Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις Μητσοτάκη και βοηθώντας τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησε ο Χρυσοχοϊδης για την τραγωδία της Μαρφίν.

Ο Μητσοτάκης μας γράφει σήμερα στο twitter ότι είναι καιρός να "αφήσουμε πίσω την εποχή του διχασμού και της βίας" και σ' αυτή την κατεύθυνση προσκαλεί "τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων" να παρευρεθούν σε "μία συμβολική αλλά αυτονόητη πράξη ενότητας" το Σάββατο το μεσημέρι σε μια τελετή στην οποία "θα γίνει αποκάλυψη της πλακέτας μνήμης για τους νεκρούς της Marfin, παρουσία της ΠτΔ".

Κάποιες επισημάνσεις, αποφεύγοντας να επικεντρωθούμε στο διαχρονικό και επιβεβαιωμένο από την ιστορία σύνθημα "Η εθνική ενότητα είναι μια απάτη. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη"....


Για ποια εποχή διχασμού και βίας μιλάει ο κ. πρωθυπουργός; Η μόνη βία που υπάρχει είναι η κρατική, αφού οργανώσεις επαναστατικής ένοπλης βίας έχουν δεκαετίες να εμφανιστούν στην χώρα μας, εκτός αν εννοεί βία τα τρικάκια και τις μπογιές του "Ρουβίκωνα".

Για ποιο διχασμό κάνει λόγο; Ας ρίξει μια ματιά στις πολιτικές "μεταγραφές" και στην πολιτική προέλευση προσώπων στα οποία έχει αναθέσει υπουργικά πόστα ο κ. πρωθυπουργός. Ας ξεκινήσει απ' τον Θεοδωρικάκο και ας καταλήξει στον Χρυσοχοϊδη. Το συμπέρασμα που θα προκύψει είναι αβίαστο. Εκτός και αν εννοεί "διχασμό" τις ανούσιες κοκορομαχίες που γίνονται στην βουλή.

Με το ΠΑΣΟΚ δεν συγκυβέρνησε η Ν.Δ; 
ΣΥΡΙΖΑ και κυβερνητικό κόμμα δεν είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, αφού εφαρμόζουν Μνημόνια, επιλέγουν την τακτική του ευρωμονόδρομου, εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική; Μαζί δεν κάνουν πληστηριασμούς, δεν μπουκώνουν με κρατικό χρήμα τους καπιταλιστικούς ομίλους, δεν στέλνουν τα ΜΑΤ να μακελέψουν διαδηλωτές;

Και επειδή την ίδια καραμέλα του εγκλήματος της Μαρφίν πιπίλισε και ο υπουργός ΠροΠο να γράφουμε δυο λόγια και γι' αυτόν.

Στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ διαβάζουμε:  
"Με εντολή  Χρυσοχοΐδη ανοίγει ξανά ο φάκελος Marfin-Συστήθηκε ειδική ομάδα στην Κρατική. Ο υπουργός σε δήλωση του είχε πει ότι είναι ζήτημα Δημοκρατίας και ευθύνη της πολιτείας απέναντι στους νεκρούς της marfin".

Για μισό λεπτό γιατί οι εξουσιαστές θεωρούν ότι έχουμε μνήμη τσιμέντου.
Πριν τον ξανανοίξεις κ. Χρυσοχοϊδη, δεν μας λες ποιός τον έκλεισε άρον -άρον τον φάκελο της υπόθεσης ενοχοποιώντας με μια αστυνομική σκευωρία έναν αναρχικό;
 
Αφού σου διαφεύγει θα σου φρεσκάρουμε την μνήμη. Ήσουν εσύ με τον τότε αρχηγό της ΕΛΑΣ και σημερινό υφυπουργό σου Λευτέρη Οικονόμου.

Εδώ που τα λέμε, έχει και τα δίκαια σου να θέλεις να ξεχνάς το πόσο κακοστημένη ήταν η αστυνομική σκευωρία που μεθόδευσαν οι ένστολοι υφιστάμενοι σου, σε βάρος του Θοδωρή Σίψα, που στην δικαστική βάσανο κατέρρευσε παταγωδώς.
Ο αναρχικός αθωώθηκε ομόφωνα απ' την έδρα του δικαστηρίου και μάλιστα με εισαγγελική πρόταση.

Στο κείμενο με τις δηλώσεις Χρυσοχοϊδης διαβάζουμε επίσης: 
"Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι υπάρχουν κενά στην υπόθεση των οποίων η αναψηλάφηση και η κάλυψη ενδέχεται να οδηγήσει στους φυσικούς αυτουργούς της τραγωδίας της 5ης Μαίου του 2010".

Επειδή αυτό το θεωρούμε πολύ ενδιαφέρουν, λέμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας στις καινούργιες αστυνομικές έρευνες.

Αρχικά τους θέτουμε υπ' όψιν τους ένα δημοσίευμα της 9 Μάη του 2010 κατά το οποίο "ο «Ριζοσπάστης» αποκαλύπτει βήμα προς βήμα το πώς εξελίχθηκαν οι προβοκατόρικες ενέργειες εκείνη τη μέρα, από το πρωί, μέχρι και το τραγικό συμβάν της ΜΑΡΦΙΝ".
 
Σ' αυτό ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε: 
"Πρώτον, αληθεύει ότι από δύο κλούβες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στην οδό Πανεπιστημίου στο ύψος του βιβλιοπωλείου «Παπασωτηρίου», βγήκαν νεαροί με πολιτικά και με αμφίεση παρόμοια με εκείνη όσων προκαλούν επεισόδια; 

Αληθεύει ότι κινήθηκαν στην Πανεπιστημίου, στην Πεσμαζόγλου και στη Σταδίου και το «έπαιζαν» διαδηλωτές;

Και δεύτερον: 
Αληθεύει ότι μια άλλη τέτοια ομάδα βγήκε από κλούβα των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους, κινήθηκαν μέσω Θεμιστοκλέους προς Πανεπιστημίου; 
Αληθεύει ότι και αυτοί κινούνταν σαν διαδηλωτές σε διάφορα σημεία της πόλης, με άγριες διαθέσεις και ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πέταξαν τις μολότοφ στη ΜΑΡΦΙΝ;" 


Και όταν ο Χρυσοχοϊδης δώσει απάντηση σ' αυτά τα ερωτήματα, ας κάνει και μια έρευνα ποιοι μπορούσαν να προμηθευτούν «ειδικές μη συνηθισμένες βόμβες μολότοφ» καθώς και «το περιεχόμενο ενός μπιτονιού που περιείχε ένα ειδικό εύφλεκτο υλικό που προκαλεί άμεσα πυκνό καπνό και συνθήκες ασφυξίας. Οι διασωθέντες το παρομοιάζουν με "βόμβες napalm"», υλικά που χρησιμοποίησαν οι εγκληματίες της Μαρφίν.
 
Και αυτές οι πληροφορίες δεν είναι δικές μας. Πηγή έχουν ένα άτομο υπεράνω υποψίας! Το αφεντικό της τράπεζας Ανδρέα Βγενόπουλο και περιέχονται σε επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα "Βήμα".

Νομίζουμε ότι αν απαντήσει σ' αυτά τα ερωτήματα ο κ. Χρυσοχοϊδη θα γνωρίζει που πρέπει να κατευθύνει τις έρευνες του για να εντοπίσει τους ηθικούς αυτουργούς της εγκληματικής ενέργειας.

Του Σ. Λ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...