Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Γαλλία : Στα πρόθυρα γενικής ανυπακοής

📌 Σχεδόν στα πρόθυρα της ανυπακοής και της αναρχίας φαίνεται πως οδεύει η Γαλλία κι ας καυχιέται η κυβέρνηση πως επέλυσε την βαθιά κοινωνική κρίση που βγήκε στην επιφάνεια με πολύ βίαιο τρόπο.

Οι εφήμερες ελεημοσύνες των υποτιθέμενων 100 ευρώ στα Κίτρινα Γιλέκα και των 300 στους αστυνομικούς, στους οποίους χρωστά 22 εκατομμύρια υπερωρίες....


επέδρασαν μάλλον ως ασπιρίνες στην ανησυχητική συμπτωματολογία.

Τις τελευταίες ημέρες, στην καταστολή και τον διωγμό από τους κυκλικούς κόμβους (όπου είχαν κατασκηνώσει Κίτρινα Γιλέκα τα οποία δεν τολμούσαν ή δεν είχαν τα μέσα για να διαδηλώσουν στο Παρίσι), πολίτες απαντούν με μια καταστροφική τάση.

Συγκεκριμένα κάθε βράδυ πυρπολούν διόδια και ραντάρ ελέγχου ταχύτητας. Όπως χθες το βράδυ όπου περισσότεροι από 50 κουκουλοφόροι που δεν φορούσαν κίτρινα γιλέκα, έκαψαν τον δεύτερο όροφο κτιρίου σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο, που ανήκει στην Vinci την μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες πως Κίτρινα Γιλέκα προετοιμάζουν μια έκτη κινητοποιήση το Σάββατο αλλά και την Παρασκευή, ημέρα γενεθλίων του Μακρόν, ο οποίος έλαβε από τους δημοσκόπους άλλο ένα φαρμακερό δωράκι.

Το 77% (+3%) των Γάλλων, τον θεωρεί πρόεδρο των πλουσίων. Το 56% έχει την εντύπωση πως "δεν ξέρει που πηγαίνει" και το 67% πιστεύει πως δεν είναι ικανός!

ΥΓ. Τα διόδια συμβολίζουν για ορισμένους στη Γαλλία, τον διαχωρισμό μεταξύ των καλοζωισμένων που ζουν στις μεγαλουπόλεις και των «άλλων» των ξεχασμένων της επαρχίας. Τα ραντάρ ελέγχου ταχύτητας στους δρόμους που είναι ζήτημα αν σήμερα λειτουργούν τα μισά, καθώς τα περισσότερα τα έχουν καταστρέψει, τα θεωρούν σύμβολο της υπερφορολόγησης…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...