Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Κοροναϊός και Κουλοϊός

Ξεφεύγει η κατάσταση! “Δραματική προειδοποίηση από επιστήμονες”!Ξεπερνούν τις 40.000 τα κρούσματα του νέου ιού”! “44.000”! λέει άλλος. 

Έλα να ακούω
προσφορές! Ποιος δίνει 50.000; Πλειστηριασμό στον πανικό κάνουμε. Να καλέσουμε την κούκλα από το Resident Evil, να καθαρίσει τον ιό!....
 
Λοιπόν δείτε το χάρτη με τον κοροναϊό.

Δυστυχώς έχουμε 81 νεκρούς. Όλα τα θύματα εκτός από ένα, είχαν κι άλλα προβλήματα υγείας.

Οι περισσότεροι ήταν ηλικιωμένοι. Οι άρρωστοι είναι 2.886. Ευτυχώς έχουμε 59 που έχουν αναρρώσει πλήρως. Η Κίνα πραγματικά έχει πρόβλημα. Ο ιός έχει υψηλή μεταδοτικότητα (μεταδίδεται με σταγονίδια, επαφή κλπ), ενώ είναι αρκετά επικίνδυνος (βήχας, δύσπνοια, πυρετό...) που σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά αν δεν προσεχθεί, οδηγεί στο θάνατο.

Όμως τόσο η θεραπεία όσο και το εμβόλιο είναι κοντά. Τον 21ο αιώνα επιστήμονες μελετάνε όλους τους ιούς, ενώ υπάρχουν υποδομές και παίρνονται μέτρα για να περιοριστεί η μετάδοσή τους και φυσικά να βρεθεί γρηγορότερα αποτελεσματικό φάρμακο.

Βέβαια θα ήμασταν πιο ήσυχοι, αν οι αγαπητοί Κινέζοι, και όχι μόνο αυτοί, έπαιρναν μετρά για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, για να μην τρέχουν μετά. Όμως ένα νοσοκομείο σε 10 μόλις μέρες το χτίζουν, ενώ εμείς γκρεμίζουμε 10 την ημέρα. Γι αυτό άλλωστε ανησυχούμε.
 
Αν έκανε ο καθένας σωστά τη δουλειά του, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να αγχωνόμαστε.

Οι αρχές και οι επιστήμονες καλά κάνουν και προσέχουν: Δουλειά τους είναι να παρακολουθούν, να μελετούν και βεβαίως να προειδοποιηθούν για τους κινδύνους. Άλλο όμως η πρόληψη, άλλο ο πανικός, που σπέρνουν τα ΜΜΕ.

Όχι, καλή μου, δεν χρειάζεται να τρέξεις στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι ανάγκη να κατεβάσεις ό,τι χάπι βρεις στο φαρμακείο, ούτε να αποφεύγεις τα κινέζικα προϊόντα.

Χμ... Εντάξει κάποια από αυτά μπορείς να τα αποφεύγεις για άλλους λόγους, κι όχι όμως μην κολλήσεις πνευμονία από το ρούχο ή το παιχνίδι! Η υπερβολή ποτέ δεν είναι καλή.

Όλοι οι ασθενείς σε Αμερική και Ευρώπη βρίσκονται στα νοσοκομεία κατευθείαν από τα αεροδρόμια. Μπορούμε να πούμε πως οι αρχές πρόλαβαν τη μετάδοση του.

Στη χώρα μας, όπως σε πολλά άλλα μέρη του πλανήτη, δεν υπάρχει κρούσμα.

Άλλωστε εμείς έχουμε χειρότερο ιό που έχει διαλύσει τα πάντα. Τον Κουλοϊό! Και δεν μπορούν να τον περιορίσουν, τον άτιμο.

Όπου
εμφανίζεται γίνεται καταστροφή! Νίλα σκέτη. Μεγάλη γκαντεμιά.

Λέγεται πως το
σκόρδο κάτι κάνει, αλλά αυτά είναι φήμες, τίποτε επιστημονικώς εξακριβωμένο. Η θεραπεία στις επόμενες εκλογές.

Φυσικά τα νοσοκομεία μας, με τα χάλια που έχουν, δεν είναι ικανά να αντιμετωπίσουν απλό συνάχι, όχι πνευμονία. Υπάρχει
έλλειψη στα πάντα. Υλικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Κείνοι που περισσεύουν είναι μπάτσοι και παπάδες. Βέβαια έχουμε και τα θετικά μας. Τον καιρό πχ.

Και καλό είναι να πλένουμε τα χέρια μας, όταν ερχόμαστε απ' έξω. Όχι μόνο για τον κορονοϊό, για πολλούς λόγους. Υπάρχουν ένα σωρό βλαβεροί μικροοργανισμοί. Και σίγουρα δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε με το Σύστημα Υγείας, που δεν έχουμε.

Οι
Κινέζοι πήραν τα απαραίτητα μέτρα για να περιορίσουν τον κίνδυνο. Η γνώση και η έγκαιρη ενημέρωση βοηθάν πάρα πολύ. Η παραπληροφόρηση κι ο πανικός αντίθετα βλάπτουν.

Ας πάρουν μέτρα οι αρμόδιοι εδώ, αλλά να
μην παραγγείλουν πάλι 16.000.000 πειραματικά εμβόλια, όπως έκανε κάποιος υπουργός παλιότερα. Ας δώσουν έμφαση στην Υγεία.

Ας πάρουν προσωπικό, φάρμακα, εξοπλισμό για νοσοκομεία.

Αυτά χρειάζονται, όχι όπλα.

Γράφει ο mitsos175


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...