Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Ελονοσία εναντίον κορονοϊού και μια "προφητεία"

Κάθε χρόνο, τα κρούσματα ελονοσίας παγκόσμια υπερβαίνουν τα 200.000.000

Κάθε 2 λεπτά, ένα παιδί πεθαίνει από αυτήν την ασθένεια που μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί.

Ως τώρα από την αρχή του χρόνου είχαμε 239.159 θανάτους από ελονοσία....

Ο Κορονοϊός προκάλεσε ως τώρα 33.854 θανάτους. Αναλογία 7 θάνατοι από ελονοσία για κάθε ένα θάνατο από τον κορονοϊό.

Με μια διαφορά. Οι θάνατοι από ελονοσία, που έχουν αιτία την έλλειψη φαρμάκων, γίνονται κυρίως στις φτωχότερες χώρες. 


Και κανείς δεν χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ασθένεια για να κάνει στυγνή δικτατορία.

Κανένας δεν θέλει άλλους θανάτους από Κορονοϊό. Και φυσικά πρέπει να παίρνονται μέτρα προφύλαξης. Τα οποία δεν είναι μόνο περιορισμός μετακινήσεων, αλλά μέσα ατομικής προστασίας και τεστ. (Τώρα θα γίνω Παϊσιος και θα σας κάνω μια πρόβλεψη. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν να γίνονται μαζικά τεστ. Ακούσατε χτες τον Τσιόδρα να λέει ότι: 
«Μαζικός έλεγχος με τεστ είναι μία στρατηγική που θα ακολουθηθεί όταν κριθεί επιδημιολογικά αναγκαίο να γίνει»;  

Ε, τώρα το ελληνικό κράτος θα θεωρήσει απαραίτητα τα τέστ, αφού τα έθεσε σε κυκλοφορία η Novartis βασικός μέτοχος της πολυεθνικής Roche, στην οποία θα τα χρυσοπληρώσουμε για να τα προμηθευτεί το ελληνικό δημόσιο. Κρατήστε την "προφητεία" μου και τα ξαναλέμε)

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, όσο εμείς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια, μας δουλεύουν υπερωρίες, για να επιβιώσουμε. Όχι μόνο γιατροί και νοσηλευτές, αλλά ταμίες, εργαζόμενοι στον καθαρισμό, τη μεταφορά, δημόσιοι υπάλληλοι, τεχνικοί, υπάλληλοι στις ΔΕΚΟ κλπ.
 
Τα σκουπίδια μας κάποιος τα μαζεύει και χωρίς κάποιος να φροντίσει θα μέναμε πολύ σύντομα χωρίς φως, νερό, επικοινωνία.

Αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν αύξηση μισθού. Κι αντί γι αυτό τους εκμεταλλεύονται ακόμα χειρότερα. Εργάζονται περισσότερο, ενώ παίρνουν πολλές φορές λιγότερα. Κι ενώ κινδυνεύει η υγεία τους.

Μόλις τελειώσει αυτό το θέατρο του παραλόγου το Μάη, γιατί τότε θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί, οι εργαζόμενοι θα βρεθούν σε ένα κόσμο πολύ χειρότερο.

Τότε λοιπόν θα μας ζητήσουν να κάνουμε κι άλλες θυσίες. Θα το ζητήσουν αυτοί, που διέλυσαν το Σύστημα Υγείας, που εκμεταλλεύτηκαν την Πανδημία για να κερδίσουν και να επιβάλουν δικτατορία. Θα εμφανιστούν πάλι ως “Σωτήρες” αυτοί που δεν έκαναν τίποτε για να προλάβουν το κακό.

Μπορούσαν να σταματήσουν τον ιό προτείνοντας στην Κίνα Οικονομική και Ιατρική βοήθεια με αντάλλαγμα πλήρη και αυστηρότατη καραντίνα. Οι Κινέζοι μέσα σε δυο μήνες κατόρθωσαν να νικήσουν την ασθένεια. Τόσο χρειάζονταν να περιμένουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί.

Όμως υποτίμησαν την δύναμη της Φύσης, θεώρησαν ευκαιρία να μειώσουν τον ανταγωνιστή τους.

Τώρα τα πράγματα αντιστράφηκαν κι ο ιός εξαπλώθηκε παντού.

Οι αλαζονικές ΗΠΑ μετράνε 137.294 κρούσματα.
 
Η ΕΕ ακόμα περισσότερα. 97.689 η Ιταλία, 80.031, η Ισπανία 62,095, η πανίσχυρη Γερμανία, 40.704 η Γαλλία. Συνολικά 341.029 κρούσματα 47,46% των κρουσμάτων στον πλανήτη! Και 22.552 νεκρούς δηλαδή τα 2/3 των συνολικών θανάτων (33.854)!

Τόσο καιρό όμως που άλλες αρρώστιες θέριζαν τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής προκαλώντας πολύ περισσότερα θύματα δεν είδαμε κανένα πλούσιο κράτος να ενδιαφερθεί.

Ακόμα και τώρα δεν υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία στον τομέα της Υγείας. Κάθε κράτος κοιτάει την ελίτ του που έχει εξασφαλίσει τρόφιμα και φάρμακα ενώ εμείς δεν μπορούμε να βρούμε ούτε αντισηπτικό!

ΗΠΑ
και Γερμανία σκοτώνονταν ποιος θα εξασφαλίσει τα κέρδη ενός φαρμάκου κι ενός εμβολίου που ακόμα δε βρέθηκε, αγνοώντας πως είμαστε πια τόσο κοντά και πως, αν αφήσουν τα φτωχά κράτη στη μοίρα τους, σύντομα θα το βρουν μπροστά τους, μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Και πως να καταπολεμήσουν τους μαυραγορίτες, όταν τα ίδια κράτη υιοθετούν αυτή ακριβώς την αισχρή νοοτροπία;

Είμαστε είδος που βρίσκει λύσεις στα προβλήματα. Που έχει αλλάξει το Περιβάλλον αντί να προσαρμοστούμε σε αυτό. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Όμως όσο έχουμε άλλες προτεραιότητες, όπως το κέρδος με κάθε κόστος, τόσο θα βρισκόμαστε σε αδιέξοδα.

Αδιέξοδα που δημιουργούν οι λίγοι που καταδυναστεύουν τους πολλούς.

Ακόμα και τώρα αντί να βάλουν μυαλό χρησιμοποιούν τον ιό για περισσότερη εκμετάλλευση! Ο χειρότερος εχθρός δεν είναι μια ασθένεια, αλλά μια λάθος πολιτική, μια πολιτική που αφήνει τους πολλούς να πεθάνουν για να τραφούν ελάχιστα παράσιτα.

Γράφει ο motsos175


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...