Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Διάολε... αναρωτιέμαι αν είναι τώρα παράνομο να αναδημοσιεύω στοιχεία από ξένα δίκτυα...

Μετά την απόφαση για την Νότια Εύβοια, μπορείτε να θεωρήσετε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν υπάρχει και οι αρλούμπες έγιναν ...Νόμος! 

ΣτΕ 47/2018 [Νομιμη περιβαλλοντικη αδειοδοτηση ΑΣΠΗΕ στη νοτια Ευβοια]

Οι αντιδράσεις κατά των αιολικών, τυπικά κατέληγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (που μάλιστα κάπου πρόσφατα ακούστηκε ότι είναι το τελευταίο καταφύγιο κλπ)....

Σε πολύ πρόσφατη απόφασή του (νομίζω για την άδεια της Νότιας Εύβοιας που αγόρασε η ΕΝΕΛ από την Damco), το ΣτΕ είπε:

...λαμβανομένου, άλλωστε, υπόψη ότι η χρήση του αιολικού δυναμικού για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας[1], με αντίστοιχο περιορισμό της ενέργειας που παράγεται από ορυκτά[2], αποβλέπει στην προστασία του περιβάλλοντος τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου[3] και την τροπή της αλλαγής του κλίματος[4], η οποία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη διατήρηση των προστατευομένων τόπων...

και παρακάτω:

...δημιουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού χωροθέτησης των αιολικών εγκαταστάσεων, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή ανταπόκριση στους στόχους[5] των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών», όσον αφορά την προώθηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου[6]...

Άκουγα τόσο καιρό ότι το ΣτΕ κοιτάει μόνο τα νομικά-διοικητικά θέματα και δεν μπαίνει στην ουσία. Τώρα όχι μόνο μπαίνει στην ουσία, αλλά σε αυτή του την απόφαση (και προφανώς δεν θα είναι η μόνη, αφού οι δικαστικές αποφάσεις επικαλούνται η μία την άλλη) παπαγαλίζει αρλούμπες και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας νομοθέτησε αρλούμπες.  

Κοινώς, όσοι κάνετε προσφυγές στο ΣτΕ πετάτε λεφτά, και όσοι πιστεύετε ότι το ΣτΕ είναι σοβαρό, είναι πλέον όσο σοβαρό όσο o Σκάϊ και η ΕΛΕΤΑΕΝ, χωρίς μάσκες και προσχήματα.

1. Το αιολικό δυναμικό είναι μεταβλητό, κουτουρού, με πολλές μέρες άπνοιας και πολλές μέρες θύελλας και η παραγωγή αντίστοιχα κουτουρού ενέργειας από αιολικά είναι περίπου άχρηστη.΄Η πιο εύγλωττη παρουσίαση του θέματος είναι η μελέτη του 2005 της Ε.Οn και τα επίσημα αποτελέσματα ηλεκτροδότησης της Γερμανίας.  Σιγά μην καταλαβαίνουν στο ΣτΕ τι λένε αυτά.

2.  Τα αιολικά πουθενά και ποτέ δεν έχουν περιορίσει ενέργεια που παράγεται από ορυκτά. Ποτέ και πουθενά, ούτε στην Ελλάδα και νομίζω ρώτησε Βουλευτής επίσημα και περίπου αυτό του είπαν.  Δεν έχουμε εξοικονομήσει ούτε ένα γραμμάριο λιγνίτη, ούτε ένα κυβικό εκατοστό αέριο από τα 2.000 αιολικά μεγαβάτ. (Και ανάθεμά με αν ξέρουν στο ΣτΕ την διαφορά μεγαβάτ και μεγαβατώρας, ή την διαφορά κατανεμόμενης μεγαβατώρας και στοχαστικής μεγαβατώρας και τις συνέπειες στην ...τσέπη τους.

3. Πουθενά δεν υπάρχει στοιχείο ή σοβαρός ισχυρισμός (δεν θεωρώ την ΕΛΕΤΑΕΝ σοβαρή, πλασιέ είναι οι άνθρωποι) ότι τα αιολικά μειώνουν εκπομπές αερίων θερμοκηπίου. ΠΟΥΘΕΝΑ. Αντίθετα υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες που λέει ότι ΔΕΝ μειώνουν εκπομπές, και περαιτέρω στατιστικές μελέτες που λένε ότι η ύφεση και όχι οι ΑΠΕ μειώνουν εκπομπές.

4. Τροπή αλλαγή κλίματος. Η τροπή αλλαγή κλίματος είναι ότι πάει το ΣτΕ δεν είναι ΣτΕ.

5. Έχουμε εκπληρώσει κάθε στόχο από το τέλος του 2016.

6. Το δικαστήριο (είπα να γράψω "ο παπαγάλος", αλλά λέω, άσε μην βρεις κανένα μπελά, αλλά ΠΟΣΕΣ φορές το λέει;;;)  επαναλαμβάνεται και του ξαναλέω: Οι ΑΠΕ και ειδικά τα αιολικά,  πουθενά στον κόσμο δεν έχουν μειώσει εκπομπές. Μεταβλητότητα γαρ λόγω διαλείπουσας λειτουργίας κύριε Πρόεδρε, όπως το αυτοκίνητό σας σε κίνηση πόλης.

ΔΕΝ θα βάλω παραπομπές εδώ, βαριέμαι, αναρωτιέμαι να υπάρχει δικαστήριο που θα τις καταλάβει, αν υπάρχει θα τις βάλω εκεί, αλλά μου λένε οι δικηγόροι "δεν μπαίνουν στην ουσία". 


ΟΥΤΕ μπορώ να πάρω την ευθύνη να σας πω να διακόψετε κάθε προσφυγή στο ΣτΕ επειδή πάει τα έπαιξαν και λένε προσευχές, αλλά αφού το ΥΠΕΝ λέει ...θρησκευτικά, γιατί να μην πει και το ΣτΕ θρησκευτικά; 

Έχουμε Κατοχή με νέα περίεργη θρησκεία. 

Εξορκισμοί και όχι νομικά επιχειρήματα

Η αντίδρασή μου σε αυτά είναι η ανακοίνωση του Κώστα Σταυρόπουλου τον Απρίλιο του 1941. Σας λένε ψέματα, αλλά δεν ξέρω πώς συνεχίζεται ο πόλεμος κατά του σκοταδισμού... αφήνω τα συμφέροντα και την διαπλοκή...

Διάολε... αναρωτιέμαι αν είναι τώρα παράνομο να αναδημοσιεύω στοιχεία από ξένα δίκτυα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...