Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Το Δόγμα Της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου «Όποιος Αρνείται Την Απόλυση Του Συλλαμβάνεται» Δε Θα Περάσει!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ανακοίνωση

"Το δόγμα της αστυνομικής διεύθυνσης Ηπείρου "όποιος αρνείται την απόλυση του συλλαμβάνεται" δε θα περάσει!

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει τη στάση....

της αστυνομίας να κινητοποιείται άμεσα όταν κάποιος εργοδότης την καλεί εναντίον εργαζομένων. Δεν πέρασε μήνας από την προσαγωγή της εργαζόμενης-απολυμένης από τα Εxpress market της Πλ. Πάργης και το Σάββατο συνέλαβαν άλλη εργαζόμενη-απολυμένη στο Smart Market-ΜΑΡΟΣ απέναντι από το Γηροκομείο.

Και στις δύο περιπτώσεις ήταν γυναίκες, μάνες ανήλικων παιδιών, που δούλευαν με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που ο εργοδότης τους αποφάσισε να  το λήξει μια ώρα αρχύτερα, για να γλιτώσει την αποζημίωση, να πάρει άλλον εργαζόμενο και ταυτόχρονα επιμήκυνση των προνομίων του στο πρόγραμμα. Ενώ οι εργαζόμενες με αυτόν τον τρόπο, χάνουν και την αποζημίωση και το δικαίωμα να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Και οι δύο περιπτώσεις κυριολεκτικά σύρθηκαν στην αστυνομία με απαράδεκτες μεθόδους από ασφαλίτες που εμφανίστηκαν στο πι και φι! Στην περίπτωση της εργαζόμενης στο ΜΑΡΟ μάλιστα, οι ασφαλίτες αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία, να δείξουν ταυτότητα και ενώ υπήρχε ήδη στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας, με το ζόρι έβαλαν τη συνάδελφο στο ασφαλίτικο αυτοκίνητο παρά τη θέληση της. Και ενώ η αστυνομία έδρασε άμεσα για τη σύλληψη εργαζόμενης μάνας δυο μικρών παιδιών, φυσικά δεν είχε τον ίδιο ζήλο να συλλάβει και τον ίδιο τον εργοδότη τον οποίο μήνυσε η συνάδελφος.

Το σωματείο μας δεν εκπλήσσεται! Δεχτήκαμε το πρώτο χτύπημα των ΜΑΤ της τότε "αριστερής κυβέρνησης" ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έξω από το εργοστάσιο ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. Δεχτήκαμε τον προηγούμενο χρόνο αρκετά χτυπήματα  ΜΑΤ και συλλήψεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών έξω από το MARKET IN. Το μοναδικό πράγμα που θα μας έκανε έκπληξη θα ήταν αν συλλαμβάνονταν κάποια φορά και κάποιος από τους εργοδότες που παρανομούν!

Να θυμίσουμε ότι είναι στο σπίτι του και ο Καρυπίδης με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ που άφησε απλήρωτους και στο δρόμο 1400 εργαζόμενους, και ο Καρυπίδης με το εργοστάσιο ελαστικών στη ΒΙΠΕ που το έκλεισε αφήνοντας ακόμα τους εργαζόμενους απλήρωτους αλλά και ο Ράμμος του Μarket IN που δεν έχει εφαρμόσει καμία απόφαση δικαστηρίου.

Κυβέρνηση-Κράτος και μηχανισμοί του-Εργοδοσία πάνε χέρι χέρι για την υπεράσπιση του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους!

Απαιτούμε:

       Να σταματήσει η κοροϊδία των Προγραμμάτων ΟΑΕΔ που στην ουσία επιδοτούν τις απολύσεις! Τώρα έλεγχος με κάθε τρόπο στους αντίστοιχους εργοδότες.

        Όλοι οι εργαζόμενοι από πρόγραμμα ΟΑΕΔ να μη χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και ταμείου ανεργίας!

        Να πάρει πίσω τη μήνυση στην εργαζόμενη συναδέλφισσα ο εργοδότης ΜΑΡΟΣ

        Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει Κυριακές και πέρα από το ωράριο του!

Το σωματείο μας όχι μόνο δεν τρομοκρατείται από τέτοιου είδους ψευτοπαληκαρισμούς! Ίσα-ίσα πεισμώνει περισσότερο! Μπαίνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση περισσότερων συναδέλφων!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΗ - ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ! "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...