Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

“Λήσταρχοι, καταπατούν χωρίς αιδώ ακόμη και το ελάχιστο που μας άφησαν, το νόμο για το ακατάσχετο”

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ALPHA BANK  

“Μας έφτασαν στο όριο της εξαθλίωσης, ό,τι ελάχιστο μας άφησαν για να μας προστατεύει, το νόμο για το ακατάσχετο, το καταπατάνε και αυτό χωρίς αιδώ. Έχουν γίνει κοινοί λήσταρχοι”. 

Είναι ένα απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε το πρωί, έξω από υποκατάστημα της Alpha Bank, στο κέντρο της Καλαμάτας, η Γιώτα Καλομοίρη, ένα από τα πολλά....


θύματα της οικονομικής και κοινωνικής εξόντωσης της κοινωνίας, η μισή σύνταξη της οποίας κατάσχεται από την τράπεζα, παρά το νόμο του ακατάσχετου. 

Έξω από το τραπεζικό υποκατάστημα πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση διαμαρτυρίας από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα, ενώ η Γιώτα Καλομοίρη απευθύνθηκε σε όσους βρίσκονται στην ίδια θέση και σιωπούν, τονίζοντας ότι η σιωπή και ο φόβος θα οδηγήσουν στην τραγική κατάσταση την οποία οδηγήθηκε και ο Γερμανικός λαός, όταν άνθισε ο φασισμός-ναζισμός…

Η σύνταξη της κ. Καλομοίρη ανέρχεται στα 870 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά τα κατάσχεσε η τράπεζα και τον Απρίλιο και το Μάιο, παρά το νόμο που λέει ότι ακατάσχετες συντάξεις και λογαριασμούς μέχρι του ποσού των 1.250 ευρώ.

Η συνταξιούχος τόνισε ότι την ευθύνη για αυτό που συμβαίνει δεν την έχει μόνο η κυβέρνηση, την έχουν “και τα εκτελεστικά όργανα. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς αυτά. Έχει ευθύνη ο διευθυντής του 897 υποκαταστήματος του  της Alpha Bank όπου διατηρώ το λογαριασμό για τη σύνταξή μου. Έχει ευθύνη η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας. Έχει ευθύνη το λεγόμενο, ο Θεός να το κάνει, νομικό τμήμα της ΔΟΥ Καλαμάτας”.

Πρόσθεσε δε ότι “οι συνδικαλιστές της Alpha Bank πρέπει να πουν τι κάνουν, γιατί αυτό γίνεται ιδιαίτερα στην Alhpa Bank; Πρέπει να μας πουν, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι βάζουν τους συναδέλφους τους και παρανομούν; 

Πως τους προστατεύουν ή τι τους λένε στο αυτί; Πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα οι συνδικαλιστές της Alpha Bank, πρέπει να τοποθετηθούν άμεσα οι συνδικαλιστές των ΔΟΥ, γιατί αφήνουν τους συναδέλφους τους και παρανομούν;”


Σε ό,τι αφορά το τι πρέπει να γίνει η κ. Καλομοίρη σημείωσε ότι “δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι από λόγια -μπορεί και να διασκεδάζουν με εμάς και να σκέφτονται ακόμα περισσότερο το πόσοι σιωπούν. 

Υπάρχει η Επιτροπή Αλληλεγγύης που είναι σήμερα εδώ. Αν δεν μας φτάνει, αν τη θεωρούμε λίγο να φτιάξουμε και άλλους φορείς, να βγούμε στο δρόμο. 

Ενέργειες σαν τη σημερινή να γίνουν μόνιμες, όχι ένα συμβολικό κλείσιμο αλλά ένα μόνιμο κλείσιμο, με στόχους εφικτούς. Και για τη Μεσσηνία, την Καλαμάτα, είναι εφικτός ο στόχος πολύ σύντομα να είναι κλειστά με πολύ κόσμο όλα τα υποκαταστήματα της Alpha Bank και εδώ και στις κωμοπόλεις. Αυτή είναι η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν. Και να κοιτάξουμε και πως θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από αυτούς”.

Τέλος, η κ. Καλομοίρη σημείωσε ότι “είτε το θέλαμε είτε δεν δεν το θέλαμε βρεθήκαμε να ζήσουμε από τα μέσα το πως γεννιέται ο φασισμός. Κατηγορήσαμε πολλές φορές το Γερμανικό λαό για ό,τι έγινε την περίοδο του Ναζισμού. Αν συνεχίσουμε έτσι, με όλα αυτά που γίνονται, να μη μιλάμε, το επόμενο στάδιο θα είναι ο κόσμος να πηγαίνει πίσω, απλώς και μόνο γιατί θα τους φοβάται”.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Το μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα, Θανάσης Πετράκος, από την πλευρά του τόνισε ότι τα μνημονιακά κόμματα εκχώρησαν τα δημόσια έσοδα του κράτους στην τρόικα, μετέτρεψαν τον σκληρό πυρήνα του κράτους σε ανεξάρτητη αρχή και παρέδωσαν τις τράπεζες στα ξένα funds, με αποτέλεσμα να έχουμε φτάσει σήμερα  “η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μαζί με τις τράπεζες να λειτουργούν σαν κράτος εν κράτει, παραβιάζουν το Σύνταγμα, κατάσχουν ακόμη και ακατάσχετους λογαριασμούς”. 

Μίλησε για πολιτική αλητεία και πολιτική αθλιότητα, ενώ τόνισε η Επιτροπή καλεί “όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας να συσπειρωθούν για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε ακόμα πιο δυναμικές ενέργειες. 

Γιατί αν δεν αγωνιστούμε να καταργήσουμε τη δικτατορία των τραπεζών και της τρόικας, αν δεν αγωνιστούμε να καταργήσουμε τα μνημόνια και όλες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αυτός ο τόπος και αυτή η κοινωνία δεν έχει μέλλον”. 


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗΣ

Τέλος ο Γιώργος Τζαμουράνης, επίσης από την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα, επισήμανε για την οικογένεια της Γιώτας Καλομοίρη: 
“Οι οφειλές προς το Δημόσιο του συζύγου της δεν οφείλεται στο έκανε μια σπάταλη ζωή και δανείστηκε παραπάνω από τη δυνατότητά του να πληρώσει. 

Εργαζόταν από το 1970, έχει ένσημα στο ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και το ΤΕΒΕ και δύο χρόνια καθυστερούν να του δώσουν τη σύνταξη του. Είναι ένα παράδειγμα αυτή η οικογένεια για το πως οικοδομούνται τα αιματηρά πρωτογενή πλεονάσματα της κυβέρνησης”.

Ο Γιώργος Τζαμουράνης τόνισε κλείνοντας ότι η μόνη λύση είναι η ανατροπή, υπογράμμισε ότι καμία κυβέρνηση και κανένα νομικό πλαίσιο δεν θα προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν ως μόνο δρόμο τον αγώνα.   

Στ.Μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...