Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Αναφορά στον Εισαγγελέα Ιωαννίνων για το Θεογέφυρο κατέθεσε ο Γιάννης Ντάσκας

Τον Εισαγγελέα Ιωαννίνων επισκέφθηκε ο Γιάννης Ντάσκας, γνωστός δημοσιογράφος και νομικός των Αθηνών, για να καταθέσει αναφορά για την πτώση του Θεογέφυρου. Συγκεκριμένα η αναφορά: 
 
1. ΠΡΟΣ
κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ....


Ιωάννου Ντάσκα, Δημοσιογράφου - Δικηγόρου, κατοίκου Αθηνών, οδός Πίνδου 44, Αγία Παρασκευή Αττικής.

ΚΟΙΝ. 1. Εισαγγελία Αρείου Πάγου

2. Υπουργό Πολιτισμού

Κύριε Εισαγγελέα,

Η χώρα μας είναι φημισμένη στα πέρατα της Οικουμένης για την Ιστορία της.

Ειδικότερο τον μοναδικό παγκόσμια πολιτισμό της, με τον οποίο δημιούργησε μνημεία παγκόσμιας σήμερα κληρονομιάς. Είναι παράλληλα σχεδόν από την αρχαιότητα φημισμένη για το κλίμα, το οποίο μαζί με την μορφολογία του εδάφους έχουν τροφοδοτήσει από την αρχαιότητα την δημιουργία μιας μοναδικής παγκόσμιας κληρονομιάς: Αναφερόμαστε στην Ελληνική μυθολογία. Αυτή που κληροδότησε Όλυμπο και "Θεούς", Πήλιο και Κενταύρους, Αχέροντα και Πύλη του Άδη, Δελφούς και Πυθία, Δωδώνη και Βελανιδιές Κρήτη - Δία - Τηλεφάεσσα και Ευρώπη.

Στη σύγχρονη Ελλάδα ,σχεδόν από την απελευθέρωση οι πολιτικοί μας ταγοί, ισχυρίζονται ότι ξοδεύουν χρήμα και φαιά ουσία για να συντηρήσουν αυτή τη φήμη για να αναπτύξουν πάνω της την τουριστική "βιομηχανία", η οποία θα γίνει ζωοδότης για τη χώρα, ως κύρια οικονομική πηγή.

Δυστυχώς τα πολλά τελευταία χρόνια η χώρα μας απέκτησε τη φήμη της πιο διεφθαρμένης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και από τις πιο διεφθαρμένες στον κόσμο.

Τεράστια ποσά αντί να κατευθύνονται στον προαναφερόμενο στόχο, έχουν καταστήσει την Ελλάδα, χώρα με απίστευτες σε ύψος καταθέσεις σε φορολογικούς παραδείσους και χώρα στην οποία σχεδόν με ελάχιστες εξαιρέσεις οι πολιτικοί μπαίνουν φτωχοί στην πολιτική σκηνή και φεύγουν ζάμπλουτοι αυτοί και τα δισέγγονα τους.

Ένας από τους πιο διεφθαρμένους τομείς στην Ελλάδα είναι η τοπική Αυτοδιοίκηση και τα παραδείγματα χρημάτων που καταλήγουν από αυτοδιοικητικούς παράγοντες σε φορολογικούς παραδείσους, δυστυχώς αρκετά.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ:

Αυτός ο τομέας κατάφερε να φτάσουν τα χρήματα του πιο φτωχού Δήμου της Αττικής, του Δήμου των σκουπιδιών σε ατομικό λογαριασμό του τότε Δημάρχου, στην Ελβετία.

Αυτός ο τομέας κατάφερε να έχει Δήμαρχο στην πιο ηρωική πόλη της σύγχρονης Ιστορίας μας, πρώην ανώτατο αξιωματικό, ο οποίος καταδικάστηκε προ ημερών σε έναν αιώνα κάθειρξη (!!!), από την Ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί δεν δίστασε να δημιουργήσει ιδιωτική αεροπορία, και να κουβαλάει στη χώρα και στην Ευρώπη λαθρομετανάστες,

Αυτός ο τομέας κατάφερε να έχει Δήμους, που έχασαν το 2015 και το 2018 από ψιλόβροχα το περίφημο τεχνητό γεφύρι της Πλάκας και το περίφημο φυσικό - όνομα και θαύμα - Θεογέφυρο.

