μονίμου υπαλλήλου, σε θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.).

Η μόνιμη υπάλληλος του Ιδρύματος, Μπαζιάνα Περiστέρα του Αχιλλέα, σε οργανική θέση της κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π) και σε μόνιμη θέση της Α ́ βαθμίδας, ΠΕ Κατηγορίας, του Τομέα «Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής και Συστημάτων Πληροφορικής» της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ. Πολυτεχνείου.

Η ως άνω οργανική θέση ένταξης συνιστάται με μετατροπή της οργανικής θέσης που κατέχει.
(Αριθμ. βεβ. Γ.Δ.Ο.Υ. / Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων: 61/3.1.2018).

Έγινε διοικητική το 2017
 
Έως τώρα η κ. Μπαζιάνα ήταν Διοικητική υπάλληλος του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου μετά από δική της αίτηση. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 496/30-5-2017, η Περιστέρα Μπαζιάνα εντάχθηκε στους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΜΠ, ως υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στο χώρο της Πληροφορικής. 

Η σύντροφος του πρωθυπουργού, όπως λένε οι πληροφορίες προ μηνών είχε καταθέσει υποψηφιότητα για να εκλεγεί σε θέση διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει καταθέσει αντίστοιχη αίτηση και σε περιφερειακό πανεπιστήμιο.

Δείτε το ΦΕΚ
Οι σπουδές

Η Περιστέρα Μπαζιάνα σπούδασε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών, στο οποίο και παρέμεινε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, συμμετέχοντας σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του ΟΤΕ και ξεκινώντας διδακτορική διατριβή.

Ήρθε όμως σε ρήξη με τον επιβλέποντα καθηγητή της, Δημήτριο Λυμπερόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι ιδιοποιήθηκε την πνευματική της εργασία και υπεξαίρεσεαμοιβές της, προσφεύγοντας το 2003 στη Δικαιοσύνη, από την οποία δικαιώθηκε, έχοντας δικηγόρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, αποζημιώθηκε με το ποσό των 30.000 ευρώ. Αργότερα, ο Λυμπερόπουλος υποστήριξε πως προσέφυγε στο Εφετείο Πατρών κατά της πρωτόδικης απόφασης, το οποίο εν τέλει τον δικαίωσε και υποχρέωσε την Μπαζιάνα να του καταβάλει χρηματική αποζημίωση ύψους 8.000 ευρώ για τη συκοφαντική δυσφήμιση που εκείνος υπέστη.

Από το 2002 συνεργάζεται επιστημονικά με το Ε.Μ.Π.

Την περίοδο 2000–2002 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2016 & 2016-2017 έχει διατελέσει έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Από το 2016-2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (στο τμήμα της Λαμίας), ενώ από το 2017 διδάσκει ως έκτακτο διδακτικό προσωπικό στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Επίσης, από το 2017 διατελεί επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών του Πεκίνου, Κίνα (Beijing University of Posts and Telecommunications).

Η Μπέττυ (Περιστέρα) Μπαζιάνα έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών (ΗΜ&ΜΥ) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) το 2008.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...