Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Σεισμός στα Ιωάννινα 4,2 Ρίχτερ. Που είναι το επίκεντρο

Σεισμικές δονήσεις τώρα στα Γιάννενα (ώρα 9:49) με ένταση 4,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες προσωρινές εκτιμήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε βορειοδυτικά της πόλης των Ιωαννίνων.

Ειδικότερα, ο σεισμός σημειώθηκε 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, στην περιοχή του Δήμου Ζίτσας, στην ευρύτερη περιοχή Καλπακίου και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Πέντε λεπτά αργότερα στις 09.54 ακολούθησε ένας δεύτερος σεισμός με το ίδιο επίκεντρο. Το μέγεθός του ήταν 3,5 Ρίχτερ....


Έπειτα, ακολούθησαν και μετασεισμοί μικρότερης κλίμακας.

Αυτή η "επίσκεψη" του Εγκέλαδου ξυπνά τις μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος όταν στις 16 Οκτωβρίου 2016, η περιοχή των Ιωαννίνων, "χόρεψε" και πάλι στα 5,2 Ρίχτερ, ενώ σεισμοί καταγράφονταν για αρκετούς μήνες μετά.

Με βάση τα πρώτα  δεδομένα, φαίνεται ότι η δραστηριότητα είναι συγκεντρωμένη στον ίδιο χώρο και περιορισμένη σε ένα μικρό τμήμα.

Τους τελευταίους μήνες στην συγκεκριμένη περιοχή δεν έχει καταγραφεί καμία αξιοσημείωτη δραστηριότητα, πλην μιας δόνησης τριών βαθμών περίπου που καταγράφηκε πριν από δύο βδομάδες.

Η αντίδραση του κόσμου πάντως είναι ψύχραιμη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Δείτε Κλικ εδώ... ζωντανά την εξέλιξη και ΚΛΙΚ ΕΔΩ...* (για ώρα Ελλάδας προσθέστε 3 ώρες*)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...