Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

Τα Εξάρχεια δεν κατάφεραν να υποτάξουν ούτε οι Αγγλοι, με τανκς και τεθωρακισμένα, θα το κατορθώσουν οι φούφληδες μπάτσοι της ΕΛΑΣ;

Εξαπέλυσε τις ορδές των ένστολων πραιτοριανών, προστασίας του συστήματος, η "αριστερή" κυβέρνηση και σήμερα εκκένωσε δυο καταλήψεις -στην οδό Μπουμπουλίνας 42 και σε κτήριο επί της Ζωοδόχου Πηγής- πραγματοποιώντας δεκάδες προσαγωγές.

(Σε κάποια άτομα απ' αυτά τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, οπλοκατοχής και της απείθειας).
...


Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης δεν ήταν κάτι που αιφνιδίασε κανέναν. Ηταν αναμενόμενη. Και δεν είναι απλώς το κλίμα που είχε δημιουργηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα από ΜΜΕ που έκαναν λόγο για το "άβατο" των Εξαρχείων και για την "εγκληματικότητα που επικρατεί" σ' αυτή την περιοχή. Ούτε συνέργησε αποφασιστικά το γεγονός ότι κάτι τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες, σαν τον Πάγκαλο και τον αντιπρόεδρο της Ν.Δ., Α. Γεωργιάδη, ζήτησαν να κατέβει ο στρατός στα Εξάρχεια για να "επιβάλλει την τάξη". 

Δυο είναι οι βασικοί λόγοι που οι κατασταλτικές ενέργειες της κυβέρνησης, οι οποίες θα στοχοποιούν καταλημένους χώρους στα Εξάρχεια θα ενταθούν και θα πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις κάτι που πιθανόν να συνδυαστεί με όργιο καταστολής των θαμώνων της πλατείας.
 

Ο πρώτος είναι γιατί εν όψει προεκλογικής περιόδου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να απευθυνθεί στο συντηρητικό εκλογικό ακροατήριο, έναν χώρο προνομιακό για την Ν.Δ και να παρουσιαστεί σαν κόμμα που μπορεί να επιβάλλει τον "νόμο και την τάξη". Προσδοκά ότι αυτές οι κινήσεις του θα έχουν και εκλογικό αντίκτυπο.

(Η Παπακώστα, λόγο των ιδιαίτερων σχέσεων που έχει με ξένη πρεσβεία, είναι το πιο ιδανικό πρόσωπο να ηγηθεί μιας τέτοιας αποστολής. Μια παρόμοια μεθόδευση είχε στηθεί πριν κάποιους μήνες, αλλά έγινε γνωστή και "κάηκε".  Κάποιοι σύντροφοι στα Εξάρχεια γνωρίζουν λεπτομέρειες γι' αυτή την υπόθεση).
 

Ο δεύτερος και εξ' ίσου σημαντικός λόγος -πέρα του ότι τα Εξάρχεια αποτελούν ένα χώρο κοινωνικής αντίδρασης και στέκι μιας "άγριας παραβατικής νεολαίας", όπως είχε πει ένας νεοδημοκράτης βουλευτής- είναι ότι μπήκε σε εφαρμογή σχέδιο εμπορευματοποίηση της περιοχής. Για να ανεβούν, λοιπόν, οι τιμές των ακινήτων πρέπει η περιοχή να "καθαριστεί" από μετανάστες και "αντικοινωνικά στοιχεία".

Φυσικά όλοι αυτοί που κάνουν αυτούς τους λογαριασμούς, υπολογίζουν χωρίς τον ... ξενοδόχο. Με την ευκαιρία να τους κάνουμε και ένα ιστορικό μάθημα. Τα Εξάρχεια δεν κατάφεραν να καταλάβουν ούτε οι Αγγλοι, με τανκς και τεθωρακισμένα, θα το κατορθώσουν οι φούφληδες μπάτσοι της ΕΛΑΣ; 

Υ.Γ: Μπήκαμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε "φωτογραφικά" μια τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη


Να θυμηθούμε ότι η Ντ. Μπακογιάννη, έχει δημόσια και αρκετές φορές «θερμές επαφές» με στελέχη και τον ίδιο τον αρχηγό της ναζιστικής συμμορίας.
 
Μιλάμε για άτομα που σύμφωνα με την Μπακογιάννη της φέρονται  με το "σεις και με το σας","διατηρούν φιλικές σχέσεις μαζί της" και "της μιλούν με ευγένεια".

Ασήμαντη προφανώς λεπτομέρεια θα είναι για την ίδια ότι τα άτομα αυτά είναι υπόδικα για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατηγορούμενα για σωρεία εγκλημάτων.

 
 
Του Γ.Γ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...