Κύριε Εισαγγελέα,

Υποσχέθηκαν πολλοί ότι θα διατάξουν και θα κάνουν έρευνα για την αιτία από την οποία καταστράφηκε το γεφύρι της Πλάκας, αν και κατά την δική μας πληροφόρηση ήταν πασιφανής. Δεν είχαν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα προστασίας από πιο δυνατά ψιλόβροχα, αφού στην Ελλάδα, σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη για ψιλόβροχα μπορούμε να κάνουμε λόγο.

Τέτοια έρευνα ΔΕΝ έγινε, ακριβώς για να μην αναδείξει ευθύνες, που είναι υπαρκτές και συγκεκριμένες.

Υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα αποκατασταθεί το γεφύρι αυτό και ακόμα περιμένουμε, πότε θα δεήσουν να διαθέσουν το μικρό ποσό που χρειάζεται (μερικές χιλιάδες ευρώ) για ένα τόσης ιστορικής σημασίας μνημείο.

Πίσω από την καθυστέρηση πρέπει να ερευνήσετε αν υπάρχει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας αβυσσαλέο κερδοσκοπικό παρασκήνιο.

Αντιγράφουμε σχετικά με το ιστορικό γεφύρι από την ανεξάρτητη WIKIPEDIA:

"Το γεφύρι της Πλάκας ήταν πέτρινο τοξωτό γεφύρι στον Άραχθο ποταμό. Βρισκόταν στο πρώην Δήμο Πραμάντων σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα Ιωάννινα και συνέδεε τους νομούς Ιωαννίνων και Άρτας. Χτισμένο το 1866, ήταν μονότοξο, με άνοιγμα κάμαρας 40 μέτρα, ύψος 21 μέτρα και με άνοιγμα στην κορυφή 3,2 μέτρα.[1] Θεωρούνταν το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων και το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.[2][3] Κατέρευσσε τρείς φορές, το 1860, το 1863, και το 2015, την τελευταία φορα έπειτα από βροχόπτωση. Όμως, όσο για την τελευταία φορά (1η Φεβρουαρίου 2015), ισχύει και το γεγονός ότι ήδη από το 2007, είχε πάθει μερική κατάρρευση, με το κεντρικό του τόξο να καταρρέει το 2015. Τότε, το 2007, είχε δωθεί υπόσχεση για έργα στο γεφύρι, κάτι που δέν είχε γίνει. Στις 2 Φεβρουαρίου 2015, μια μέρα μετά την κατάρρευση του γεφυριού, επισκέφθηκε την περιοχή αντιπροσωπεία της τότε κυβέρνησης, με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, να αναλαμβάνει αργότερα και την έρευνα.

ΤΟ ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ

Ενώ η καταστροφή της γέφυρας της Πλάκας, έπρεπε να κινητοποιήσει τις αρμόδιες αρχές για να πάρουν άμεσα προληπτικά μέτρα για τα άλλα ιστορικά μνημεία άναυδοι παρακολουθήσαμε τρία χρόνια μετά, χρόνος ικανότατος για λήψη ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ μέτρων, την καταστροφή του Θεογέφυρου.

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν:

1. Υπήρξαν σαφείς και ορισμένες, κατά χρόνο, τόπο, πρόσωπα και τρόπο ΑΙΤΗΣΕΙΣ λήψης μέτρων,όπως αυτή που σας παραθέτουμε του κ. Μιχάλη Πασιάκου.

2. υπάρχει ρεπορτάζ που αναφέρει ότι στο Θεογέφυρο υπήρξε ανθρώπινη παρέμβαση και πρέπει να εξετάσετε αν αυτή η παρέμβαση το σταθεροποίησε ή αντίθετα το αποσταθεροποίησε και το κατέστησε έρμαιο της πρώτης συνηθισμένης ηπειρώτικης "βροχούλας".

Σας παραθέτουμε το ρεπορτάζ αυτό κατά λέξη:

"Το Θεογέφυρο έπεσε από ανθρώπινη παρέμβαση και αδιαφορία

Το Θεογέφυρο του Καλαμά, στην περιοχή της Ζίτσας δεν υπάρχει πλέον. Κατέρρευσε πριν από λίγες ημέρες προκαλώντας μεγάλη συγκίνηση αλλά και απορίες.

