Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Συλλαλητήριο και… αντισυλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων!

Η Τετάρτη είναι η μέρα των συλλαλητηρίων.
Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις επτά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία  της πόλης,  μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η μέρα δεν θα είναι εύκολη μυρίζει «μπαρούτι» για την πόλη των Ιωαννίνων, καθώς η ανακοίνωση για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία από μια σειρά φορείς και συλλογικότητες, θα βρει απέναντί του ένα… αντισυλλαλητήριο.

Από την Δευτέρα και με αφίσες και φέιγ βολάν που κυκλοφόρησαν έγινε γνωστό ότι στα Γιάννινα, την Τετάρτη και δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί «Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση» στην κεντρική πλατεία επίσης….

Ο βασικός στόχος της συγκέντρωσης αυτής είναι να αποτρέψει την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, θεωρώντας ότι πρόκειται για «σύναξη ακροδεξιών». «Αυτό το συνοθύλευμα διαδηλωτών, με την παρουσία του βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην ολοένα αυξανόμενη υποτίμηση της τάξης μας, για αυτό και δεν θα του αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που κυκλοφόρησε.

Ποιοι καλούν στο αυριανό συλλαλητήριο;
 
Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι φορείς και σύλλογοι που θα προχωρήσουν στην διοργάνωση Πανηπειρωτικού συλλαλητηρίου με αφορμή τις συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων.  «Καλούμε τον λαό της Ηπείρου να στηρίξει μαζικά την συλλογική προσπάθεια του ελληνικού λαού να μην εκχωρηθούν τα ιστορικά δίκαια της Μακεδονίας», αναφέρεται στην πρόσκληση των διοργανωτών. 

Οι εξής διοργανωτές:
  1. · Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων
  2. · Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ιωαννίνων
  3. · Ένωση Χειμαρριωτών «η Χειμάρρα»
  4. · Σύλλογος Πολυτέκνων Ιωαννίνων
  5. · Σύλλογος Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων
  6. · Αυτόνομη Φοιτητική Κίνηση «Τόλμη» Ιωαννίνων
  7. · Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων
  8. · Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Ηπείρου
  9. · Ενωμένη Ρωμηοσύνη Ιωαννίνων
  10. · Ομάδα Πολιτών «Ευτοπία»
  11. · Άρδην Ιωαννίνων
Σύμφωνα με πληροφορίες ο προβληματισμός τόσο στον Δήμο όσο και στην Αστυνομία είναι έντονος... και οι δύο συγκεντρώσεις στον ίδιο χώρο σίγουρα δεν μπορούν να συνυπάρξουν… 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά όπου στα Γιάννινα πραγματοποιείται συλλαλητήριο για την Μακεδονία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...