Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Δεν μας τα λέει καθόλου καλά ο κ. Δ. Κουτσούμπας και το κόμμα του.

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα 902

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους στόχους και τις επιδιώξεις της Επιτροπής, η οποία συστάθηκε για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, στόχους που εξέθεσε η κ. Αγγελοπούλου και με αφορμή την εκδήλωση, χθες, στη Βουλή....

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της προέδρου της Επιτροπής, παρακολουθώντας την πορεία της Επιτροπής και των δράσεών της.


Μάλιστα.
Ο γ.γ της Κ/Ε του ΚΚΕ χρειάζεται να "μελετήσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς της προέδρου της Επιτροπής, παρακολουθώντας την πορεία της Επιτροπής και των δράσεών της"

Υποθέτουμε ότι ο κ. Κουτσούμπας,, γνωρίζει αυτό που όλοι ξέρουμε. Και δεν αναφερόμαστε γενικά στην πολιτική παρουσία της Γιάννας Αγγελοπούλου.  Εστιαζόμαστε σ' αυτή την Επιτροπή  

Πριν προχωρήσουμε, θα σας προτείναμε να διαβάστε την ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε«Την "επαναστάτρια" Γιάννα Αγγελοπούλου διόρισε σε κυβερνητική θέση ο Μητσοτάκης», κι αυτό για να μην επαναλαμβάνουμε πράγματα στα οποία έχουμε ήδη αναφερθεί.

Φανταζόμαστε, επίσης, ότι ο κ.
Κουτσούμπας είναι ενήμερος για τα άτομα που συναπαρτίζουν την Επιτροπή την "πορεία" της οποίας, αυτός και το κόμμα του,, θα "παρακολουθήσουν".

Εμεις, πάντως είμαστε
προπέτες. Ρισκάρουμε από τώρα να εκτιμήσουμε σε ποια πλαίσια θα κινηθεί αυτή η Επιτροπή, που έχει αναλάβει την οργάνωση αυτής της φιέστας και η οποία υποτίθεται ότι έχει σκοπό την «ανάδειξη των αξιών του ελληνικού Εθνους, του πολιτισμού και της ιστορίας, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από τη σύσταση του ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα».

Αποφεύγοντας να αναφερθούμε το πόσο θα
πληρώσουμε αυτό το "πάρτι", που θα κάνουν ορισμένοι με χρήματα του ελληνικού λαού, εστιαζόμαστε στο ποιόν των ατόμων που αποτελούν αυτή την Επιτροπή.

Εντάξει, να καταλάβουμε την συμμετοχή σ' αυτή, του
δεσπότη Δημητριάδος ενός παπά που είναι γνωστός για τα "θαύματα" που κάνει και αυγατίζει συνεχώς την τεράστια περιουσία του. (Μόνο η βίλα που διαθέτει κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ).
Η "ευλογία" και οι αντιλήψεις της επικρατούσας θρησκείας πάντα χρειάζονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Το αντιλαμβανόμαστε ότι στην Επιτροπή έπρεπε να συμμετέχει η κ.
Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ, η οποία έγραψε και απάγγειλε ολόκληρο ποίημα για να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ας μην κάμουμε ιδιαίτερη αναφορά σε εντελώς
άσχετα άτομα με το αντικείμενο της Επιτροπής, τα οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό  "σηματοδοτούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα" καθώς και την "έρευνα στα πεδία της Τεχνητής Νοημοσύνης, και της Γενετικής".

Υπάρχει όμως, μια περίπτωση ατόμου που συμμετέχει στην Επιτροπή και η οποία
δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τον προσανατολισμό της. Πρόκειται για τον γνωστό αντικομμουνιστή και καθηγητή στο - εργαστήριο παραχάραξης της Ιστορίας - πανεπιστήμιο του Γέιλ, αρθρογράφο της "Καθημερινής", Στάθη Καλύβα.

Γι' αυτόν -και τον
Νίκο Μαραντζίδη που μαζί παρουσιάζονται συγγραφείς του βιβλίου «Εμφύλια Πάθη, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο»-, ο Εμφύλιος πόλεμος δεν προκλήθηκε από το όργιο της ακροδεξιάς τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε εναντίον των δημοκρατικών πολιτών, μετά τη Βάρκιζα, αλλά ευθύνεται «η προϋπάρχουσα πρόθεση του ΚΚΕ να διεκδικήσει την εξουσία»

Για τον ίδιο
«οι εξοπλισμένοι από Γερμανούς, ταγματασφαλίτες δεν ήταν προδότες», αλλά επρόκειτο για «πεινασμένους που βρήκαν στα Τάγματα ένα πιάτο φαΐ». 

Ξεπλένει εντελώς τα ντόπια καθάρματα που συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις αφού σύμφωνα μ' αυτόν τον "ιστορικό" ούτε χρηματοδότησή τους από τις δυνάμεις κατοχής υπήρξε, ούτε κοινές επιχειρήσεις υπό τις διαταγές των SS υπήρξαν, ούτε μπλόκα και επιτόπου εκτελέσεις στις συνοικίες της Αθήνας, τις πόλεις και τα χωριά, από τους ταγματασφαλίτες έγιναν.

Και τα
ψέματα που επικαλείται καθώς και τις μεθοδολογικές λαθροχειρίες.που κάνει στα πονήματά του αυτός ο "ιστορικός", ο Δ. Κουτσούμπας, τα γνωρίζει πολύ καλά.
Αλλωστε ο "Ριζοσπάστης" κυκλοφόρησε με ένθετο το οποίο είχε τίτλο "23 + Παθιασμένα ψέματα για τον ένοπλο λαϊκό αγώνα 1941 - 1949" και έδινε καταιγιστικές απαντήσεις αποδεικνύοντας την παραχάραξη της πρόσφατης ιστορία μας, που επιχειρούσε ο Καλύβας με το βιβλίο του.

Οπότε τι χρειάζεται να μελετήσει ο κ. Κουτσούμπας για να σχηματίσει αυτός και το κόμμα του άποψη για το τι πρεσβεύει αυτή η Επιτροπή;

Του Γ.Γ

 
tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...