Το Θεογέφυρο ήταν ένα θαύμα της φύσης της Ηπείρου, όπως το λέει και το όνομά του, αποτελούσε ένα μοναδικό παγκοσμίως φυσικό γεφύρι, σημείο αναφοράς για όλη την Ήπειρο. Μετά τη Ζίτσα, κοντά στο χωριό Λίθινο ο Καλαμάς σκάλισε με τα άγρια νερά του τον μεγάλο βράχο και παρουσίασε το παράξενο δημιούργημα «Το Θεογέφυρο», που επί αιώνες διευκόλυνε το πέρασμα του ποταμού μια και αυτός με τα πολλά νερά του δεν επέτρεπε αλλού τη διάβαση.

Η σημασία του αναδεικνύεται από το γεγονός ότι το ελληνικό κράτος το κήρυξε αρχικά - τον Ιούλιο του 1965 - ιστορικό διατηρητέο μνημείο με απόφαση του τότε υφυπουργού Προεδρίας Κυβερνήσεως Παύλου Βαρδινογιάννη και στη συνέχεια - το 1991 - για την προστασία του βραχοσκεπούς κήρυξε το ίδιο το Θεογέφυρο και ακόμη 150 μέτρα βόρεια, αρχαιολογικό χώρο, με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Άννας Ψαρούδα Μπενάκη.

Και γιατί έπεσε; Η πρώτη και η εύκολη απάντηση είναι «το πήρε ο Καλαμάς» που την είπαν άλλωστε όσοι όφειλαν να το προστατεύσουν και δεν το έκαναν. Μήπως όμως υπήρξε και εγκληματική ανθρώπινη παρέμβαση; Πως μπορεί να εξηγηθεί ο χοντρός πορτοκαλί πλαστικός σωλήνας που φαίνεται στις φωτογραφίες και διέσχιζε το Θεογέφυρο; Πότε μπήκε; Πριν το 1965 που ανακηρύχτηκε Αρχαιολογικός χώρος, τέτοιοι σωλήνες δεν υπήρχαν. Ούτε ίσως και πριν το 1991 που διευρύνθηκε η ζώνη προστασίας του μνημείου της φύσης.

Και όπως λένε οι γνωρίζοντες το “πάχος” του Θεογέφυρου ήταν 3,5 – 4,0 μέτρα. Ποιος και γιατί έδωσε έγκριση να σκαφτεί πάνω από 1,20 μ. (60 εκ. ο σωλήνας, συν το χαλίκι από κάτω, συν το μπάζωμα από πάνω); Να κόψει δηλαδή ο ανθρώπινος παράγοντας περίπου το 30% του λαιμού του Θεογέφυρου; Η Νομαρχία Ιωαννίνων, η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Δήμος Ζίτσας, ποιος;

Πότε έσκαψαν το Θεογέφυρο και έβαλαν αυτό το χοντρό σωλήνα; Έδωσε έγκριση η Αρχαιολογία, ή παρανόμως δεν την ενημέρωσαν; Θα έπεφτε το Θεογέφυρο αν δεν το είχαν πληγώσει τόσο;

Οι προειδοποιήσεις για την τύχη του Θεογέφυρου έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Το ίδιο είχε συμβεί άλλωστε και στο διάσημο γεφύρι της Πλάκας στον ποταμό Άραχθο που κατέρρευσε αρχικά το μισό το 2007 και στη συνέχεια ολόκληρο το 2015.

Και τελικά η κατάρρευσή του ήταν φυσικό φαινόμενο ή μήπως ήταν κυρίως έργο ανθρώπων;

Όπως προκύπτει από μαρτυρίες και δημοσιευμένα κείμενα οι ανθρώπινες παρεμβάσεις που επηρέασαν τη σταθερότητα και τη στατικότητα του έργου ξεκίνησαν εδώ και δεκαετίες.

Όπως τονίζεται και σε σχετική ανακοίνωση της κίνησης Καθαρός Καλαμάς, το Θεογέφυρο έπεσε από «παρεμβάσεις που τραυμάτιζαν βάναυσα αυτό το απαράμιλλου κάλους μνημείο της φύσης. Το τραυμάτιζαν όχι μόνο αισθητικά, αλλά και στατικά: Τσιμενταύλακας στη ράχη του, εκσκαφή για σωλήνες στα σπλάχνα του, αδιαφορία για τις διαβρώσεις από διαρρέοντα νερά και ρίζες δέντρων στα πλευρά του.

