Τρίτη 5 Μαΐου 2020

10 χρόνια από το προβοκατόρικο έγκλημα της Μαρφίν - Τί "ξέχασαν" να μας πουν σήμερα Μητσοτάκης-Χρυσοχοϊδης (2 ηχητικά από Ν. Μπογιόπουλος και "Ελληνοφρένεια")

Δεν θα παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες γράφοντας ότι διαχρονικά η δεξιά είτε παραχαράσσει την ιστορία, είτε αποσιωπά γεγονότα, προσαρμόζοντας καταστάσεις σύμφωνα με τις σκοπιμότητές της.

Σήμερα, λοιπόν, και με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την τραγωδία της Marfin, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας είπε από το βήμα της βουλής:... 

"Θέλω να αναφερθώ στη θλιβερή επέτειο. Σε ένα έγκλημα δίχως τιμωρία. Ακριβώς δέκα χρόνια μετά τιμούμε τη μνήμη της Παρασκευής Ζούλια, του Επαμεινώνδα Τσακάλη και της εγκύου, Αγγελικής Παπαθανασοπούλου... Είναι τα θύματα της Marfin. Αθώοι συμπολίτες μας που τους στέρησε τη ζωή η τυφλή βία και ο διχασμός .. Η Πολιτεία θα τιμήσει τη μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν. Μία ειδική πλακέτα στο κτίριο της φωτιάς και του μίσους θα πολεμά τη λήθη...Και θα μας καλεί σε ενότητα και σε δημοκρατική επαγρύπνηση. Θα κρατά ζωντανό το μεγάλο δίδαγμα εκείνης της ημέρας με δυο λέξεις. Ποτέ πια...". 

Θα αναφερθούμε αναλυτικά παρακάτω γι' αυτό το γεγονός. Είναι όμως σχετικά πρόσφατο, και έτσι αυτό το κήρυγμα "εθνικής ομοψυχίας", καταλήγει εντελώς άσφαιρο.

Οχι κύριε Μητσοτάκη. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έπεσαν απλώς θύματα "της τυφλής βίας και του διχασμού". Εχασαν την ζωή τους και από επιλογές της εργοδοσίας, στελέχη της οποίας μάλιστα δικάστηκαν από την αστική δικαιοσύνη για τις εγκληματικές τους ενέργειες.
Και προφανώς αυτό δεν σας διαφεύγει, ούτε σε σας ούτε στον λογογράφο σας.

Ναι, συμφωνούμε απόλυτα μαζί σας, κ. πρωθυπουργέ, ότι "ποτέ πια" δεν πρέπει να χάσουν την ζωή τους συμπολίτες μας, με τέτοιο φρικτό τρόπο, όπως οι εργαζόμενοι/ες της επιχείρησης του Βγενόπουλου.

Όμως, θα συμπληρώσουμε, ότι "ποτέ πια" δεν πρέπει να υπάρχουν οι εργασιακές συνθήκες κάτω απ' τις οποίες άφησαν την τελευταία τους πνοή οι υπάλληλοι αυτής της τράπεζας. 
"Ποτέ πια", δηλαδή καμιά εργοδοσία να μην αναγκάζει, με την απειλή της απόλυσης, τους εργαζόμενους να δουλεύουν σε μέρα πανελλαδικής απεργίας. 
"Ποτέ πια" να μην υπάρχουν οι εγκληματικές ευθύνες, όπως των στελεχών της Μαρφίν που η αστική δικαιοσύνη καταδίκασε, για τις ενέργειες τους που συντέλεσαν στο να βρεθούν νεκροί οι υπάλληλοι της τράπεζας.

Ακούσαμε και τον υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη να μας λέει και σωστά ότι "οι φυσικοί  αυτουργοί από τον δολοφονικό εμπρησμό του υποκαταστήματος της Μαρφίν παραμένουν ατιμώρητοι. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι ευθύνη της πολιτείας να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη".

Αυτό είναι τυχαίο; Για μας όχι και θα το αιτιολογήσουμε παρακάτω. Θα επικαλεστούμε δηλώσεις καθώς και δημοσιεύματα που έχουν μείνει αναπάντητα. Και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι τουλάχιστον ύποπτο που μέχρι σήμερα κανείς δεν ασχολήθηκε μ' αυτά. Μήπως γιατί αν προσπαθούσε να τα απαντήσει θα μπορούσε να εντοπίσει τους φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος;

Ας δούμε τον σχετικό σχολιασμό που έκανε σήμερα στην ραδιοφωνική του εκπομπή ο Ν. Μπογιόπουλος.



 
Τώρα, όμως ας ακούσουμε ένα απόσπασμα από την σημερινή εκπομπή της "Ελληνοφρένειας" το οποίο συμπληρώνει αυτά που "ξέχασε" να πει ο Μητσοτάκης:
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...