Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Άδεια υλοτόμησης στις πετρελαϊκές εταιρείες σε προστατευόμενες περιοχές της Πρέβεζας | Αναλυτικά η διάταξη

Άδεια υλοτόμησης και άλλων παρεμβάσεων σε προστατευόμενες περιοχές του Νομού Πρέβεζας δίνεται στις εταιρείες που θα ασχοληθούν με τις έρευνες και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, σύμφωνα με πληροφορίες που ανάρτησαν στο Facebook μέλη της ομάδας «Σώστε την Ήπειρο».

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «τα ΕΛ.ΠΕ πήραν άδεια υλοτόμησης σε 750 στρέμματα δασικής έκτασης, μεγάλο μέρος της οποίας είναι Καταφύγιο Άγριας Ζωής και....
 
περιοχή μοναδικού φυσικού κάλλους στο οικόπεδο Άρτα – Πρέβεζα, χωρίς μάλιστα να προβλέπεται ο παραμικρός έλεγχος κατά τις εργασίες και να προσδιορίζεται επακριβώς ποιες εκτάσεις είναι αυτές.

Οι πετρελαϊκές κάνουν πραγματικά ό,τι θέλουν χωρίς καν να έχουν ξεκινήσει ουσιαστικά το πρόγραμμά τους.

Φανταστείτε τι θα κάνουν αν εγκατασταθούν πραγματικά στην περιοχή.»

Δασική αστυνομική διάταξη υλοτοµίας – κλάδευσης ή εκρίζωσης πλατυφύλλων ή κωνοφόρων δασικών και λοιπών ειδών από δηµόσιες και µη δηµόσιες δασικού χαρακτήρα εκτάσεις καθώς και από εκτάσεις που δεν ανήκουν στο προστατευτικό καθεστώς της δασικής νοµοθεσίας, για να καταστούν προσπελάσιµες οι καθορισθείσες ζώνες και απαιτούµενες θέσεις προκειµένου να διεξαχθούν οι γεωφυσικές έρευνες υδρογονανθράκων για την υλοποίηση του έργου:
«Γεωφυσική έρευνα στη χερσαία περιοχή Άρτας – Πρέβεζας, εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας.

Η απόφαση θα κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού προς ενημέρωση.

Αναλυτικά η διάταξη περιλαμβάνει τα παρακάτω:








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...