Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Ποια είναι η Ταξιαρχία SEEBRIG, που φημολογείται ότι χτύπησε τον κόσμο στις Πρέσπες

Σχόλιο*: Καθώς το Διαδίκτυο βοά ότι οι δυνάμεις που χτύπησαν τους διαδηλωτές στις Πρέσπες δεν ήταν Ελληνικές, με ένα απλό "γκουγκλάρισμα" βρήκαμε ποια είναι η Ταξιαρχία SEEBRIG και μεταφράζουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της:

Πιστεύοντας ότι η συνεργασία και ο διάλογος ανάμεσα....


στις χώρες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης πρέπει να αναπτυχθεί ευρύτερα και λαμβάνοντας υπόψιν τη δέσμευσή τους για συμβολή στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή και για την προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ των χωρών, υπογράφηκε η Συμφωνία για την Πολυεθνική Ειρηνευτική Δύναμη Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (MPFSEE) από τους Υπουργούς Άμυνας των επτά χωρών που συμμετέχουν, στα Σκόπια, 26 Σεπτεμβρίου 1998.

Σε εφαρμογή της Συμφωνίας MPFSEE, ιδρύθηκε η Ταξιαρχία Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG) και ενεργοποιήθηκε από τα επτά συμμετέχοντα κράτη, στις 31 Αυγούστου 1999 στο Ποβντίβ και φιλοξενήθηκε στην Κωνστάντζα, μετά στην Κωνσταντινούπολη και τώρα βρίσκεται στον Τύρναβο (Λάρισα).

Στη σημερινή της δομή, η MPFSEE αποτελεί μια δύναμη σε μέγεθος ταξιαρχίας με περίπου 5.000 άνδρες, που είναι γνωστή ως Ταξιαρχία της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG).

Οι μονάδες που εντάσσονται στην SEEBRIG θα παραμένουν στις μόνιμες βάσεις εγκατάστασής τους και θα δεσμεύονται υπό την αρχή της ειδικής μονάδας, για ασκήσεις και επιχειρήσεις, βάσει των αποφάσεων των συμμετεχόντων κρατών και την κατάλληλη κοινή κατεύθυνση και συντονισμό της Επιτροπής Πολιτικό-Στρατιωτικής Διεύθυνσης (Politico-Military Steering Committee - PMSC).

Με βάση τους όρους της Συμφωνίας:
Η Ταξιαρχία θα δηλωθεί στον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ. Θα είναι διαθέσιμη, αναλόγως των δυνατοτήτων της, για συμμετοχή στην αποφυγή συγκρούσεων και σε άλλες ειρηνευτικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων, η διατήρηση της ειρήνης, η ειρήνευση, το χτίσιμο ειρήνης και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Η δύναμη θα είναι διαθέσιμη για πιθανή απασχόληση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ή του ΟΑΣΕ υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ ή υπό την ηγεσία της ΕΕ, για την πρόληψη συγκρούσεων και άλλες επιχειρήσεις υποστήριξης της ειρήνης. Μπορεί επίσης να συμμετέχει σε διεθνείς πρωτοβουλίες του τύπου "συμμαχίας των προθύμων". Η Δύναμη θα λειτουργεί επίσης "υπό το πνεύμα" του PfP (Partnership for Peace).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...