Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Σε δέκα μέρες, η απόφαση για την «απεργοκτόνα» τροπολογία Γεροβασίλη

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, η δίκη στο Εφετείο Ιωαννίνων για την κατά ΑΔΕΔΥ… «απεργοκτόνα» τροπολογία Γεροβασίλη η οποία έκρινε ως παράνομη τη συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση. 

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε διάστημα 10 ημερών.

Έπειτα από δύο αναβολές, την Τετάρτη, εκδικάστηκε στο Εφετείο Ιωαννίνων, εξ αναβολής, η αίτηση ακυρώσεως....

-κύρια δίκη- διοικητικού υπαλλήλου του ΤΕΙ Ηπείρου, τον οποίο στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, κατά του αποκλεισμού του από τις διαδικασίες κρίσεων για θέση προϊσταμένου Διεύθυνσης του πρώην πια, ΤΕΙ Ηπείρου, σε εφαρμογή της απεργοκτόνας τροπολογίας Γεροβασίλη (άρθρο 24Α του Ν. 4369/16).

Στις 13 Μαρτίου 2018 στο ίδιο Εφετείο σημειώνεται πως είχαν κερδηθεί τα ασφαλιστικά μέτρα και ο υπάλληλος του πρώην ΤΕΙ, συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας και είχε παρουσία με την ηγεσία της, στα Γιάννενα την Τετάρτη.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Μπράτης και ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, βρέθηκαν στα Γιάννενα και έδωσαν το «παρών» στην ακροαματική διαδικασία, κατά την οποία η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση του δημοσίου υποστήριξε την αντισυνταγματικότητα της διάταξης Γεροβασίλη που όπως τόνισε ο κ. Κουτσιουμπέλης, «συνδέει την υπαιτιότητα του να μην υπάρξει αξιολόγηση, με τη συμμετοχή στην απεργία». 

Θα κριθεί και στο Συμβούλιο της Επικρατείας η υπόθεση, ενώ η ΑΔΕΔΥ επιμένει και στη συνδικαλιστική διεκδίκηση για κατάργηση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης διάταξης, υπόσχεση που έδωσε προ ημερών, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Η κ. Ξενογιαννακοπούλου περιμένει τις εκλογές για να το κάνει» σχολίασε ειρωνικά ο Δημήτρης Μπράτης που πρόσθεσε πως «μια διακυβέρνηση της Αριστεράς χρησιμοποιεί το υπαιτίως για να στοχοποιήσει όσους συμμετείχαν στην απεργία».

«Εδώ στα Γιάννενα θα υπάρξει απόφαση που θα δικαιώνει το δικαίωμα στην απεργία» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...