Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Βραβεύουν Steinmeier (Πρόεδρος Γερμανίας): Μόνο Ραγιάδες τιμούν τους δυνάστες τους

Σε τελετή την Πέμπτη (11/10) το απόγευμα στις 6μ.μ. στην Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια) 
ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών θα αναγορεύσει τον Πρόεδρο της Γερμανίας Frank – Walter Stenmeier σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών....


Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι ο W. Stenmeier τόσο ως πρόσωπο και πολύ περισσότερο ως κορυφαίος εκπρόσωπος της Γερμανίας, είναι ανάξιος μιας τέτοιας τιμητικής διάκρισης, αν δεν είναι και ανεπιθύμητος στην χώρα μας.

Και αυτό διότι, η Γερμανία, την οποία εκπροσωπεί, αρνείται πεισματικά να παράσχει τις στοιχειώδεις οφειλόμενες αποζημιώσεις στην χώρα μας για τα εγκλήματα και τις καταστροφές της ναζιστικής κατοχής, ενώ, αντιθέτως, η «δημοκρατική» Γερμανία συμπεριφέρεται ως αποικιοκρατική δύναμη απέναντι στην σύγχρονη Ελλάδα των μνημονίων και της λιτότητας.

Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι τελικά η Ελλάδα δεν χρωστάει στην Γερμανία αλλά η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα και αρνείται να την αποζημιώσει.

Στελέχη της ΛΑ.Ε. έλεγαν στην Iskra ότι μόνο οι ραγιάδες βραβεύουν τους δυνάστες τους και δυστυχώς αυτό πράττει μαζί με τον ”αρχιπραξικοπηματία” Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, και την παραδομένη κυβέρνηση και ένα μεγάλο μέρος του καθηγητικού Πανεπιστημιακού κόσμου, προσφέροντας αυτήν την εξαίρετη και μεγάλη τιμητική διάκριση σε έναν Πρόεδρο χώρας που ούτε ως πρόσωπο ούτε ως πολιτική στάση της Γερμανίας την αξίζουν.

Αντίθετα, η βράβευση τους συνιστά πράξη εθελοδουλίας και θα αποτελεί μελανό σημείο γονυκλισίας και εξευτελισμού για το Πανεπιστήμιο  Αθηνών και όσων εκφράζουν αυτήν την ώρα την Ελλάδα.

Μπορεί, βέβαια, για να πέσει στάχτη στα μάτια του κόσμου, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και η κυβέρνηση να σηκώσουν τους τόνους κατά τις συναντήσεις με τον Steinmeier των ανέξοδων απαιτήσεων προς την Γερμανία, πολύ περισσότερο αφού πλησιάζουν οι εκλογές.

Κανένας γνήσιος πατριώτης, όμως, και πραγματικός δημοκράτης δεν μπορεί να παρασυρθεί από τα ευτελή ωραία λόγια που Προεδροκυβερνητικοί και καθεστωτικά ανδρείκελα θα επιχειρήσουν να καλύψουν το εθνικό όνειδος της βράβευσης της νεοαποικιοκρατίας επί της χώρας.

Ανεπιθύμητος και διπλά ανάξιος τιμητικής διάκρισης ο Γερμανός Πρόεδρος που δεν ζητάει έμπρακτη συγνώμη, μόνο και μόνο για να υπεξαιρέσει τα 263 δισ., τα οποία υπολόγισε επίσημα η ελληνική Βουλή ως Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις.

Διπλά ανάξιοι αλλά και απεριόριστα εθελόδουλοι όσοι επιβραβεύουν την ληστεία και την αμαύρωση της μνήμης των άγρια πεσόντων αγωνιστών από τη ναζιστική θηριωδία, οι οποίοι ζητούν ηθική δικαίωση και υλική δικαιοσύνη για τον λαό τους και την πατρίδα τους.

Κ.Τ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...