Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Ποινικοποιούν τους λαϊκούς αγώνες - Σε απολογία κλήθηκαν οι αγωνιστές Θανάσης Αγαπητός και Ηλίας Σμήλιος

Αλλη μια προσπάθεια ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είχαμε σήμερα με την κλήση από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσ/νίκης σε "απολογία" δυο μελών του "Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης". 

Ο Θανάσης Αγαπητός και ο Ηλίας Σμήλιος δυο αγωνιστές που πρωτοστατούν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών βρέθηκαν να χρεώνονται με ....


κατασκευασμένες κατηγορίες με το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν ποινική δίωξη.
 
Καταπέλτης όμως είναι το έγγραφο κείμενο που έδωσαν στην δημοσιότητα και έχει αποδέκτες τους δημιουργούς της σκευωρίας που στήθηκε εναντίον τους.
 
"Σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση που διενεργείτε δυνάμει της υπ’ αριθμό Α18-14842 από 8/6/18 παραγγελίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσ/νίκης, σας δηλώνουμε ότι αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά την περιγραφή των γεγονότων, όπως αυτά περιγράφονται στις ένορκες καταθέσεις των αστυνομικών υπαλλήλων, καθώς και τις αποδιδόμενες σε εμάς αξιόποινες πράξεις" είναι η εισαγωγή του κειμένου τους το οποίο καταλήγει:

"Είναι φανερό λοιπόν, ότι δεν τελέστηκαν ούτε από εμάς αλλά ούτε και από κανέναν άλλον συμμετέχοντα στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών, τα αδικήματα για την τέλεση των οποίων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

Το κίνημα αυτό που συμμετέχουμε είναι αμυντικό (αγωνίζεται για την προστασία των πιο αδυνάτων και φτωχών), δε θέλει και δεν επιδιώκει τη βία, έχει απέναντί του τα τρωκτικά της χώρας τράπεζες - κεφάλαιο – κυβερνήσεις κι όχι τις αστυνομικές δυνάμεις, παρά τον άγριο κατασταλτικό ρόλο που τους έχουν αναθέσει και εκτελούν με ανάλγητο και επιθετικό τρόπο".





tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...