Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ενας αξιόλογος Μητροπολίτης-τραπεζίτης

Αντιεκκλησιαστικό μένος διαπιστώνουμε από ορισμένους οι οποίοι στηλιτεύουν τον σεμνό και ταπεινό ιεράρχη Κύκκου & Τηλλυρίας Νικηφόρο στην Κύπρο, για την επιλογή του να "λαμβάνει το μηνύματα των καιρών".
 
Μπορεί ο Χριστός να κυκλοφορούσε με γαϊδουράκι, αλλά αυτοί που κηρύττουν τον λόγο του, πρέπει να συμβαδίζουν με τις επιταγές της εποχής....

 

Αυτό ακριβώς κάνει και ο πολυβραβευμένος πνευματικός ποιμενάρχης Κύπρου. (Ο Δήμο Αθηναίων, "ἀπένειμεν εἰς αὐτὸν τὴν Ἀνωτάτην Τιμητικὴν Διάκρισιν αὐτοῦ διὰ τὸ πολυσχιδὲς ἔργον αὐτοῦ", το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης "ἀνηγόρευσαν αὐτόν, εἰς Ἐπίτιμον Διδάκτορα" κ.α).

Για να μπορεί, λοιπόν να ανταποκρίνεται στο θεόσταλτο έργο του αυτός ο Μητροπολίτης αγόρασε μια Mercedes-AMG S63 η αξία της οποίας ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.  

Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ "πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι μεγιστάνες για τις μετακινήσεις τους". Έξοχα.

Αν δεν διαθέτει ένα τέτοιο αμάξι αυτός ο "άγιος" πώς θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο πνευματικό του έργο που αναγκαστικά στον συνδυάζει με επίγειες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Και ποιες είναι αυτές; Αυτές που πηγάζουν από την ιδιότητα του Μητροπολίτη σαν ηγούμενου της ισχυρότερης οικονομικά Μονής της Κύπρου, η οποία έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο και από αυτόν της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.
 
Μάλιστα το συγκεκριμένο μοναστήρι είναι μεγαλομέτοχος της Τραπέζης Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου. (Είχε κάποιες ψιλοπεριπέτειες με την εμπλοκή Βγενόπουλου, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Δεν είναι λογικό λοιπόν, ένας αρχιερέας-τραπεζίτης, να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο αξίας 300.000 ευρώ, αντάξιο της ιερής αποστολής που έχει αναλάβει;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...