Τρία χρόνια πριν ήρθε και η πρώτη προειδοποίηση με την καθίζηση του δρόμου κοντά του. Υποτίθεται πως έγιναν τότε όλες οι αναγκαίες ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματος και προστασίας του Θεογέφυρου από την Περιφέρεια και το Δήμο Ζίτσας. Που με άνεση έδωσαν την άδεια ακόμα και για να σκαφτεί για να περάσει αγωγός. Αλήθεια με ποια μελέτη προχώρησαν στην εκσκαφή; Βέβαια όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για όσους δεν έκαναν ότι έπρεπε.»

Κι εδώ εντοπίζονται οι μεγαλύτερες ευθύνες. Τον Αύγουστο του 2016, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ανέθεσε απ’ ευθείας και όχι με διαγωνισμό σε έναν εργολάβο του Μετσόβου (πατριώτη του) την «Αποκατάσταση κατολίσθησης αρδευτικού στη θέση Θεογέφυρο Ζίτσας».: [απόφαση ανάθεσης από περιφέρεια]

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι το γεγονός ότι στα νομιμοποιητικά έγγραφα του συμφωνητικού ανάθεσης δεν αναφέρεται πουθενά το παραμικρό για εμπλοκή της αρχαιολογικής υπηρεσίας είτε με τη μορφή γνωμάτευσης, είτε με τη μορφή έγκρισης είτε με τη μορφή εποπτείας των εργασιών.

Όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι υποχρεωτικό από τη Νομοθεσία όταν εκτελείται έργο σε αρχαιολογικό χώρο και να υπάρχει προηγουμένως η έγκριση της Αρχαιολογίας, αλλά και να έχει και αρχαιολόγο εποπτεύοντα. Τι λέει ο φάκελος του έργου; Τι λένε οι εμπλεκόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Ηπείρου; Ήταν ή όχι το έργο που ανέθεσε απευθείας η Περιφέρεια εντός του αρχαιολογικού χώρου; Και αν ήταν εντός είχε ενημερωθεί η Αρχαιολογία;

Γεγονός είναι ότι τις πρώτες ώρες, ανήμερα της κατάρρευσης του Θεογέφυρου φαίνεται στα πλάνα των τοπικών τηλεοπτικών σταθμών και σε φωτογραφίες να είναι παρών και να συζητά με τον συγχωριανό του προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου ο παραπάνω εργολάβος (ο κύριος με το πορτοκαλί μπουφάν) ! Τυχαία βρέθηκε εκεί και συζητούσε, από ενδιαφέρον ή έχει κάποια σχέση το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου με παρεμβάσεις του ανθρώπινου παράγοντα στην κατάρρευση του Θεογέφυρου;: [βίντεο 1 στο λεπτό 1. 10’’]


Όπως προσημειώθηκε το Θεογέφυρο και η ευρύτερη περιοχή του έχει κηρυχθεί ως αρχαιολογικός χώρος και όλοι στην Ελλάδα γνωρίζουν τι σημαίνει να μπαίνει η αρχαιολογική υπηρεσία στα πόδια σου και στις δουλειές σου.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνεται και από την Κίνηση Καθαρός Καλαμάς,: [ανακοίνωση]

«σε ελάχιστο χρόνο μετά την κατάρρευση ακούσαμε για μια ακόμα φορά πως φταίει η βροχή. Όχι οι παρεμβάσεις, όχι η έλλειψη μέτρων, αλλά η βροχή. 

Πραγματικά είναι τραγικά αστείος ο ισχυρισμός, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την αδιαφορία και την εγκατάλειψη του Θεογέφυρου στη φθορά.

"Περήφανοι" όλοι για το φυσικό του κάλλος, τους θρύλους και τις παραδόσεις για τη δημιουργία του, για την συμβολή του στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, για την πολιτιστική μας κληρονομιά και το περιβάλλον, αλλά παντελώς ανίκανοι να διαχειριστούν οτιδήποτε για τη διατήρησή του.

Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες. Και θα πρέπει να αποδοθούν. Και βέβαια να παρθούν μέτρα προστασίας και για άλλα γεφύρια που κινδυνεύουν να έχουν την ίδια κατάληξη. Για να σταματήσει να μας βασανίζει το ερώτημα: "αύριο ποιο να έχει σειρά"; Όχι δε μπορούμε να λυπηθούμε πια…»

Στο ίδιο μήκος κύματος αλλά ακόμη σαφέστερος ο πρόεδρος του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας Μιχάλης Πασσιάκος, ο οποίος από τις 6 Φεβρουαρίου 2015 προειδοποιούσε με απόλυτη σαφήνεια μέσα από το blog του: [labastia.blogspot.gr]

«Εικόνα από το αγριεμένο Θεογέφυρο. Ο Καλαμάς έχει παρασύρει ολόκληρα πλατάνια ενώ η δεξιά όχθη γκρεμίστηκε μέσα στο ποτάμι. Το υπέροχο αυτό μνημείο της φύσης κινδυνεύει να καταρρεύσει!

Οι καμάρες που στηρίζουν το κατάστρωμα θέλουν επισκευή. Ακόμα πρέπει να απομακρυνθεί (δυστυχώς) το ογκώδες μυλαύλακο από πάνω του την ίδια ώρα που θα πρέπει να γίνουν στερεωτικές εργασίες στις βάσεις.»

Σήμερα, ακριβώς 3 χρόνια μετά ο ίδιος άνθρωπος είναι πιο σαφής και κάνει λόγο για παρέμβαση του εισαγγελέα.

Χαρακτηριστικά επισημαίνει: «Η φύση το έφτιαξε και ο άνθρωπος έκανε ότι μπορούσε για να το ξεκάνει. Ακόμη και σωλήνα ύδρευσης έβαλαν. Πέρασε η τσάπα, δημιούργησε τόσες ρωγμές. Μιλάμε για περισσότερα από 30 μέτρα σκάψιμο στο βράχο. Αυτό επηρέασε τη στατικότητα και δημιούργησε ρήγμα στο πέτρωμα. 

Δεν φταίει ο Καλαμάς, δεν το πήρε το ποτάμι. Το έλεγα σε συνέδρια, σε περιβαλλοντικά, στα Γιάννενα, στην Περιφέρεια, παντού. Αλλά δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνουν τις μικροδουλειές τους. Θα ζητήσουμε τη μελέτη για να δούμε αν αυτό έγινε με άδεια ή τελείως αυθαίρετα οπότε έχουμε ένα καθαρό έγκλημα. Μετά θα αναλάβει ο κ. Εισαγγελέας».: [video συνέντευξη στο star]


ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Κύριε Εισαγγελέα,

Οι αρμόδιες κρατικές  αρχές, στις οποίες περιλαμβάνουμε και τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλο το εύρος της γνώριζαν ,ότι έπρεπε να λάβουν ιδιαίτερη μέριμνα, να δείξουν επιμέλεια, να διαθέσουν άμεσα όλους τους απαραίτητους πόρους για το Θεογέφυρο, αφού οι ίδιες αρχικά το χαρακτήρισαν διατηρητέο μνημείο και στη συνέχεια, το 1991 αναβάθμισαν το επίπεδο προστασίας του, αφού με υπουργική απόφαση κηρύχτηκε αρχαιολογικός χώρος.
Αυτή η κρατική μέριμνα προστασίας του δείχνει και το μέγεθος του εγκλήματος, όσων άφησαν απροστάτευτη μια κρατική περιουσία τόσο μεγάλης αξίας.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Πλιάκος, φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα παραπέμπεται στον Εισαγγελέα, όποιος ομιλεί για ευθύνες σχετικά με την καταστροφή του ανυπολόγιστης αξίας αρχαιολογικού μνημείου.

Σας υποβάλλουμε και Δελτίο Τύπου της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς με ημερομηνία 9 - 2 - 2018, το οποίο κάνει λόγο για ευθύνες τεράστιες και το οποίο υπογράφουν ο κ. Παναγιώτης Μίτσης, Πρόεδρος της Κίνησης και η κ. Κατερίνα Μπαλάφα, ταμίας της Κίνησης.

