Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Η ΛΑ.Ε τιμά τον Άρη στη Μεσούντα στις 17/6 - 12:00 (Ομιλία του Παν. Λαφαζάνη στις 16/6 - 21:00 στην Κεντρ. Πλ. της Άρτας)

Η ΛΑ.Ε τιμά τον Άρη Βελουχιώτη, διοργανώνοντας εκδήλωση  που προσδοκά να πάρει πανελλαδικό χαρακτήρα και να κινητοποιήσει αυτούς/-ές που αντιστέκονται στη σημερινή βαρβαρότητα και κυρίως τη νεολαία μας.
 
Γιατί ο πρωτοκαπετάνιος Άρης, ως πραγματικός κομμουνιστής, ανυποχώρητος αγωνιστής και μεγάλος πατριώτης, αναδείχθηκε με την θυσία και την διορατικότητά του σε άσβεστο εθνικό σύμβολο που έδειχνε τον δρόμο για την αποτίναξη της ξενοκρατίας, για την λευτεριά, την ανεξαρτησία και την λαοκρατούμενη δημοκρατική Ελλάδα. 
 
Αυτός ο δρόμος του Άρη, ιδιαίτερα τώρα στον καιρό των μνημονίων και της νέας κατοχής της πατρίδας μας, 
είναι επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε....
 
Γιατί ο Άρης, μέσα από τη διαδρομή του ως πρωτοπόρος αγωνιστής, το ήθος και το ασίγαστο πάθος του για λευτεριά και λαοκρατία, αποτελεί  σύμβολο για όλους τους Έλληνες, της εθνικής μας αντίστασης ενάντια στους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές.  
 
Γιατί ο Άρης, μέσα από τη θυσία του στις 16 Ιουνίου του 1945, διάβηκε στην ιστορία περήφανος και ανυπότακτος, αλλά όχι προσκυνημένος.
 
Πώς θα πάμε από Αθήνα και τους γειτονικούς νομούς:
 
1. Αναχώρηση Σάββατο 16 Ιουνίου από Αθήνα με πούλμαν και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της Άρτας
 
2. Συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνει η ΛΑ.Ε Άρτας στις 9.00 το βράδυ στην πλατεία Μονοπωλίου με τραγούδια της αντίστασης, των αγώνων και της παράδοσης του λαού μας.
 
3. Κυριακή, 17 Ιουνίου, πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με τα πούλμαν για Μεσούντα στις 9.30.
 
4. Συμμετοχή στη κεντρική εκδήλωση στις 12.00 το μεσημέρι στο μνημείο στην πλατεία της Μεσούντας με απόδοση φόρου τιμής στον πρωτοκαπετάνιο από τον γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε Παναγιώτη Λαφαζάνη. Για τους νεότερους και τους πιο τολμηρούς που θα διαθέτουν στοιχειώδη εξοπλισμό (ρούχα, παπούτσια) θα υπάρξει χρόνος με τη βοήθεια των συντρόφων της Άρτας, να προσεγγίσουν μέσα από μονοπάτι, το σημείο που έφυγε με το συναγωνιστή του μαυροσκούφη Γ. Τζαβέλλα, κάτω στο φαράγγι του Φάγγου, δίπλα στον Αχελώο.
 
5. Επιστροφή στην Αθήνα μετά το φαγητό.
Για τη μετάβαση στην Άρτα με πούλμαν, διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο με πρωινό, μετάβαση στη Μεσούντα και επιστροφή στην Αθήνα, ισχύουν τα παρακάτω:
 
Για διαμονή σε μονόκλινο 65 €.
 
Για διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο 55 €/άτομο.
 
Για διαμονή σε τρίκλινο δωμάτιο 55 €/άτομο επίσης.
 
Για μαθητές, φοιτητές και άνεργους θα ληφθεί ειδική μέριμνα προκειμένου να συμμετάσχουν.
 
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μέχρι και 31 Μαΐου στους παρακάτω συντρόφους:

Χρήστο Παπαδόπουλο τηλ. 697-351961
Μάξιμο Μπόλα  τηλ. 697-4920579 τον
Παναγιώτη Κατίκα τηλ. 697-7229603
Κώστα Κατσάμπη τηλ. 697-2206607
Δέσποινα Καρούση τηλ. 697-3661353 και στο mail 1407dk@gmail.com.
 
Όποιος ενδιαφέρεται από Γιάννενα μπορεί να επικοινωνήσει με τον Κώστα Ρουμελιώτη στο τηλ: 698-4726785




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...