Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Βόλτα... στην Ιστορία

Τα κανάλια χθες είχαν πάει… μακρινό ταξίδι φαίνεται και δεν είδαν ότι η Αθήνα γιόρταζε την απελευθέρωσή της από τους ναζί.

Δεν είναι μόνο η Αθήνα με την πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την απελευθέρωσή της το 1944. Παρόμοιες εκδηλώσεις γίνονται ανά την Ελλάδα. 

Αύριο, Κυριακή 14/10, μία βόλτα στην Ιστορία θα λάβει χώρα στη Λαμία....

Πρόκειται για έναν ιστορικό περίπατο, αύριο στις 10.30 το πρωί (πλ. Ελευθερίας). Η «βόλτα» θα συνοδευτεί με μια πρωτότυπη εξιστόρηση των γεγονότων της περιόδου 1941-1944 με έμφαση στην πόλη της Λαμίας σε συνδυασμό με μια περιήγηση σε τόπους και κτίρια που σημάδεψαν την ιστορία της πόλης.

«Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του μήνα. Μέλη του Σωματείου Μουσείο-Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, 1940-1950 (Μ.Ι.Α.Ρ) και της ερευνητικής ομάδας που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό πραγματοποιούν πρόβες σε δρόμους και πλατείες της πόλης. Η πρεμιέρα του ιστορικού περιπάτου θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της Λαμίας από τη ναζιστική Κατοχή» λένε οι διοργανωτές.

Η δράση συνδιοργανώνεται από το «Μουσείο-Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950», το Δήμο Λαμιέων, το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ) και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ).

 
 



efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...