Υποθέτουμε ότι με πρωτοβουλία του εν λόγω  Δημάρχου θα έχει ανοίξει ήδη δικογραφία όπως υποσχέθηκε. Επομένως, εάν αυτό έχει συμβεί, θα πρέπει να συσχετίσετε και την αναφορά μας αυτή, με τις ανάλογες συνοδευτικές ενέργειες, όπως η εξέταση των μαρτύρων που προτείνουμε κλπ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Πρέπει να  διατάξετε άμεση και κατεπείγουσα έρευνα:

1. Για να διαπιστωθεί ποια ακριβώς έργα και με ποια ακριβώς άδεια, ποιας ακριβώς αρχής εκτέλεσε ο εργολάβος Τσομπίκος.

2. για ποιο λόγο σε ένα μνημείο τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας και ανυπολόγιστης αξίας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Καχριμάνης δεν διενήργησε ανοιχτό διαγωνισμό, ώστε να προσέλθουν οι καλύτεροι επιστήμονες, με τις καλύτερες τεχνικές προστασίας, αλλά έκανε απευθείας ανάθεση στον αδελφό του (πρώην) Δημάρχου Μετσόβου, πόλη στην οποία ο ίδιος ήταν Δήμαρχος πριν και κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, αυτή η προέλευση και θητεία θα μπορούσε, υποθέτουμε σκεπτόμενοι με απλή λογική, να έχει ασκήσει ανάλογη επιρροή σε αυτή την επιλογή.

3. αν υπήρξε εισήγηση αρμόδιας υπηρεσίας, εγκύκλιος, οδηγία ή κάποιας άλλης μορφής οφειλόμενη κινητοποίηση προστασίας εκ μέρους του Περιφερειάρχη μετά την πτώση της γέφυρας της Πλάκας, για προστασία άλλων μνημείων μεταξύ των οποίων το Θεογέφυρο.

4. Αν υπήρξε ανάλογη κινητοποίηση ή λήψη οφειλόμενων προληπτικών μέτρων εκ μέρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του τοπικού Δήμου Ζίτσας.

5. Αν μελέτησαν τις προειδοποιήσεις του κ. Μιχ. Πασιάκου και άλλων φορέων από το 2015. Αν ανατέθηκε τέτοια μελέτη σε ποιόν ανατέθηκε και ποια εισήγηση συνέταξε. Αν δεν ανατέθηκε πρέπει να ερευνήσετε με τίνος απόφαση μια τόσο σοβαρή προειδοποίηση και με ποια αιτιολογία απορρίφθηκε, δεδομένου ότι εκ του αποτελέσματος επιβεβαιώθηκε κατά τον καταστρεπτικότερο για το Μνημείο τρόπο.

6. Αν υπήρξαν προειδοποιήσεις και από άλλα φυσικά πρόσωπα ή φορείς για την λήψη μέτρων προστασίας.

7. να προβείτε σε κάθε άλλη ,κατά την κρίση σας ενέργεια, ώστε  να διαπιστωθεί ποια συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν τις αναμφισβήτητες ευθύνες για την καταστροφή της ανυπολόγιστης αξίας κρατικής περιουσίας και να πράξετε σε κάθε περίπτωση τα νόμιμα.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, στο οποίο κοινοποιείται η παρούσα πρέπει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για την παράσταση της Νομικής του Υπηρεσίας (ΝΣΚ) ως πολιτικής αγωγής ενώπιον της Δικαιοσύνης.

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ:

1. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Περιφερειάρχη,

2. Τσομπίκο, εργολάβος στο Θεογέφυρο

3. Τον υπεύθυνο για τον τομέα αυτό διευθυντή της Περιφέρειας Ηπείρου.

4. τον υπεύθυνο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου

5. Τον Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχ. Πλιάκο

6. Τον Επικεφαλής Αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Ηπείρου,

7. Τον Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Δήμου Ζίτσας.

8. Τον Επικεφαλής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων,

9. Τον Επικεφαλής Τεχνικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων,

10. Τους Διευθυντές Μέσων Ενημέρωσης Ιωαννίνων,

11. τον Μιχ. Πασιάκο, Πρόεδρο του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας

12. Τον Παναγιώτη Μίτση μέλος της Κίνησης για τον Καλαμά,

13. Την Κατερίνα Μπαλάφα ταμία της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς

14. Τον Αρμόδιο διευθυντή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Περιοχή συνημμένων

Προβολή βίντεο You Tube Κατέρρευσε το Θεογέφυρο - ITV ΕΙΔΗΣΕΙΣ - 8/2/2018






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...