Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Κάλεσμα της πρωτοβουλίας πολιτών Ενάντια στις Έρευνες και Εξορύξεις στην Ήπειρο

Σήμερα Τετάρτη 27 - 6 και ώρα 7:30 μ.μ, επί της οδού Λασκαρίνας 3α στην Ελεούσα, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας με μοναδικό θέμα την Εγκατάσταση και Λειτουργία Μονάδων Βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.

Είναι γνωστό πως από τους επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής, αλλά και κατοίκους των γύρω περιοχών, υπάρχει έντονη αντίδραση για το συγκεκριμένο θέμα και ο Δήμαρχος Ζίτσας κύριος Πλιάκος έχει ταχθεί στο πλευρό των πολιτών, γιατί θεωρείται άκρως ρυπογόνα δραστηριότητα...

Το περασμένο φθινόπωρο, η Πρωτοβουλία των Πολιτών άσκησε μεγάλη πίεση προς τους Δήμους Ζίτσας και Ζαγορίου για την ενημέρωση σχετικά με τους....
 
υδρογονάνθρακες (η οποία ήταν ανύπαρκτη) και πραγματοποιήθηκαν εν τέλη τον Ιανουάριο του 2018 στο Ζαγόρι αλλά και στο Βουτσαρά Δήμου Ζίτσας σχετικές ημερίδες σε συνεργασία Δήμου και Υπουργείου. 

Ο Δήμαρχος είχε υποσχεθεί τότε λίγο πριν την ημερίδα (ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 120 ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΚΕΙ) πως μετά την ενημέρωση που θα γινόταν από το Υπουργείο κλπ. θα συζητούσαν ξανά ως κύριο θέμα τις αδειοδοτήσεις των εταιρειών για την έρευνα των υδρογονανθράκων, με σκοπό να ξαναψηφίσουν για τις αδειοδοτήσεις.

Έχουν περάσει από τότε 5 μήνες και ακόμα περιμένουμε να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ, ενώ οι εταιρίες προχωράνε κανονικά τις εργασίες τους...

Και εμείς λοιπόν αναρωτιόμαστε: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΒΙΟΑΕΡΙΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ (όπως έχουμε ακούσει από τους αντιδρώντες αλλά και το Δήμο, σε συνεντεύξεις κλπ, το οποίο φυσικά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει) των πολιτών και να αποτελεί εδώ και καιρό κυρίαρχο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας, ενώ Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ να είναι τόσο μικρής σημασίας για το Δήμο;;;;

Ζητάμε και απαιτούμε από το ΔΗΜΟ ΖΙΤΣΑΣ, να πάρει επιτέλους στα σοβαρά τις ζωές μας και να μην διαχωρίζει τους πολίτες ή τα περιβαλλοντικά θέματα σε Α΄και Β΄ ίσως και Γ' κατηγορία.

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ζητήσουμε επανεξέταση του ζητήματος των υδρογονανθράκων και ΑΝΑΚΛΗΣΗ όλων των αδειών, της αρμοδιότητας του Δήμου.

Επίσης ζητάμε από το Δήμο Ζίτσας να ακολουθήσει το παράδειγμα του Δήμου Ζαγορίου και να δείξει πραγματική αγάπη για τον τόπο του και ενδιαφέρον για την υγεία, τις ζωές μας και την φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά, που απειλούνται ΑΜΕΣΑ από τις δραστηριότητες των πετρελαϊκών!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...