Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Οι εφτά πρώτες μέρες της «Κανονικότητας»

Απ την πρώτη μέρα της δημιουργίας της κανονικότητας, εγένετο φως.

1) Η ΔΕΗ μετρά τα τελευταία μαλαματικά της για να ξεπουληθεί εντελώς. 

Έχουμε επιτυχώς απαλλαγεί από τις τηλεπικοινωνίες, τους δρόμους, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα ενεργειακά αποθέματα και τον ορυκτό πλούτο. 

Είμαστε μια χώρα που σέβεται το ξεπούλημα της.  

Απομένει να απαλλαγούμε από την παραγωγή ενέργειας και, οσονούπω, τα υδάτινα αποθέματα....

2) Το άσυλο πάει ασκαρδαμυκτί για φούντο. Και το πανεπιστημιακό και το προσφυγικό. Απαλλασσόμαστε από άλλα δυο βαρίδια. Απομένει βεβαίως το σημαντικό σκέλος που αφορά στη βουλευτική ασυλία, το οποίο θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.

3) Αναγνωρίσαμε, ως χώρα που σέβεται το ξεπούλημα και την εξάρτηση της, το muppet της Βενεζουέλας. Δεν πειράζει που αποδείχτηκε πως αυτός και οι δικοί του ξεκοκάλισαν την «ανθρωπιστική βοήθεια» Έτσι κι αλλιώς, εδώ που τα λέμε, αποτελούσε εμπαιγμό μια «βοήθεια» που συνόδευε όλες τις θανατηφόρες κυρώσεις. Κι εξάλλου, ουδείς άσφαλτος.

4) Πολύ σοφά, στα πλαίσια της ανεξαρτησίας του τύπου και της ελευθεροτυπίας, το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και η ΕΡΤ πέρασαν κατευθείαν στον έλεγχο του Μαξίμου και το Μαξίμου στον έλεγχο του Κυριάκου, επάγγελμα Μητσοτάκης. Κι επίσης πολύ σοφά, οι διαπραγματεύσεις για το οριστικό ξεπούλημα του Ελληνικού ανατίθενται στον πρώην σύμβουλο της Lamda Developement.

5) Το ΑΜΚΑ που αποτελούσε βασική προϋπόθεση για να πάει το προσφυγόπουλο στο σχολείο κι ο πρόσφυγας στο νοσοκομείο, καταργείται γι αυτές τις προνομιακές κατηγορίες και γίνεται σήμα της νίκης στο χέρι του Μπογδάνου, καθώς ποζάρει δίπλα στον Βρούτση.

6) Το υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής, υπάγεται στο υπερυπουργείο Ασφάλειας και Καταστολής. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης παραμένουν ως έχουν γιατί δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, αλλά τα κέντρα κράτησης γίνονται κλειστές, μη επισκέψιμες και προσβάσιμες φυλακές.

7) Η νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας καλεί τους ιεράρχες να αναδιαμορφώσουν την εκπαιδευτική πολιτική. Έτσι, μαζί με το voucher θα διανέμεται κι ένα αγιασμένο στυλό για τις Πανελλήνιες. Υποθέτω ότι ο Αμβρόσιος έτυχε ευνοϊκής εξαίρεσης, έως ότου αποφασίσει αν θα συνταχθεί με το Λαγό ή το Μιχαλολιακο. Ελπίζω να συμπεριληφθεί ο Βελόπουλος, λόγο αποκλειστικής κατοχής θεϊκών επιστολών.

Αυτά συνέβησαν καθ εκάστη της πρώτης εβδομάδας της δημιουργίας της κανονικότητας.

Εκτός από τις γενναίες αποφάσεις, υπήρξαν και γενναίες αποσαφηνίσεις που αποκατέστησαν το διαταραγμένο αίσθημα ησυχίας, τάξης και ασφάλειας και ξεκαθάρισαν ιστορικές παρεξηγήσεις.

Ο βασικός προστάτης του πολίτη, Χρυσοχοϊδης, δήλωσε αυτολεξεί, »Είναι απαραίτητη η εμφανής παρουσία της Αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και η ενίσχυση της αστυνόμευσης».

Στα Εξάρχεια θα μπαίνουν συχνά κλούβες της Αστυνομίας, ενώ σύντομα θα περιπολούν αστυνομικοί της γειτονιάς, που πλέον θα έχουν δικαιοδοσίες παρέμβασης. Η περιοχή θα επιτηρείται και περιμετρικά, ενώ συχνά θα εξαπολύονται επιχειρήσεις «αρετή.»

Η συλλογική μας ψυχοπάθεια αναγνωρίστηκε, μόνο όμως σε ότι αφορά την περίοδο της δικτατορίας.

Αυτούς που έκαναν την Ελληνική Επανάσταση, την Εθνική Αντίσταση, το Πολυτεχνείο, δεν τους αποκαλούσαμε πάντα τρελούς της Ιστορίας, σε αντιδιαστολή με τους φρόνιμους ραγιάδες, μαυραγορίτες και χαφιέδες; Ε, αυτή η τρέλα αναγνωρίστηκε επίσημα.

Είναι βέβαιο πως σύντομα θα τύχει επίσημης αναγνώρισης και η τωρινή συλλογική μας σχιζοφρένεια.

Νίνα Γεωργιάδου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...