Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Δυστυχώς μας πούλησαν: Λίστα με τα 10.119 ακίνητα που παραχωρεί η κυβέρνηση στο υπερταμείο για πώληση

Ο Χαρίλαος Τρικούπης τον Δεκέμβριο του 1893 φέρεται να εκστόμισε την ιστορική  φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Εύλογο, κατ΄αναλογία ερώτημα σήμερα, είναι: Μπορούμε, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, να πούμε με σιγουριά: «Δυστυχώς μας πούλησαν;»

Αυτά που βρήκαμε πραγματικά μας εξέπληξαν....


Αναστάτωση έχει επικρατήσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, έπειτα από το χθεσινό δημοσίευμα του σάιτ, newreport.gr, για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και συγκεκριμένα 10.119 ακινήτων που δόθηκαν με μία υπογραφή στο υπερταμείο.

Ξεσηκώθηκαν τοπικές κοινωνίες, ξεσηκώθηκαν οι αρχαιολόγοι καθώς μέσα στα εν λόγω ακίνητα βρίσκονται αρχαιολογικοί χώροι, ενώ ήδη σε πολλά δημαρχεία και περιφέρειες της Ελλάδας, ψάχνουν κωδικό κωδικό τα ΚΑΕΚ για να βρουν ακριβώς ποια ακίνητα είναι αυτά που δόθηκαν στο υπερταμείο.

Ήδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το θέμα του σάιτ μας έγινε επερώτηση από τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου, ενώ σίγουρα θα ακολουθήσουν και ερωτήσεις στη Βουλή, καθώς το ρεπορτάζ βρίσκεται σε γραφεία πολιτικών κομμάτων.

Σήμερα, ξεδιπλώνοντας το ρεπορτάζ, σάς παρουσιάζουμε τόσο τις δύο αποφάσεις, η πρώτη αφορά το κυβερνητικό συμβούλιο της 17ης Απριλίου όπου αποφασίστηκε η μεταφορά των 10.119 ακινήτων και ακολούθησε στα μέσα Ιουνίου, η απόφαση με υπογραφή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Για το τέλος, γιατί εκεί είναι το… ζουμί, σάς παρουσιάζουμε ολόκληρη τη λίστα των 10.119 ακινήτων, σε μορφή σε pdf και σε αρχείο XL, με αναλυτικά ανά δήμο και περιφέρεια όλα τα ΚΑΕΚ.

Για όσους θέλουν να ψάξουν παραπάνω, το θέμα έχει τεράστια σημασία, καθώς πραγματικά δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια ακίνητα είναι, αλλά με μία πρόχειρη «ανασκαφή», βρήκαμε ότι υπάρχουν αιγιαλοί, ένα κομμάτι μάλιστα από την παραλία της Θεσσαλονίκης, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία, το κτίριο που στεγάζεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και άλλα πολλά ακίνητα ανά την περιφέρεια και φυσικά και στο κέντρο της Αθήνας.

Η απόφαση Τσακαλώτου

 

Στις 19 Ιουνίου του 2018, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, αναγράφεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφασίζει να μεταβιβαστούν τα 10.119 ακίνητα στο Υπερταμείο.
Όπως βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία, έχουμε κυκλώσει την ημερομηνία, τον αρμόδιο υπουργό, την απόφαση που πήρε και το κυβερνητικό συμβούλιο που επικαλείται ο υπουργός και παίρνει αυτή την απόφαση, ενώ στη δεύτερη φωτογραφία είναι η υπογραφή του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Όσον αφορά το ζήτημα με κυβερνητικό συμβούλιο, αναφέρεται στις 18 Ιουνίου 2018, με αριθμό 86.

Το κυβερνητικό συμβούλιο

 

Το κυβερνητικό συμβούλιο που επικαλείται ο υπουργός, είναι ένα «αίνιγμα», διότι δεν καταφέραμε να βρούμε τη σχετική απόφαση. Βρήκαμε όλες τις προηγούμενες, αλλά η συγκεκριμένη δεν κατέστη δυνατό να ανευρεθεί…

Ωστόσο, βρήκαμε ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, στις 18 Ιουνίου 2018, εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ.

«Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ. (Asset Development Plan /ADP).

Η έγκριση έγινε στη συνεδρίασή του στις 7 Ιουνίου», αναφέρεται σχετικά και αφορά τις πωλήσεις αεροδρομίων, λιμανιών, τρένων, μαρίνων και όλων αυτών που δείχνει η παρακάτω φωτογραφία.

Η λίστα με όλα τα ακίνητα με τα ΚΑΕΚ

 

Φτάσαμε στο επίμαχο σημείο. Στη δημοσιοποίηση όλων των ακινήτων, 10.119 στον αριθμό, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι και να είχαμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ψάξουμε πάνω από 10.000 ακίνητα, θα μάς έπαιρνε πολύ χρόνο για να τα βρούμε ένα προς ένα.

Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε, είναι να ψάξουμε στα… τυφλά και στην… τύχη, κάποια ΚΑΕΚ και αυτά που βρήκαμε πραγματικά μας εξέπληξαν.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν ολόκληρη τη λίστα στον παρακάτω σύνδεσμο, που αναφέρει κάθε ΚΑΕΚ, σε κάθε δήμο ανά την επικράτεια…

Δείτε ΕΔΩ σε pdf όλη τη λίστα και εδώ σε εδώ σε Excel ΚΑΕΚ


Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι προς πώληση στο υπερταμείο βρίσκονται τα κάτωθι:

  • κεντρικό κτίριο που στεγάζεται η Διοίκηση της Π.Κ.Μ.,
  • κτίρια-σύμβολα της αρχιτεκτονικής και ιστορικής μας κληρονομιάς όπως το Μπεζεστένι στην Πλατεία Ελευθερίας Σερρών
  • παλιά Μητρόπολη Σερρών,
  • κτίριο της πρώην Νομαρχίας Σερρών με όλη την πλατεία που το περικλείει,
  • Οθωμανικά Τζαμιά,
  • Καπναποθήκη ,
  • κτίριο της Πυροσβεστικής,
  • εκτάσεις των αποθηκών Πυρομαχικών Λευκώνα
  • το πρώην στρατόπεδο Κολοκοτρώνη στην Π.Ε. Σερρών




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...