Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Συνεχίζεται και δυναμώνει η εξέγερση στη Γαλλία - Βίντεο

Δεκάδες είναι τα βίντεο που έχουν ανέβει στο twitter και μας δείχνουν τις σφοδρές οδομαχίες που έγιναν μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής σήμερα στους δρόμους του Παρισιού, 
με τους οργανωτές των διαδηλώσεων να εκτιμούν ότι σήμερα είχαμε μια απ' τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις 
από τότε, πριν 4 μήνες που ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις τα "Κίτρινα Γιλέκα"....
 
Οι οργανωτές των κινητοποιήσεων εκτιμούν ότι σήμερα τουλάχιστον 350.000 άνθρωποι» διαδήλωσαν σε όλη τη Γαλλία, 107.000 εκ των οποίων στο Παρίσι.
 
Το νέο στοιχείο που προέκυψε σήμερα και έχει την αξία του είναι ότι για πρώτη φορά σήμερα οι διαδηλωτές πέρα απ' το ότι πυρπόλησαν το κτίριο μιας τράπεζας  "λεηλάτησαν καταστήματα στον διασημότερο εμπορικό δρόμο του Παρισιού", όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ενώ πριν είχαν καταστρέψει το διάσημο "εστιατόριο των πλουσίων" Fouquet's.

Το μαγαζί αυτό που στους Γάλλους είναι γνωστό και σαν "εστιατόριο των πλουσίων" και το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, δέχτηκε την "επίσκεψη" οργισμένων νεαρών διαδηλωτών και όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο, το ισοπέδωσαν στην κυριολεξία.

Όλες οι εκτιμήσεις λένε ότι προβλέπεται ένα δύσκολο απόγευμα και βράδυ σήμερα για το Παρίσι με τις δυνάμεις καταστολής σε πολλές περιπτώσεις να χάνουν τον έλεγχο και σε αρκετά σημεία της Γαλλικής πρωτεύουσας να δημιουργούνται ανεξέλεγκτες καταστάσεις.   


Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι το κίνημα των "Κίτρινων Γιλέκων", όχι απλώς δεν εκτονώνεται όπως προσδοκούσε η Γαλλική κυβέρνηση, αλλά σύμφωνα με δημοσκόπηση από το Ινστιτούτο Elabe μέσα σε ένα μήνα αύξησε την υποστήριξη του κατά 3%, με το 61% των Γάλλων να υποστηρίζει τις κινητοποιήσεις, έναντι του 28% που δηλώνουν εναντίον, ενώ το 28%  παραμένει αδιάφορο.










tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...