Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Ν. Κοτζιάς: Η θλιβερή πορεία ενός πολιτικού σαλτιμπάγκου


Ετσι τιτλοφορούσαμε ανάρτησή μας όταν στο παρελθόν ο υπουργός εξωτερικών  υπερασπιζόταν με γλοιώδεις τρόπους το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ.
 
Προφανώς, όμως η κατρακύλα που έχει πάρει δεν έχει πάτο, αν κρίνουμε από την εμετική ανακοίνωση....

που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν στην Λωρίζα της Γάζας. 

Ουσιαστικά τσουβαλιάζει θύτες και θύματα και απλώς περιορίζεται να κάνει έκκληση στην κυβέρνηση του Ισραήλ "να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας" (στους πόσους δολοφονημένους Παλαιστίνιου άραγε είναι η "ανάλογη βία¨;) καλώντας επίσης την Χαμάς "να διασφαλίζει τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων" λες και ο λαός της Παλαιστίνης που ζει εδώ και δεκαετίες φυλακισμένος και καταπιεσμένος στον τόπο του, υφιστάμενος μόνιμα μια γενοκτονία, είναι συνυπεύθυνος για το καθημερινό του μακέλεμα από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.
 
Μιλάμε για τόσο ξευτελισμένο άτομο.
 
Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:
 
Καταγράφουμε με αποτροπιασμό και ιδιαίτερη ανησυχία την τραγική απώλεια δεκάδων ανθρωπίνων ζωών, παιδιών συμπεριλαμβανομένων, καθώς και τον τραυματισμό εκατοντάδων διαδηλωτών από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα.
Το Ισραήλ οφείλει να σεβαστεί το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας και να αποφεύγει τη χρήση δυσανάλογης βίας. Από πλευράς τους, η Χαμάς και όσοι οργανώνουν τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Λωρίδα της Γάζας, οφείλουν να διασφαλίζουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των διαδηλώσεων αυτών
 
 Υ.Γ 1: Αν κάποια στιγμή, πράγμα δύσκολο, σχεδόν απίθανο, ρθει στην επιφάνεια ο τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Κοτζιάς διαχειρίζεται εντελώς ανεξέλεγκτα στην ουσία, τεράστιους απόρρητους προϋπολογισμούς (τα λεγόμενα «μυστικά κονδύλια»), θα γίνει χαμός.

Κι εδώ μιλάμε για  πολύ χρήμα.

Η φημολογία που κυκλοφορεί αναφέρει ότι το "πάρτι" που έχει στηθεί με τα "μυστικά κονδύλια" επί υπουργίας Κοτζιάς δεν έχει προηγούμενο ακόμα ακόμα και την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών ο Σαμαράς. 
 
Υ.Γ 2 Η πολιτική πορεία του Κοτζιά είναι γνωστή, κι αυτό μας δείχνει πόσο πολύ μπορεί να διαφθαρεί ένα άτομο. 

Υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της νεολαίας Λαμπράκη από το 1965. Ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της στη διάρκεια της χούντας. Αργότερα μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
 
Από τα "σκληρά" στελέχη του ΚΚΕ επί εποχής Φλωράκη, διαφώνησε με την συγκυβέρνηση Ν.Δ – Συνασπισμού το ’89 για να βρεθεί ένα διάστημα στο ΝΑΡ, για να αποχωρήσει μετά.  (Αν διαβάσει κανείς άρθρα του στο περιοδικό "Διαλεκτική" που ένα φεγγάρι έβγαζε μαζί με την Νάντια Βαλαβάνη κ.α θα έλεγε ότι πρόκειται για έναν αταλάντευτο επαναστάτη). 

Από κει και πέρα κ«μετακόμισε» στην «αγκαλιά» του ΓΑΠ για να καταλήξει τελικά πρωτοκλασάτος υπουργός στην «πρώτη κυβέρνηση αριστερά». 

Του Γ. Γ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...