Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Δεκαετές ομόλογο: Ληστεία του ελληνικού λαού με κυβερνητικές ζητωκραυγές!

Ο “κούκος αηδόνι” θα πληρώσει ο ελληνικός λαός την “έξοδο” της χώρας στις λεγόμενες αγορές με δεκαετές ομόλογο.

Το βιβλίο προσφορών για το δεκαετές άνοιξε με αρχική τιμολόγηση στο 4,125%, ενώ στην πορεία το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 3,9%, την στιγμή που Πορτογαλία και Κύπρος δανείζονται για το δεκαετές με 1,45% και....

1,87%, επιτόκια κι αυτά διόλου ευκαταφρόνητα.

Η καταλήστευση του τόπου και του ελληνικού λαού δείχνει ότι η Ελλάδα βγήκε τυπικά και χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες συνθήκες από την μνημονιακή κηδεμονία, μόνο και μόνο γιατί δεν μπορούσαν, λόγω πολιτικού κόστους, τα κράτη μέλη της ΕΕ να συνεχίσουν την μνημονιακή χρηματοδότηση.

Έτσι, έμεινε το μνημονιακό πρόγραμμα και οι μνημονιακές δεσμεύσεις μαζί με την επιτήρηση χωρίς ημερομηνία λήξης, αλλά τώρα χωρίς τον χαμηλότοκο ευρωπαϊκό δανεισμό. 

Η χώρα ξοπετάχτηκε, στην κατά τ’άλλα “μεταμνημονιακή” εποχή, για ληστρικά δάνεια από τις αγορές προκειμένου να πληρώνει τόκους και χρεολύσια ενός μη βιώσιμου και επαχθούς χρέους. Έτσι δεκαετής δανεισμός 2,5 δισ. ευρώ θα κοστίσει στην χώρα σε συνολικούς τόκους το υπέρογκο ποσό του 1 δισ. ευρώ περίπου.

Το τραγικό στην περίπτωση μας είναι ότι η κυβέρνηση έχει ήδη αρχίσει να επιδίδεται με αυτήν την ληστρική έκδοση του δεκαετούς σε ουρανομήκεις ζητωκραυγές!

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ, ανάδοχοι της έκδοσης οι οποίοι θα καρπωθούν πανύψηλες αμοιβές, είναι τρεις αμερικανικές τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές, οι Goldman Sachs, Citigroup, JP Morgan, BNP Paribas, Credit Suisse και HSBC, ενώ το 10ετές ομόλογο θα έχει λήξει 12 Μαρτίου 2029, ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η έκδοσή του, πέρα από το ληστρικό επιτόκιο, έγινε και με αποικιακούς όρους που αντιπροσωπεύει το Αγγλικό Δίκαιο, το οποίο παρακάμπτει το εθνικό και δανείζονται μόνο χώρες-προτεκτοράτα.

Από τη σημερινή έκδοση του δεκαετούς ομολόγου αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...