Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Άγιος Βασίλης έρχεται από τα Ορυχεία…

Άγιος Βασίλης έρχεται
κι όλους μας καταδέχεται
(από) από τα Ορυχεία
(συ σ’ αρχό) συ σ’ αρχόντισσα κυρία…

Ναι, στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στις πόλεις της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης, στις επαρχίες Εορδαίας και Κοζάνης, ο Άγιος Βασίλης δεν έρχεται ούτε από την Καισαρεία, ούτε από τη Λαπωνία, αλλά έρχεται....
 

απευθείας από τα λιγνιτωρυχεία, φορτωμένος για πάρα πολλά χρόνια με πλούσια δώρα. 

Δυστυχώς όμως η περιοχή δεν εκτίμησε τον αληθινό Άγιο Βασίλη που ερχόταν από τα λιγνιτωρυχεία και δέχεται να τον αντικαταστήσει με τον παραμυθένιο Άγιο Βασίλη που θα έρχεται από την Καισαρεία, από τη Λαπωνία ή από οπουδήποτε αλλού και θα κουβαλάει δώρα ανάλογα του φτωχικού στο οποίο πηγαίνει.

Όλοι όσοι παρέλαβαν τα πλουσιοπάροχα δώρα του Αγίου Βασιλείου από τα Ορυχεία, δεν φαίνεται να τα εκτιμούν, γιατί αλλιώς θα έβγαιναν στους δρόμους να υπερασπίσουν ακόμα και με τη ζωή τους την προσπάθεια της εξουσίας να εκτελέσει τον συγκεκριμένο Άγιο Βασίλη. 

Οι κάτοικοι των περιοχών που απόλαυσαν τα δώρα του Αγίου Βασιλείου από τα λιγνιτωρυχεία δεν φαίνονται να νοιάζονται για την παράταση της παρουσίας του στις καμινάδες, στους δρόμους, στις πλατείες και στα σπίτια της πόλης, παρά θέλουν να τον αντικαταστήσουν με το κοριτσάκι με τα σπίρτα!

Πραγματικά μας προκαλεί σοκ και τρέλα η αναισθησία με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής αποδέχονται την εκτέλεση του Αγίου Βασιλείου από τα Ορυχεία. 

Μας προκαλεί ταραχή η ευκολία με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής, από τη μια, προσκυνούν οποιοδήποτε Άγιο χωρίς εκείνος να τους δώσει κανένα μήνυμα της θαυματουργής παρουσίας του και από την άλλη όχι μόνο δεν προσκυνούν, αλλά αφήνουν να εκτελεστεί εκείνος ο Άγιος που χρόνια ολόκληρα δείχνει στην περιοχή τις θαυματουργές του ικανότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...