Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μετά από 8 χρόνια μνημονίων, μεγάλη ενημερωτική ιστοσελίδα θυμήθηκε να κάνει άρθρο για τα χημικά της αστυνομίας

Νε τι; Αφού αυτή τη φορά δεν έπεσαν σε αναρχοκομμούνια, αλλά σε καθώς πρέπει νοικοκυραίους.

Μετά από 8 μνημονιακά χρόνια, τα οποία στρώθηκαν στην πλειοψηφία τους με στρώματα δακρυγόνων και άλλων χημικών από την αστυνομία, το in.gr έκανε άρθρο για το πόσο επικίνδυνα είναι, με αφορμή τις συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία στις Πρέσπες....

Όπως διαβάζουμε λοιπόν:

Το CS προκαλεί ερύθημα στα μάτια και βαριάς μορφής επιπεφυκίτιδα, καθώς και βήχα, κάψιμο στον λαιμό και στένωση στο στήθος. Όταν επιδράσει μεγαλύτερη ποσότητα στο δέρμα, δημιουργεί ερύθημα και φουσκάλες που μοιάζουν με έγκαυμα δευτέρου βαθμού. Η οπτική οξύτητα δεν εξασθενίζει αισθητά, αλλά τα άτομα έχουν δυσκολία να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά από την αρχική έκθεση στο CS. Σύμφωνα με ιατρική έρευνα Ισραηλινών γιατρών, σε μεγάλες δόσεις ή σε κλειστούς χώρους το CS είναι εξαιρετικά επιβλαβές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το συγκεκριμένο δακρυγόνο παρασκευάστηκε από αμερικανούς χημικούς το 1929 και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1964 στο Βιετνάμ. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως και στην Β. Ιρλανδία κατά την διάρκεια του πολέμου, ενώ απαγορεύεται από τη Συνθήκη της Γενεύης, κατά την οποία ορίζεται πως όλα τα χημικά όπλα αποτελούν μέσα μαζικής καταστροφής.

Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις σε δεκάδες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χρησιμοποιούν τα δακρυγόνα ως μέσω καταστολής.

Ας σημειωθεί, πως αυτή είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο site αναφέρεται στην επικινδυνότητα των δακρυγόνων. Ακόμα και στη σελίδα με τις ταμπέλες των άρθρων, υπάρχει μόνο μία φορά και αυτή έχει τη χτεσινή ημερομηνία:

 

Για κάποιο πολύ περίεργο λόγο, τα μεγάλα ΜΜΕ, δεν έχουν πρόβλημα με την επικινδυνότητα των δακρυγόνων, όταν αυτά πέφτουν σε διαδηλωτές που παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Δεν είδαμε για παράδειγμα, κάποιο ανάλογο δημοσίευμα για τα δακρυγόνα στην Κερατέα, τα οποία πετούνταν σε ευθεία βολή και έστειλαν δεκάδες ανθρώπους στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.



Δε διαβάσαμε για τα επικίνδυνα δακρυγόνα, ούτε όταν αυτά πέφταν μέσα σε σχολείο της Ιερισσού



Ούτε όταν πέφταν πάνω στα πρόσωπα συνταξιούχων 



Σε μαθητές



Ακόμα και μέσα σε κλειστό χώρο, προκειμένου η αστυνομία να προστατεύσει κάποια τράπεζα από το να πάρει το σπίτι κάποιου ανθρώπου



Όχι όμως. Αν πάρεις τα βουνά παρέα με χρυσαυγίτες, προκειμένου να προστατεύσεις τη Μακεδονία, ή ό,τι άλλο έχεις στο μυαλό σου, αν δεις για πρώτη φορά αστυνομική βία, αν μπερδεύεις τα σύννεφα με καπνογόνα, τότε όλα τα ΜΜΕ που υποστηρίζεις πως ελέγχονται “από Εβραίους, Μασώνους και Νεφελίμ”, θα ‘ρθουν να σε στηρίξουν φίλε φασίστα.

Γιατί αυτό είσαι ρε φίλε. Φασίστας. Ό,τι και να λες. Αν πας σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, αν κάνεις πορεία με χρυσαυγίτες, αν μεταδίδεις τα hoax της χρυσής αυγής, όσο “πατριώτης” και να θες να αποκαλείσαι, φασίστας θα είσαι. 

Γιατί αλλιώς, θα είχες πετάξει έξω από τη συγκέντρωσή σου τα μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Γιατί αλλιώς κανένα μεγάλο κανάλι δε θα σε υποστήριζε. 

Γιατί αλλιώς κανένας μεγαλοδημοσιογράφος, δε θα αναρωτιόταν για το πώς έφαγες ξύλο από την αστυνομία, χωρίς να είσαι αναρχικός.

Πικρή η αλήθεια.

 

spasmenoparathyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...