Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ: Το ψηφοδέλτιο για το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζόμενων στο Π.Γ.Ν.Ι. και την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ
«αυτοί που σήμερα φαίνονται νικημένοι, του αύριο μπορούν να είναι οι νικητές» 
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ παρεμβαίνουν και σ αυτές τις εκλογές, γιατί παραμένουν  πιστοί σε αρχές και αξίες, δεν έκαναν βήμα πίσω, δεν συμβιβάζονται, υπερασπίζωνται με συνέπεια τις ιδέες τους, δεν είπαν «άλλα» χθες και «άλλα» σήμερα....

Στις 14 Ιούνη ψηφίζουμε για την ανάδειξη του Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και για την ανάδειξη των αντιπροσώπων του Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Τις τελευταίες μέρες καταλάβαμε ότι ’’η καθαρή έξοδος’’ από τα μνημόνια και τα δήθεν αντίμετρα που λανσάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μύθος και δεν αντιμετωπίζουν  ούτε την ακραία φτώχια που επελαύνει. 

Αντ’ αυτού έχουμε ένα μνημόνιο δεκαετιών που προβλέπει:  

·    Πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022

·    Επικύρωση της περικοπής των συντάξεων και της μείωσης του αφορολογήτου κατά 40%, κάτι που θα επιφέρει νέες μειώσεις σε μισθούς, οριστική κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση φορολογίας μέσω ΕΝΦΙΑ

·    Οι μισθοί του Δημοσίου παραμένουν στο ίδιο επίπεδο ως ποσοστό του ΑΕΠ. Σε συνδυασμό με την μείωση του αφορολόγητου έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό – και  ονομαστικό – ψαλίδι.

·   Για τις συλλογικές συμβάσεις: Ακόμη και αν επανέρθουν τυπικά η επεκτασιμότητα και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, αυτές θα ισχύουν μόνο αν υπογράφονται από ’’αντιπροσωπευτικές εργοδοτικές οργανώσεις’’ που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των εργοδοτών ενός κλάδου. Φυσικά η εργοδοσία θα μεριμνά ώστε καμία οργάνωση να μην είναι αντιπροσωπευτική.

·    Η σημερινή κατάσταση διάλυσης των δημοσίων υπηρεσιών θα διαιωνιστεί καθώς οι προσλήψεις θα γίνονται βάση του κανόνα ένα προς ένα και επιπλέων μπαίνει οροφή και στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 


Έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΟΤΕ, ΟΣΕ, τμηματική εκποίηση της ΔΕΗ κ.α.)   

Ο όποιος ’’δημοσιονομικός χώρος’’ προκύπτει μέσα από την υπέρβαση του πλεονάσματος που θα επιτευχθεί προφανώς μέσα από την εξόντωση της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Παράλληλα κρύβουν επιμελώς ότι η επιτροπείας και παρουσία των μισητών θεσμών καθώς οι κανόνες της Ε.Ε ορίζουν ότι κάθε κράτος μέλος που δανείστηκε είναι υπό επιτήρηση μέχρι να εκπληρώσει το 75% του χρέους του.

Χρειαζόμαστε σήμερα ένα συνδικαλιστικό κίνημα που θα διεκδικεί εδώ και τώρα ουσιαστική βελτίωση της ζωής της εργαζόμενης πλειοψηφίας, ενάντια στο κεφάλαιο και τα μνημόνια που επιβάλλει, ενάντια σ όσους εκπροσωπούν πολιτικά -παρά τις μικροδιαφοροποιήσεις το καθεστώς που έχει επιβληθεί και πρώτα απ΄όλα τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και τη ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής, τη Χρυσή Αυγή και τον υπόλοιπο ακροδεξιό συρφετό, έχουμε ανάγκη από σωματεία που θα ενώνουν όλους τους εργαζόμενους του χώρου τους ασχέτως από τις κοινωνικές, πολιτικές, θρησκευτικές πεποιθήσεις και από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, ωρομίσθιοι κ.α.)

Η ενότητα αυτή είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε.

Γι΄αυτό είναι απαραίτητο να ηττηθεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός που έφτασε να διοργανώνει μαζί με τον ΣΕΒ ημέρες πανεθνικής δράσης.

Είναι απαραίτητο να αυξηθεί η συμμετοχή των εργαζόμενων στα σωματεία. Μόνο έτσι αυτά θα είναι όργανα πάλης και πυλώνες Δημοκρατίας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες θεωρούμε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στις εκλογές κάτι υπόσχονται.

Άλλοι υπόσχονται έμμεσα θέσεις και ευνοϊκότερη μεταχείριση, άλλοι εμφανίζονται σαν γνώστες και καλύτεροι διαχειριστές, άλλοι δυστυχώς θεωρούν ότι μονοπωλούν την απαραίτητη πάλη ενάντια στα μονοπώλια κλπ.

Εμείς το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων για την απόκρουση της επίθεσης του κεφαλαίου. Πιστεύουμε ότι το όριο που μπαίνει στις διεκδικήσεις μας πρέπει να είναι καθορισμένο από τις ανάγκες μας και όχι από τις απαιτήσεις του Αστικού μπλοκ για το ξεπέρασμα της κρίσης φορτώνοντας τα βάρη στην εργαζόμενη πλειοψηφία.  

Πιστεύομε ότι πρέπει όλοι μαζί πρέπει να παλέψουμε για:  

·      Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

·      Αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

·  Το σωματείο πρέπει άμεσα να εντάξει στους κόλπους του όλους τους εργαζόμενους του νοσοκομείου ανεξάρτητα αν θεωρούνται η όχι δημόσιοι υπάλληλοι (συμβασιούχοι, προγράμματα, συνεργεία, ειδικευόμενοι). Αυτό είναι ιδιαίτερα απαραίτητο σήμερα που οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται και στο χώρο μας.

·     Αυξημένη συμμετοχή των συναδέλφων/ισσων στις διεργασίες του συλλόγου, δεν αρκεί μόνο η εμφάνιση στις εκλογές και η ψήφος για το ΔΣ του συλλόγου, ενώ και γκρίνια που πολλές φορές υπάρχει είναι καλύτερο να εκφράζεται στις Γενικές συνελεύσεις που πρέπει να είναι το ανώτερο όργανο ενός σωματείου.

·       Μαζικοί διορισμοί και κατάργηση όλων των Ελαστικών μορφών απασχολήσεις.

·       Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

·      Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

·      Αναπλήρωση των οικονομικών απωλειών και αύξηση μισθών και συντάξεων.    


Καλούμε όλες τις δυνάμεις που στέκουν στο έδαφος του εργατικού κινήματος να δημιουργήσουμε από κοινού ένα ενιαίο πολιτικό συνδικαλιστικό Μέτωπο που θα έχει σαν κύριο στόχο την οργάνωση  του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο κοινό μέτωπο του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και των ανδρείκελων πολιτικών εκφραστών τους.

Συνάδελφοι -ισσες σας καλούμε πριν απ όλα να μας ακούσετε και έπειτα να μας στηρίξετε  για να παλέψουμε από κοινού για τη Ζώη μας και την αξιοπρέπεια μας.    

Γι αυτό η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ούτε για πλάκα ούτε για πέταμα.

Θα κρίνει πολλά για τους αγώνες...


Υποψήφιοι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ 


Κίτσιος Βασίλειος Ηλεκτρολόγος 

Μπατσκανέλας Κων/νος Νοσηλευτής



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...