Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ποια είναι η Ράνια του ΣΥΡΙΖΑ που λάμβανε στα προνομία της εξουσίας!

Η  Ράνια Αντωνοπούλου  ενεπλάκη  στο ΣΥΡΙΖΑ περίπου το 2011 όταν ξεκίνησε μια συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο του κόμματος ενώ ήταν ένας από τους ανθρώπους που γνώρισαν τον Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και οργάνωσε την ομιλία του πρωθυπουργού στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.
 
Με καταγωγή από την Πάτρα  η μαθήτρια Ρ. Αντωνοπούλου είχε πρωτοστατήσει στις μαχητικές μαθητικές εκδηλώσεις της Μεταπολίτευσης, ενώ υπήρξε μέλος της οργάνωσης Ρήγας Φεραίος....

Τελειώνοντας το Λύκειο, σε ηλικία 17 ετών, έφυγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Έκανε τη διδακτορική διατριβή στον μαρξιστή οικονομολόγο Ανγουιρ Σαϊκ.

Τιμήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ  με τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εκλογές του Ιανουαρίου, και έλαβε το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας το 2015 στην κυβέρνηση Τσιπρα.

Με το που έγινε  υπουργός  έκανε αίτηση κάθε μήνα για να παίρνει το μηνιαίο επίδομα των 1000 € και έλαβε συνολικά 23 χιλιάρικα.  H σχετική διάταξη ψηφίστηκε στις 14 Αυγούστου 2015 και είναι επέκταση του προνομίου των βουλευτών της επαρχίας που δεν έχουν σπίτι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ το εν λόγω επίδομα λαμβάνουν άλλοι 4 εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί από τους 10 που υπάρχουν σήμερα στην κυβέρνηση.

Η Ράνια Αντωνοπούλου θεωρείτο προσωπική φίλη με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος βεβαίως εκτιμά ιδιαίτερα και τον σύζυγό της, Δημήτρη Παπαδημητρίου στον οποίο ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας και της Ανάπτυξης.
Το πόθεν έσχες
Πριν από λίγους μήνες, και συγκεκριμένα στις 7 Δεκεμβρίου 2017 δημοσιεύτηκαν τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Σύμφωνα με αυτό το ζευγάρι Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου έχει χαρτοφυλάκιο με μετοχές και επενδυτικά προϊόντα που ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του κ. Παπαδημητρίου ανέρχεται στα 2.725.881 δολάρια.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του το κατείχε το 2015, όταν δεν είχε ακόμα υπουργοποιηθεί. Δήλωσε επίσης εισοδήματα 453.429 δολάρια. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και σύζυγος του κ. Παπαδημητρίου, Ράνια Αντωνοπούλου, κατείχε μετοχές 340.000 δολαρίων σε χρηματιστήρια και καταθέσεις ύψους 11.400 ευρώ σε ελληνικές τράπεζες.

Το ζευγάρι υπουργών, είχε από κοινού καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού 480.154 δολάρια. Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει, επίσης, διαμέρισμα 110 τ.μ. στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300 τ.μ. με 180 τ.μ. βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950 τ.μ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80 τ.μ.

Ο κ. Τσίπρας  σημερα έκανε δεκτή την παραίτησή της  -η οποία δεν υποβλήθηκε ποτέ από την ίδια-  και την ευχαρίστησε.

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...