Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Θέμα εμπιστοσύνης (Β΄μέρος)


Το Μνημόνιο είναι πια εδώ. Εμπιστευτήκαμε τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και χρεοκοπήσαμε. 

Το τι έγινε το νιώσαμε όλοι στο πετσί μας. Ακόμα ουρλιάζουμε από τον πόνο και θα βογκάμε για πολλά χρόνια ακόμα.

Αφού ο Γιωργάκης πήρε τα λεφτά των συνταξιούχων και των εργαζομένων - κάτι ήξερε που έλεγε λεφτά υπάρχουν, εμείς δεν καταλάβαμε ότι εννοούσε μισθούς συντάξεις- ήρθε η ώρα του Σαμαρά....


Ο οποίος βγήκε για να τη σπάσει ο Καραμανλής στη Ντόρα. Κι αφού βγήκε, από τη χαρά του άρχισε τις τούμπες. Τούμπα να δουν τα μάτια σας. Από το Ζάππειο ως τη Βουλή άλλαξε με μια ανάποδη τούμπα την πολιτική και όλα όσα είπε για το κακό ΠΑΣΟΚ. "Εμπιστευτείτε με" μας είπε. Στο μεταξύ πρόλαβε να διαγράψει την Ντόρα που ψήφισε υπέρ του Μνημονίου αλλά και τον Καμένο που ψήφισε τότε κατά! Όλα αυτά συν μια συγκυβέρνηση, μέσα σ' ένα σάλτο! Τρομερός ακροβάτης! ΦΟ-ΒΕ-ΡΟΣ στην κυριολεξία.

Θα μπορούσα να τον βάλω μαζί με το ΠΑΣΟΚ, αφού έτσι κι αλλιώς μαζί "μας φάγανε", αλλά θα ασχοληθώ μόνο όσο ήταν πρωθυπουργός. Όπως είπα ζήτησε να το εμπιστευτούμε. Δεν το έκαναν πολλοί. Ούτε ένας στους πέντε. Βέβαια μετά, αφού είχε όλα τα ΜΜΕ στη διάθεση του, πήρε πίσω και την Ντόρα... με πολλά ψέματα και κόπο έκανε κυβέρνηση με τσόντα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Μην τα λέω όλα, τα γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, είναι πολύ πρόσφατα: Η ύφεση συνεχίστηκε, χιλιάδες έχασαν τη δουλειά τους, οι συντάξεις και οι μισθοί κόπηκαν κι άλλο, ο κόσμος πάγωνε και πεινούσε... ήταν μια κατάσταση ανάλογη της Κατοχής.

Από την Κατοχή δεν λείπουν οι δωσίλογοι, οι μαυραγορίτες οι οποίοι ήταν και ο μόνος κλάδος που άνθισε επί πρωθυπουργίας του. Οι φασιστές κυριολεκτικά αλώνιζαν, άλλωστε ο φασισμός ήταν πλέον η επίσημη πολιτική. Κάθε φορά που κυβερνά η ΝΔ δολοφονούνται άνθρωποι από το κράτος ή το παρακράτος. Δεν είναι τυχαίο.

Οι πόλεις θα ανακαταλαμβάνονταν από τους μετανάστες, η ΕΡΤ θα έκλεινε, γιατί δεν έγλυφε αρκετά το Σαμαρά, αν και στην πραγματικότητα αυτό ήταν μια απαίτηση των ιδιωτικών καναλιών, που τον στήριζαν, ενώ όσοι δεν θέλανε καταστροφή του Περιβάλλοντος θα δέρνονταν ανηλεώς.

Στο μεταξύ κανείς δεν ασχολούνταν με τη FYROM, που είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία όλα τα κράτη, καθώς είχαμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ακόμα έχουμε, αλλά η ΝΔ τώρα είναι αντιπολίτευση και πρέπει να βρει επειγόντως μια διαφορά με το ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΣΥΡΙΖΑ, που αν και την αντέγραψε, πήρε καλύτερο βαθμό από τους τοκογλύφους κι αυτό δημιούργησε μια αίσθηση αδικίας στον "καλό μαθητή" της μνημονιακής ανθρωποφαγίας.

Για να συνοψίζουμε, συνέχεια εμπιστευόμαστε τη δεξιά, είτε ως ΕΡΕ - ΝΔ είτε ως ΠΑΣΟΚ - Κέντρο είτε ως ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός. Γι αυτό "προκόψαμε", χρεοκοπήσαμε, γίναμε αποικία. Είναι όντως θέμα εμπιστοσύνης. Ίσως τώρα που μείναμε ταπί, άστεγοι και άνεργοι, να πάψουμε να εμπιστευόμαστε καθάρματα...

Γράφει ο mitsos175



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...