Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Ο γερμανός πρέσβης πετάει από χαρά: Tσίπρας – Ζάεφ έγραψαν ιστορία! Πεσκέσι στα γερμανικά συμφέροντα η συμφωνία

Έμπλεος ενθουσιασμού ο πρέσβης της Γερμανίας στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, έκανε δηλώσεις, με τις οποίες παραληρούσε από τη χαρά του για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.

Ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, κ. Πλέτνερ, δεν μπορούσε να φανταστεί ένα μεγαλύτερο ”δώρο” για τις γερμανικές στρατηγικές επιδιώξεις, το οποίο είναι το μεγαλύτερο για το Βερολίνο από την περίοδο της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας και του....

περιορισμού της Σερβίας.

Η αυξανόμενη γερμανική επιρροή στα Βαλκάνια μπορεί να είναι σε αρκετά σημεία σε αντίθεση με τις ΗΠΑ αλλά Βερολίνο και Ουάσιγκτον βαδίζουν από κοινού αν πρόκειται να ανασχεθεί η ρώσικη επιρροή και να χρησιμοποιηθούν τα Βαλκάνια ως πεδίο ληστείας και πολεμικών εξορμήσεων.
Ν.Ζ.

Τις κυβερνήσεις Ελλάδας και πΓΔΜ συγχαίρει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Γενς Πλέτνερ, για τη συμφωνία στο ονοματολογικό, χαρακτηρίζοντας την επιτυχία. «Συγχαίρουμε τις δύο κυβερνήσεις θερμά για την επιτυχία αυτή. Να ξεπεραστεί μια διαμάχη δεκαετιών απαιτεί σκληρή διπλωματική δουλειά και αίσθημα ευθύνης πολιτικού ανδρός» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλέτνερ σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, υπογραμμίζοντας πως τα Σκόπια και η Αθήνα έγραψαν πραγματικά ιστορία. «Τώρα ευελπιστούμε πως οι πολιτικές δυνάμεις και στις δύο χώρες θα φερθούν υπεύθυνα και θα συνεισφέρουν στην προσπάθεια να εφαρμοστεί η συμφωνία αυτή. Γνωρίζω πως πολύς κόσμος εδώ, στην Ελλάδα, θα αποδεχθεί μόνο με βαριά καρδιά κάθε είδους συμβιβασμό», διαμηνύει ο Γερμανός πρέσβης.

Επίσης, ο κ. Πλέτνερ εκφράζει την πεποίθηση πως από τη συμφωνία θα κερδίσουν και οι δύο χώρες και επισημαίνει πως «η Ελλάδα ενισχύει τον θετικό της ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας σε μια ανήσυχη περιοχή». Συνεχίζοντας στο ίδιο πλαίσιο, τονίζει πως η έντονη ελληνική διπλωματική δραστηριότητα για την ομαλοποίηση και την ανάπτυξη των σχέσεών της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της αξίζει μεγάλο σεβασμό και συμπληρώνει ότι με τον τρόπο αυτό, η Αθήνα συμβάλλει σημαντικά στη σταθεροποίηση σε μια ανήσυχη περιοχήiskra

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...