Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Ξεκάθαρα & Απλά: Λίγα λόγια με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών για τους βανδαλισμούς

«οι συνεχείς επιθέσεις βανδάλων έχουν καταστεί μείζον πρόβλημα για την πόλη».

Όχι αγαπητοί μου τοπικοί άρχοντες
μείζον πρόβλημα είναι οι επιχειρήσεις «κοινής ωφελείας» και η διαχείρισή τους.

Μείζον πρόβλημα είναι το χαμηλό επίπεδο ανέσεων και υπηρεσιών της πόλης μας, υπηρεσιών όπου έχουν μεγάλη σημασία για την εξασφάλιση υγιεινών, εξυπηρετικών και πολιτισμένων συνθηκών ζωής για τους κατοίκους.

Μείζον πρόβλημα για τους δημότες είναι η ύδρευση που πληρώνουμε το νεράκι για χρυσό στα Γιάννενα....


Μείζον πρόβλημα είναι η θέρμανση που πληρώνουμε το πετρέλαιο για χρυσό στα Γιάννενα.

Μείζον πρόβλημα είναι το εισιτήριο του αστικού για το Νοσοκομείο και το Πανεπιστήμιο να στοιχίζει 1,70 η διαδρομή.

Μείζον πρόβλημα είναι ότι η ¨έξοδος μας απ την απομόνωση¨ μας στοιχίζει 80 Ευρώ διόδια για την Αθήνα.

Μείζον πρόβλημα είναι ότι οι φυσικοί, οικολογικοί και παραγωγικοί πόροι μέσα και έξω από τον αστικό ιστό της πόλης μας, συρρικνώνονται με αμείωτους ρυθμούς και η Περιφέρεια Ηπείρου έχει υπογράψει για εξόρυξη πετρελαίων εδώ και πέντε χρόνια.

Μείζον πρόβλημα είναι ότι τις πηγές μας τις έχουν πάρει ιδιώτες, όπου πλουτίζουν πουλώντας το πολυτιμότερο αγαθό...το νερό μας!

Μείζον πρόβλημα είναι ότι η πολιτιστική κληρονομιά και η αρχιτεκτονική εξαφανίζονται στο βωμό του κέρδους ή από αδράνεια.

Μείζον πρόβλημα είναι τα αυτοκίνητα πολλαπλασιάζονται προκαλώντας εμφράγματα στις έτσι και αλλιώς μπλοκαρισμένες αρτηρίες του οδικού δικτύου.

Μείζον πρόβλημα είναι η πεζοδρόμηση όλου του κέντρου χωρίς την πρόβλεψη για δωρεάν παρκινγκ.

Μείζον πρόβλημα της πόλης μας, είναι ότι ο κοινωνικός ιστός καταρρέει και παρασύρει μαζί του στη χρεοκοπία τις παραδοσιακές παραγωγικές μονάδες με την ανεργία, την υποαπασχόληση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Μεταξύ των πολιτών δεν υπάρχουν δεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν απόψεις όπως:
κάμερες παντού, στον εισαγγελέα όποιος κολλάει αφίσες, καλέστε αμέσως την αστυνομία κτλ., απόψεις που δημιουργούν συνθήκες όπου ευνοούν τη βία και την ένταση.

Μείζον πρόβλημα είναι ότι όλοι εσείς, οι εκλεκτοί - εκλεγμένοι, που πήγατε στα εγκαίνια του ΙΚΕΑ, που στηρίξατε τον Μήτση και το ξενοδοχείο του, που μας αφήσατε αμανάτι μια πλατεία ταράτσα (και τότε κατηγορούσατε όσους αντιδρούσαν ότι δεν θέλουν την ανάπτυξη του τόπου), τώρα έρχεστε και μας κουνάτε το δάχτυλο λέγοντας μας ότι:
«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εικόνα καταστημάτων που έχουν μείνει χωρίς ενοικιαστή και οι προσόψεις τους έγιναν βορά στις ορέξεις των γνωστών    άγνωστων με αποτέλεσμα ολόκληρες γειτονιές της πόλης οι οποίες βίωσαν πιο έντονα την κρίση να υποβαθμίζονται ακόμα περισσότερο».

Όχι κύριοι, δεν έμειναν τα μαγαζιά χωρίς ενοικιαστές, τα μαγαζιά έκλεισαν με λουκέτο γιατί δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό του καπιταλισμού. 
Του καπιταλισμού που η πλειοψηφία των εκλεγμένων στον Δήμο και στην Περιφέρεια, υπηρετείτε πιστά.

Δεν είναι οι κολλημένες αφίσες μείζον πρόβλημα, είναι ότι τα μαγαζιά έκλεισαν, οι εργαζόμενοι στον Μήτσοι παίρνουν, όταν έχει την καλοσύνη να τους πληρώσει, τρεις κι εξήντα, τα παιδιά που δουλεύουν στο ΙΚΕΑ, PRAKTIKER, στις μεγάλες αλυσίδες Super Market, κ.α. παίρνουν μισθούς που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και αναγκάζονται να δουλεύουν με τον φόβο τις απόλυσης και να δουλεύουν και τις Κυριακές.

Ναι, ναι τα παιδιά που ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΒΑΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ για να ικανοποιήσετε τις μικροαστικές πολιτικές βλέψεις.

Κλείνοντας θα πρότεινα στον Δήμο και στην Περιφέρεια, που τόσο ενδιαφέρονται για την αλλοίωση του πολιτιστικού μας τοπίου να ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΦΙΣΕΣ που έχουν κατακλίσει την πόλη μας!!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε πριν από λίγο στην καμάρα Χαριλάου Τρικούπη και Μιχαήλ Αγγέλου.

Εκτός βέβαια αν ο Δήμος και η Περιφέρεια (όπου φαίνονται ξεκάθαρα σαν χορηγοί στην αφίσα) θεωρούν ότι το Ferrari Owner’s Club, (κλαμπ ιδιοκτητών Φεράρι της Ιταλίας) είναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ για εμάς τους χωριάτες….





Olympia Tsapari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...