Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Χωρίς τέλος η κατρακύλα του "ανανήψαντα" αντιεξουσιαστή Γ. Καραμπελιά

Θα δυσκολευτεί κάποιος να βρει ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα όσα ισχυρίζεται ο Γιώργος Καραμπελιάς για την πρόσφατη συζήτηση που άνοιξε για τις σχέσεις εκκλησίας -πολιτείας, με αυτά που επικαλούνται εκπρόσωποι του εγκληματικού ναζιστικού μορφώματος, καθώς και οι υπόλοιποι πατριδοκάπηλοι χριστέμποροι.

Μόνο τα κλάματα δεν έβαλε ο πρώην αντιεξουσιαστής όταν μας έλεγε ότι "Εδώ κρύβεται μια βαθύτερη επιδίωξη....

ουσιαστικά του αποχωρισμού της ορθόδοξης ταυτότητας από τον ελληνισμό η οποία ευτυχώς ή δυστυχώς αλλά έτσι συμβαίνει είναι δομικό στοιχείο της ταυτότητας του ελληνικού έθνους ... Στην Ελλάδα η εκκλησία ταυτίστηκε με το έθνος ... Η ορθοδοξία αποτελεί ένα από τα τελευταία στοιχεία που έχουν απομείνει ταυτότητας των Ελλήνων και επομένως κάθε τι που οδηγεί στην αποσύνδεση με την εθνική ταυτότητα έχει αρνητικό αποτέλεσμα.."

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε αναλυτικά με τα κηρύγματα του "ανανήψαντα" αντιεξουσιαστή, τα οποία κάποιος μπορεί να τα βρει στην ιστοσελίδα του.

Το μόνο που μπορεί να συμπληρώσουμε είναι ότι ο Γ. Καραμπελιάς -και η παρέα που εκπροσωπεί- εδώ και χρόνια «πουλάει» πατριδοκαπηλία παράλληλα με την χριστεμπορία του.

Μπορεί στα νιάτα του να παρουσιαζόταν σαν ενεργός αντιεξουσιαστής –ειδικά αρχές δεκαετίας του ’80 τότε που διεύθυνε το περιοδικό «Ρήξη»- η κατρακύλα του όμως ήταν ραγδαία.

Για ένα διάστημα πέρασε στους Οικολόγους, μετά στην «Σπίθα» του Μίκη Θεοδωράκη και σήμερα έχει καταντήσει το αγαπημένο πρόσωπο αρχιρασοφόρων και εθνικιστών κάθε είδους.


Του  Γ. Γ.

 

tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...