Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Σεισμός 6,9 R με μεγάλη διάρκεια νότια της Ζακύνθου - Παρακολουθήστε την σεισμική Δραστηριότητα εδώ...

Δύο αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ η μεγαλύτερη σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το βράδυ και ώρα 01:53, με επίκεντρο 56 χλμ. νότια της Ζακύνθου στο Ιόνιο πέλαγος.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή Ιωαννίνων, ενώ νωρίτερα και ώρα 01:22 είχε προηγηθεί ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ίδια περιοχή της Ζακύνθου, στο Ιόνιο πέλαγος....

Σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ήταν μεγέθους 6,9 βαθμών, σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ιόνιο πέλαγος. Οι σεισμικές δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές σε όλη την Ελλάδα και αναμένονται αναφορές από την περιοχή Ιονίων νήσων και Πελοποννήσου.

Και τέταρτος σεισμός λίγα λεπτά αργότερα

Και τέταρτος σεισμός ακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα και ώρα 02:09 το πρωί, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη ελαφρά προς κάτω εκτίμηση του αμερικανικού γεωλογικού ινστιτούτου (USGS) που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών — σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο Ιόνιο πέλαγος.

Το USGS διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Ιδιαίτερα αισθητός σε περιοχές της Ηλείας, της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έγινε ο σεισμός που σημειώθηκε περί τη 01:55 σήμερα. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.

Πριν από λίγη ώρα το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο είχε δώσει επίκεντρο τα νησιά των Στροφάδων ρήγμα το οποίο έχει δώσει ισχυρότατους σεισμούς έως και 7 Ρίχτερ.

Η σεισμική δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και ένταση αφού το εστιακό βάθος ήταν μόλις 3,8 χιλιόμετρα. Η πρώτη αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών έδωσε τον πρώτο από τους τρεις σεισμούς στα 5,8 Ρίχτερ.

Οι μετασεισμοί που συνεχίζουν να ταρακουνούν το Ιόνιο είναι εξίσου μεγάλοι σε μέγεθος με τον μεγαλύτερο μέχρι στιγμής να είναι 4,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τον τριπλό σεισμό. Ακολούθησαν μέχρι στιγμής ακόμη τρεις μετασεισμοί άνω των 4 Ρίχτερ.

Παρακολουθήστε την σεισμική Δραστηριότητα στην Ελλάδα και τον Κόσμο εδώ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...