Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τον Ρουβίκωνα και τους μπαχαλάκηδες

Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει ούτε από τον Ρουβίκωνα, ούτε από τους μπαχαλάκηδες, ούτε από τους αναρχικούς. 

Η δημοκρατία κινδυνεύει από τον Πορτοσάλτε κι από όλους εκείνους που στήριξαν, 
με τον τρόπο που ο καθένας μπορούσε, το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα του τρίτου μνημονίου....


Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τα τρικάκια και τις μπογιές του Ρουβίκωνα, ούτε από τους τσιμεντόλιθους και τις μολότοφ των μπαχαλάκηδων. 

Τα τρικάκια, οι μπογιές, οι μολότοφ και οι τσιμεντόλιθοι δεν ήταν αυτά που τσάκισαν την απόφαση του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα. 

Την απόφαση του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα την τσάκισαν αυτοί που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, αυτοί που το υπέγραψαν και αυτοί που το στήριξαν με όποιον τρόπο τους όρισε το πολιτικό σύστημα. 

Είτε λοιπόν συμφωνεί κανένας με τους Ρουβίκωνες, είτε διαφωνεί όσον αφορά τον τρόπο τους και τη δράση τους, δεν μπορεί να μην διαπιστώσει ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από αυτούς και ας φοράνε κουκούλες. 

Η δημοκρατία καταλύθηκε πριν από ούτε πέντε χρόνια, όταν κάποιοι ψήφισαν χωρίς κουκούλες το εντελώς αντίθετο από αυτό που αποφάσισε ο λαός και κάποιοι άλλοι σαν τον Πορτοσάλτε, οι οποίοι τολμούν να επικαλούνται τη δημοκρατία, στήριξαν με κάθε τρόπο εκείνο το πραξικόπημα. 

Σημειώνουμε ότι η απόφαση του Ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα δεν άρθηκε ούτε για τα μάτια του κόσμου με κάποιο άλλο δημοψήφισμα.

ΥΓ. Προσεγγίζουμε τη δημοκρατία ως εξουσία που πηγάζει από το λαό και απευθύνεται στο λαό και όχι ως δικτατορία της εκάστοτε άρχουσας τάξης, αφού δεν είναι αυτό το ζητούμενο της συγκεκριμένης γραφής.


agkida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...