Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Οι πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (λίστες - στατιστικά)

Το ειδεχθές έγκλημα της βίαιης εκποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας των πολιτών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.
Με την μέθοδο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών -που όπως έχουμε καταδείξει πρόκειται για μια εντελώς παράνομη διαδικασία (δες εδώ κι εδώ)- το καθεστώς κατοχής που έχει επιβληθεί στην χώρα μας και υπηρετείται με υποδειγματική συνέπεια από το...
 
«πολιτικό» υπηρετικό προσωπικό, δεν πρόκειται να σταματήσει πριν υφαρπάξει και τα τελευταία ψήγματα ιδιωτικής περιουσίας. 

Όμως, για τους πλειστηριασμούς σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δικτατορίας (δες εδώ κι εδώ) δεν ευθύνεται μόνον το πολιτικό προσωπικό, αλλά και μια δράκα συμβολαιογράφων (δες εδώ) που συμπράττουν στο εγχείρημα της φτωχοποίησης και του πλήρους εξανδραποδισμού των πολιτών.

Όσον αφορά στα παιδαριώδη «επιχειρήματα» του τύπου «εκπλειστηριάζνται μόνον μεγάλες περιουσίες», τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα στην ιστοσελίδα μας, καταδεικνύουν ότι η εμπορική αξία της μεγάλης πλειοψηφίας των ακινήτων που εκποιούνται δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Τέλος, για το συνηθέστερο των λοιπών φληναφημάτων που διατυπώνονται, δλδ ότι «δεν συμμετέχουμε σε πλειστηριασμούς πρώτης λαϊκής κατοικίας», αρκεί να υπενθυμίσουμε την δήλωση της αντιπροέδρου του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Λένας Κοντογεώργη, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ (2/12/2017) σύμφωνα με την οποία «δεν υπάρχει ορισμός της πρώτης κατοικίας και γι’ αυτό υπάρχει σύγχυση προς το είδος του ακίνητου, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί πρώτη κατοικία του οφειλέτη» και «ο συμβολαιογράφος που διενεργεί τον πλειστηριασμό δεν γνωρίζει τι περιλαμβάνεται στο Ε9 του οφειλέτη και γενικά αγνοεί την περιουσιακή του κατάσταση. Καλείται να εκτελέσει μια δικαστική απόφαση...».

Για ενημέρωση των συμπολιτών μας, στο παρόν δημοσίευμά μας παραθέτουμε λίστες πιστοποιημένων συμβολαιογράφων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην συμμετοχή τους στην εν λόγω διαδικασία.

ΣΗΜ. 1: Τα στοιχεία που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από τις αναρτήσεις της επίσημης ιστοσελίδας δημοσίευσης πλειστηριασμών www.tnomik.gr

ΣΗΜ. 2: Το σύνολο πλειστηριασμών που χρησιμοποιήθηκαν αφορούν σε δημοσιεύσεις που έγιναν στην ιστοσελίδα από την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έως και τον Μάρτιο και άλλοι από αυτούς έχουν διεξαχθεί ήδη, ενώ οι περισσότεροι θα διεξαχθούν μέχρι και τον Οκτώμβριου του 2018.

ΣΗΜ. 3: Χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είτε πρώτης δημοσίευσης, είτε μεταβολής συμβατικών σε ηλεκτρονικούς, είτε επαναληπτικοί συμβατικών με αντικατάσταση συμβολαιογράφων που δεν ήταν πιστοποιημένοι.

ΣΗΜ. 4: Οι συμβολαιογράφοι που αναφέρονται είναι μόνο όσοι πιστοποιήθηκαν και δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα το παραπάνω διάστημα (έως και τον Μάρτιο).





dromosanoixtos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...