Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

[Βίντεο] Το μεγάλο αντάμωμα: Ηπειρώτες από κάθε γωνιά ...αντάμωσαν στην "Πίτα του Ηπειρώτη"

Η καρδιά της Ηπείρου χτύπησε σήμερα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τους Ηπειρώτες από κάθε γωνιά να ανταμώνουν  και φέτος στην  καθιερωμένη εκδήλωση η "Πίτα του Ηπειρώτη". 

Δεκάδες χορευτικά, τα μεγαλύτερα ονόματα της παραδοσιακής μουσικής, χορωδίες και πολυφωνικά σχήματα συνυπήρξαν σε ένα μοναδικό πολυθέαμα που φιλοξενήθηκε και φέτος στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας....


Την παράσταση ωστόσο έκλεψε η δυναμική παρουσία της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αγώνα ενάντια στιςεξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο που ανάρτησαν πανό στην ετήσια εκδήλωση "Πίτα του Ηπειρώτη" στο Σ.Ε.Φ. με μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου που βάζουν σε κίνδυνο τον φυσικό πλούτο, την παράδοση και τον τουρισμό της Ηπείρου. 

Στην εκδήλωση συμμετείχε το σύνολο των φορέων της Ηπειρώτικης Αποδημίας και παρευρεθήκανε εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας. 

Η εκδήλωση έδωσε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να ανταμώσουν οι Ηπειρώτες και ν’ ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις για τον τόπο τους.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιέρωσε την «Πίτα του Ηπειρώτη» σε ένα τομέα ανάπτυξης, που η Ήπειρος  κάνει τα πρώτα ουσιαστικά της βήματα, τον Τουρισμό σε συνάρτηση με την Ηπειρώτικη παράδοση.

Ολόκληρη η ηπειρώτικη παράδοση, ο ηπειρώτικος πολιτισμός  που είναι μια ελπίδα για μια ζωή ειρηνική, αξιοπρεπή, η μοναδική παράδοση που είναι χρόνια σμιλεμένη με καημό, περίσκεψη και πίστη στον άνθρωπο, αναβίωσε σήμερα με  μεγάλη επιτυχία, με τους παρευρισκόμενους να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά!

Δείτε το βίντεο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...