Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

#SaveEpirus: Σήμερα στην «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» - Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Δυναμική παρουσία στην εκδήλωση «Πίτα του Ηπειρώτη 2018» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, της Πρωτοβουλίας Πολιτών Αγώνα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Παραδοσιακά η εκδήλωση αποτελεί ταυτόχρονα τόπο και τρόπο προβολής αιτημάτων και κινητοποιήσεων.

Η πλειοψηφία του σημερινού ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας προσπαθούσε....

(στα πλαίσια της γενικότερης απουσίας της) να αποτρέψει την εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Η «Πίτα του Ηπειρώτη», είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Φέτος συμμετέχουν: εκατόν δέκα και πλέον χορευτικών ομίλων, που είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός, στην 30χρονη παρουσία της εκδήλωσης στο ΣΕΦ, με πάνω από 3.000 χορευτές, πλήθος Ηπειρωτών μουσικών και κομπανιών, η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ και του Πολυφωνικού Εργαστηρίου της κ.ά.

«Την ξενιτιά, την ορφανιά, την πίκρα, την αγάπη, τα τέσσαρα τα ζύγιασαν, βαρύτερα είν’ τα ξένα».

Η ιστορία της Ηπείρου είναι συνυφασμένη με τους αέναους μισεμούς, τα αλλεπάλληλα ξεχωρίσματα. Οι Ηπειρώτες ξέρουν να ζουν αλλά και να τραγουδούν την ξενιτιά.

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αφιερώνει την «Πίτα του Ηπειρώτη» σε ένα τομέα ανάπτυξης, που η Ήπειρος υστερεί και τώρα κάνει τα πρώτα ουσιαστικά της βήματα, τον Τουρισμό σε συνάρτηση με την Ηπειρώτικη παράδοση.

Οι Ηπειρώτες χρειάζονται τη στήριξη όλων μας: Πριν λίγες ώρες, ανάρτησαν πανό στην ετήσια εκδήλωση "Πίτα του Ηπειρώτη" στο Σ.Ε.Φ. με μήνυμα ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου που βάζουν σε κίνδυνο τον φυσικό πλούτο, την παράδοση και τον τουρισμό της Ηπείρου. 

Οι πετρελαϊκές θα πάρουν γη και ύδωρ με ελάχιστα ανταλλάγματα και αφού πάρουν αυτό που θέλουν, θα φύγουν αφήνοντας σε εμάς και τα παιδιά μας τον λογαριασμό της ζημιάς.

Ήπειρος αμόλυντη - Βιώσιμη ανάπτυξη - Όχι πετρέλαια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...