Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Α. Τζιτζικώστας (Βίντεο): Με σεξιστικές ευχές και πορνογραφικές αναφορές αποχαιρετά το 2019

Μεγάλε Απόστολε, γιε του μπαμπά σου, σε είχαμε προσέξει από παλιά.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα τρία μεγαλύτερα παιδιά του Κοκού (Αλεξία, Παύλος και Νικόλαος) έπρεπε να πάρουν το απολυτήριο λυκείου.
Ο Κοκός, τότε, υποτίθεται "δούλευε" στις επιχειρήσεις του Λάτση στο Λονδίνο [Σ.Σ.:...

Ο Λάτσης είχε πει το αμίμητο
«Τον έχω στο μισθολόγιο για να μπορώ να τον καθυβρίζω όποτε μου κάνει κέφι»]. 

Και ήθελε τα παιδιά του να πάρουν το χαρτί από ελληνικό ίδρυμα, με την σφραγίδα του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, αν και θα μπορούσαν να βγάλουν οποιοδήποτε άλλο ιδιωτικό σχολείο ξένης χώρας. 
Προφανώς, είχε τα σχέδιά του. 
Πάντοτε είχε μια ελπίδα για επιστροφή στο θρόνο, ο ίδιος του ή κάποιο από τα πριγκιπόπουλά του, και σκεφτόταν ότι θα ήταν θετικό αν είχαν "ελληνική παιδεία".

Έτσι λοιπόν, απευθύνθηκε στην ελληνική παροικία πλούσιων και εφοπλιστών της Αγγλίας, και με τη βοήθεια και του πρεσβευτή και του τοπικού εκεί ελληνορθόδοξου ιεράρχη, κατόρθωσαν να φτιάξουν ένα απολύτως ιδιωτικό σχολείο, με δικούς τους καθηγητές και πρόγραμμα σπουδών. Είχαν, όμως, ένα μικρό πρόβλημα: 
Ήθελαν να αναγνωριστεί το σχολείο αυτό σαν σχολείο του επίσημου ελληνικού κράτους. Ουδεμία δυσκολία, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το αναγνώρισε αμέσως.

Όμως, για να γίνουν όλα by the book, έπρεπε το υπουργείο να στείλει κάποιους λίγους δασκάλους από την Ελλάδα, πέρα από τους άλλους διορισμένους από την παρέα του Κοκού και από τους εφοπλιστές. 

Και έτυχε αυτοί οι δάσκαλοι να είναι δημοκρατικών πεποιθήσεων.
Στο μεταξύ, είχε αλλάξει και η κυβέρνηση στην Ελλάδα, και ήταν το ΠΑΣΟΚ στα πράγματα.


Όταν οι δημοκρατικοί καθηγητές πήγαν εκεί, συνάντησαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Το σχολείο, δεν ήταν σχολείο:
Έμοιαζε με καφετέρια. 
Τα παιδιά του Κοκού, των εφοπλιστών και του προσωπικού της Πρεσβείας που φοιτούσαν εκεί, έρχονταν όποτε ήθελαν, έφευγαν όποτε ήθελαν, απαιτούσαν να περνάνε τα μαθήματα χωρίς να κάνουν εργασίες και να προβιβάζονται στις τάξεις χωρίς να περνάνε τεστ και εξετάσεις, και γενικά, ήταν μια κατάσταση στην οποία φαινόταν ότι οι μαθητές και οι οικογένειες τους θεωρούσαν το ίδρυμα προσωπικό τους τσιφλίκι.

Σ' αυτά όλα τα προβλήματα, έπρεπε να προστεθούν και οι ανάγωγες και αντιδημοκρατικές συμπεριφορές των παιδιών του Γλύξμπουργκ: 
Έβαζαν υπογραφές στα απουσιολόγια και στα τεστ και στα γραπτά "Διάδοχος Παύλος", "Πριγκίπισσα Αλεξία" και "Πρίγκιπας Νικόλαος", και επέμεναν να τους αποκαλούν με τα "βασιλικά" τους ονόματα και τίτλους. Οι δάσκαλοι έσβηναν τις απαράδεκτες υπογραφές, τα πριγκιπόπουλα επέμεναν.

Ώσπου έφτασε η ρήξη. 
Τότε οι γονείς των πλουσιόπαιδων χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα για να "σωφρονίσουν" τους δημοκρατικούς δασκάλους, που το μόνο που ήθελαν ήταν να εφαρμόζονται οι κανονισμοί. Στην αρχή με καλοπιάσματα και "φιλικές κουβεντούλες", αργότερα με απειλές και φωνές και σκηνές, και στο τέλος με προσπάθειες χρηματισμού.

Τελικά, δεν πέρασε το δικό τους (των πλουσίων). Αν και 2 καθηγητές αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, τελικά η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, αφού προηγουμένως τα γεγονότα πήραν μια κάποια έκταση στον Τύπο.


Ο άνθρωπος μας, σαν γιος ισχυρού ανθρώπου, φοιτούσε κι αυτός στο συγκεκριμένο σχολείο. Διαβάζοντας το βιβλίο "Όταν ήμουν δάσκαλος των παιδιών του Γλύξμπουργκ", που έγραψε αργότερα ένας από τους καθηγητές, μαθαίνουμε ότι ο σημερινός εκλεγμένος αυτοδιοικητικός, τότε ήταν στην παρέα των πριγκιπόπουλων, και ότι είχε κι αυτός το δικό του μερίδιο στις δύσκολες καταστάσεις που πέρασαν τότε οι δημοκρατικοί καθηγητές, συντασσόμενος με τα βασιλόπαιδα.

Ποιος ήταν;


Κάποιος που πάντα, (όπως τότε, έτσι και τώρα, η περιουσία και η θέση του μπαμπά να 'ναι καλά), μεγαλώνοντας σε προστατευμένο, 'αεροστεγές' περιβάλλον, αισθάνεται απολύτως άνετος και ασφαλής ακόμη και να κάνει την γνωστή κίνηση του μεσαίου δαχτύλου, ολόκληρος Περιφερειάρχης τώρα, προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας όταν τους προτείνει, κάνοντας μπλακ χιούμορ, να παίξουν σε ρόλο πορνό σε ταινία του Σειρηνάκη.
 
- Σεξιστικές δηλώσεις Απ. Τζιτζικώστα


- Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο εργαζόμενος της Περιφέρειας, δίνει μια κλακέτα ως δώρο στον Περιφερειάρχη ευχόμενος, μεταξύ άλλων, να υπάρξει μεσολάβησή του έτσι ώστε οι γυναίκες υπάλληλοι της Περιφέρειας να πάρουν μέρος σε ταινίες σε ρόλο «χαρούμενο».

Ζητώντας εξηγήσεις ο Περιφερειάρχης και κάνοντας και την ανάλογη σεξιστική κίνηση απαντάει ότι «από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη».

Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν, αν ήταν κανένας σταλινομαδούρος και έκανε αυτή την κίνηση ον κάμερα, και μπροστά σε παιδιά, μάλιστα.

Απολύτως φυσιολογικό να έχει κανείς αυτόν τον συνειρμό, μόλις είδαμε το βίντεο, θυμηθήκαμε αυτό εδώ το γλαφυρό ανάγνωσμα (διαβάζετε με δική σας ευθύνη)

Οι εκτονώσεις ενός υποψήφιου περιφερειάρχη

 



XYZ Contagion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...