Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν είναι έγκλημα η υπεράσπιση της κατοικίας, είναι συνταγματικό δικαίωμα»

«Η υπεράσπιση της κατοικίας και της περιουσίας των συνανθρώπων μας δεν είναι έγκλημα, αλλά συνταγματικό δικαίωμα και δημοκρατικό καθήκον», 
τόνισε σήμερα από το Βόλο, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», πρώην πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρέστη στο Πταισματοδικείο Βόλου ως συνήγορος των τριών στελεχών....

του κόμματος, κ.κ. Μ.Πατσιαντά, Θ. Κλημόπουλο και Γ. Κάιρα, στη διαδικασία εξέτασής τους στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για την συμμετοχή τους σε συγκεντρώσεις ματαίωσης πλειστηριασμών, τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την άφιξή της στα Δικαστήρια, «Το έγκλημα δεν συντελείται από τους πολίτες αλλά από τους τραπεζίτες, τα funds και την ίδια την κυβέρνηση, που προστατεύουν την κερδοσκοπία και το οικονομικό έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και επιτίθενται στους ανυπεράσπιστους πολίτες μέσα από ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την παράνομη πλατφόρμα πλειστηριασμών και τους απαγορευμένους συνταγματικά πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας».

Πρόσθεσε δε, ότι  για όλα αυτά τα θέματα έχουν γίνει μηνύσεις, προσφυγές και αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που συζητιούνται τον επόμενο μήνα. «Ο κ. Πατσιαντάς είναι μεταξύ αυτών που πρωτοστατούν σε αυτό τον αγώνα και είμαι περήφανη που αυτός, ο κ. Κλημόπουλος και ο Κάιρας εκπροσωπούν την “Πλεύση Ελευθερίας” στον Βόλο», ανέφερε, διαβεβαιώνοντας ότι θα βρίσκεται πάντα κοντά σε αυτούς που αγωνίζονται.

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι οι πλειστηριασμοί στέφονται κατά των κακοπληρωτών και των μπαταχτσήδων, η πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι μεγάλο ψέμα.

«Οι απλοί άνθρωποι είναι αυτοί που υφίστανται τη λεηλασία», δήλωσε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Ηλία Βαγδούτη στον Βόλο, που υπέστη πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας από τράπεζα.

Για οικονομία και γερμανικές αποζημιώσεις

Σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, η κ. Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να υιοθετήσει την άποψη ότι βελτιώνεται, προσθέτοντας ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι άλλο ένα από τα παραμύθια Τσίπρα.

«Τις τελευταίες ημέρες, με αυτή τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με τις τράπεζες, μετά και τη εκπληκτική επιλογή να ανατεθεί το θέμα στον φίλο του κ. Τσίπρα, τον Αλ. Φλαμπουράρη, μπορούμε να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτή τη διαδικασία υπό τον κ. Τσίπρα. Είναι ένας Πρωθυπουργός υποτελής και απολύτως παραδομένος στους δανειστές» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις και σχολιάζοντας δημοσίευμα γερμανικού περιοδικού που κάνει λόγο για διεκδίκησή τους από την Ελλάδα, τώρα που εξήλθε των μνημονίων, δήλωσε επιφυλακτική, λέγοντας:

«Ενώ η κυβέρνηση όφειλε από την πρώτη στιγμή να προβάλει τη διεκδίκηση, δεν το έχει κάνει. Πριν από 2 εβδομάδες στείλαμε εξώδικο τον κ. Παυλόπουλο και την προηγούμενη εβδομάδα στον κ. Τσίπρα για αυτή την διεκδίκηση. Μεθαύριο επισκέπτεται την Ελλάδα ο Στάινμαγιερ, πρόεδρος της Γερμανίας. 

Πεδίον δόξης λαμπρό, όχι με δημοσιεύματα αλλά με ρηματική διακοίνωση και επίσημη πρωθυπουργική διακοίνωση να γίνει αυτή η διεκδίκηση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, αν έχουν ίχνος ή όποιο υπόλειμμα συνείδησης να το πράξουν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...