Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Mόνο με Κομμουνισμό υπάρχει περίπτωση να δούμε Άγιο Βασίλη!

Όταν η ΝΑΣΑ έστειλε αστροναύτες για πρώτη φορά στο διάστημα, ανακάλυψε ότι τα στυλό δεν γράφουν λόγω έλλειψης βαρύτητας. 

Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, οι επιστήμονες της δούλευαν για μια δεκαετία και δαπάνησαν 12 δις δολάρια για να δημιουργηθεί ένα στυλό που να γράφει σε μηδενική βαρύτητα. 

Οι Ρώσοι απλά είχαν μολύβια”.

Μερικές φορές οι απλές λύσεις δίνουν απαντήσεις σε μεγάλα προβλήματα. Πχ υπάρχει
Άγιος Βασίλης; Υπήρχε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας....
 
Ο Άγιος ή Μέγας Βασίλειος πέθανε την 1 Ιανουαρίου του 379 σε ηλικία μόλις 49 χρονών.
 
Είχε όμως αφήσει πίσω του σημαντικό
φιλανθρωπικό έργο, ενώ συγκρούστηκε με τον Αυτοκράτορα Ουάλη για θρησκευτικούς λόγους.

Πίστευε πραγματικά (ένας από τους ελάχιστους επισκόπους) και έτσι
καταδίκαζε τον κλήρο που πλούτιζε εις βάρος του ποιμνίου.

“Η Βασιλειάδα υπήρξε ένας πρότυπος οίκος για τη φροντίδα των ξένων, την ιατρική περίθαλψη των φτωχών άρρωστων και την επαγγελματική κατάρτιση των ανειδίκευτων”.

Μπορεί να υπάρξει
σήμερα; Βεβαίως! Όμως το πρόβλημα δεν είναι επιστημονικό (χρόνου, ταχύτητας βάρους όσον αφορά την διανομή δώρων) κλπ αλλά πολιτικό και οικονομικό!
 
Πρώτα απ' όλα ή
ίδια η Εκκλησία δεν θέλει άλλον Άγιο Βασίλη. Τον προτιμά νεκρό για να μη μπορεί να μιλήσει και να καταγγείλει τα στραβά της.

Ένας νέος
Άγιος Βασίλης δεν θα ήταν μόνος του. Θα είχε ένα δίκτυο παραγωγής αγαθών και ένα διανομής των δώρων. Οπότε λύνονται τα προβλήματα του χρόνου. Αντί για έναν άγιο θα είχαμε πολλούς ανθρώπους που θα μοίραζαν δώρα στους φτωχούς.

Μάλιστα με τη
σημερινή τεχνολογία θα ήταν ακόμα πιο εύκολο. Δεν θα χρειάζονταν τάρανδοι. Ούτε καν οχήματα στις περισσότερες περιπτώσεις. Ένας λογαριασμός στην Τράπεζα θα ήταν αρκετός. Ή μια κάρτα που θα μοιράζονταν με το ταχυδρομείο σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Όμως το βασικό
πρόβλημα όπως καταλαβαίνετε είναι το κόστος! Ποιος θα πληρώσει τα εκατοντάδες εκατομμύρια δώρα; Φυσικά θα έπρεπε να πληρωθούν οι εργάτες που τα φτιάχνουν και μάλιστα με αρκετά καλούς μισθούς, με καλές συνθήκες εργασίας, με ωράρια άδειες αργίες κλπ, όχι να δουλεύουν νυχθημερόν και να αμείβονται με ψίχουλα.

Είπαμε, θέλουμε Άγιο,
όχι καπιταλιστή, ούτε πρόεδρο πολυεθνικής. Το ίδιο φυσικά ισχύει για τους διανομείς, που θα εργάζονται ανθρώπινα κι όχι σαν μηχανές. Φυσικά δίκτυο επικοινωνίας με τα παιδιά και τους απόρους γονείς. Οι πλούσιοι μπορούν να πάρουν ότι θέλουν όποτε το θελήσουν. Χρειάζονται επίσης πρώτες ύλες, υποδομές, εργοστάσια, εργαστήρια. Όπως βλέπετε δεν είναι απίθανο να γίνει κοστίζει όμως πάρα πολύ.

Ποιος θέλει να γίνει
Άγιος λοιπόν; Στην ουσία ποιος έχει και θέλει να δώσει αρκετά χρήματα για τους φτωχούς;
 
Η
Εκκλησία ασφαλώς δεν το θέλει! Αυτοί δεν δίνουν τον πυρετό τους.

Η
Βασιλειάδα δεν έγινε με προσευχή, απορροφούσε χρήματα. Που ο Άγιος Βασίλης έδινε, γιατί δεν τα κρατούσε για τον εαυτό του και την Εκκλησία. Γι αυτό και πέθανε νέος. Δεν ήταν καθόλου χοντρός, κάθε άλλο. Ζούσε πάρα πολύ ασκητικά. Ναι ήταν πραγματικός χριστιανός γι αυτό και πρώτον έγινε άγιος, δεύτερο πέθανε νεότατος.

Ούτε φυσικά το
καπιταλιστικό κράτος θέλει να πληρώνει τους φτωχούς. Το έδειξε ο Κούλης που έκοψε τα ψίχουλα που έδινε ο Τσίπρας. Οι νεοφιλελέ και οι φασίστες θα βάλουν τους μπάτσους να σκοτώσουν μερικούς φτωχούς, άστεγους κλπ.

Για να μην τα πολυλογώ, μόνο με
Κομμουνισμό υπάρχει περίπτωση να δούμε Άγιο Βασίλη! Κι εδώ είναι η ειρωνεία του πράγματος. Εμείς είμαστε άθεοι. Όμως σκοπός των κομμουνιστών είναι ο πλούτος να πηγαίνει σε όλους ιδίως σε κείνους που έχουν ανάγκη.

Οι μισοί του
ΚΕΑ έμειναν απέξω από το κοινωνικό μέρισμα. Ο Μητσοτάκης έδωσε μόλις 187.139.400‬ ευρώ σε 267.342 αιτήσεις που εγκρίθηκαν. Ούτε σε 1.000.000 ούτε καν σε 300.000. Για να δώσει σε ένα εκατομμύριο ήθελε 700 εκατομμύρια. Δεν είναι πολλά, αλλά τα χάρισε στους κουμπάρους στις πολυεθνικές και φυσικά τα όπλα.

Μια φρεγάτα από τη Γαλλία κάνει 1.000.000.000 χωρίς τα όπλα. Που λεφτά για φτωχούς;

Οπότε παιδάκια, αν θέλετε Άγιο Βασίλη και δώρα, κάντε Επανάσταση! Φοράει κόκκινα, γιατί είναι Κομμουνιστής!

Γράφει ο mitsos175


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...