Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Το βίντεο που παραθέτουμε δεν είναι από την Συρία.. Είναι από την Γαλλία 30/3

Για 20ο Σάββατο σήμερα χιλιάδες διαδηλωτές των "Κίτρινων Γιλέκων" πλημμύρισαν τους δρόμους των Γαλλικών πόλεων.

Και φυσικά η αντιμετώπιση που είχαν από τις δυνάμεις καταστολής ήταν ανάλογη αυτή που υπήρξε και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις....


"Απίστευτες εικόνες αστυνομικής καταστολής από την πόλη  Αβινιόν κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων" αναφέρει τουιτάρισμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά,
"Δεν είναι στη Συρία Είναι στη Γαλλία - Εικόνες και βίντεο σαν αυτές κάνουν το γύρω του κόσμου μέσα από τα social media" είναι η λεζάντα βίντεο χρήστη του διαδικτύου το οποίο απαλλοτριώσαμε και σας το παραθέτουμε.

Το επίσης πολύ ενδιαφέρον στοιχείο που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι μια ανακοίνωση της Γαλλικής κυβέρνησης. Σύμφωνα, λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία συνολικά 8.645 (!) άτομα τέθηκαν υπό κράτηση τους 4 τελευταίους μήνες των κινητοποιήσεων των Κίτρινων Γιλέκων, ενώ πάνω από 3.500 (!) Γάλλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις! 
 
(Δεν έχει υπάρξει πρόσφατη ανακοίνωση για τον συνολικό αριθμό τραυματισμένων διαδηλωτών, από αστυνομικούς, που ανέρχονται σε εκατοντάδες, κάποιοι απ' αυτούς έχοντας τραυματιστεί πολύ σοβαρά).

Και αναρωτιέται κανείς: Αν είναι έτσι οι δυτικές "δημοκρατίες", οι δικτατορίες πώς είναι;

Οι εικόνες από το παρακάτω βίντεο μιλάνε από μόνες τους.




tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...