Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Σε ποιές περιοχές της Ηπείρου,θα γίνουν οι γεωφυσικές έρευνες από τα Ελληνικά Πετρέλαια

Στον ορεινό όγκο της Π.Ε Πρέβεζας θα επικεντρωθούν από τα Ελληνικά Πετρέλαια οι ερευνητικές εργασίες του προγράμματος γεωφυσικών ερευνών στην χερσαία περιοχή Πρέβεζας - Άρτας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πρέβεζας οι καταγραφές διέρχονται από τις ορεινές Δημοτικές Ενότητες Λούρου και....


Ζαλόγγου καθώς επίσης και σε Δημοτικές Ενότητες των Δήμων Ζηρού και Πάργας.

Συνολικά στην Π.Ε Πρέβεζας οι έρευνες θα διεξαχθούν σε ένα πεδίο 162 περίπου χιλιομέτρων το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Ανώι, το Θεσπρωτικό, την Κρανιά, τα Δεσποτικά, το Ριζοβούνι αλλά και τα ορεινά χωριά της Λάκκας Σουλίου.

Στην Θεσπρωτία οι έρευνες θα διεξαχθούν σε έκταση 51 χιλιομέτρων στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Σουλίου , ενώ στα Ιωάννινα στο "μικροσκόπιο" θα βρεθεί μια έκταση 72 χιλιομέτρων στους Δήμους Βορείων Τζουμέρκων και Δωδώνης.

Στην Π.Ε Άρτας οι έρευνες θα γίνουν στους Δήμους Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων, Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραΐσκάκη σε ένα μέτωπο 100 περίπου χιλιομέτρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται γεωφυσικές έρευνες στην περιοχή της Λάκκας Σουλίου και γενικότερα στην Ήπειρο. 

Σεισμικές έρευνες είχαν γίνει το 1996-1997 και σε τμήματα της Πρέβεζας, χωρίς ωστόσο να προκύψουν κάποια αποτελέσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...