Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Γενική επιστράτευση…

Όταν ο Αττίλας Α΄ εισέβαλε στην Κύπρο, με τις πλάτες και της Ελληνικής χούντας, κι όταν ο Αττίλας Β’ επέκτεινε την εισβολή με τον Καραμανλή να δηλώνει ότι «η Κύπρος κείται μακράν», έγινε στην Ελλάδα επιστράτευση. 

Κατά την επιστράτευση μία θεία (στο πρόσωπό της μπορείτε να φανταστείτε πολλές θείες), που τότε ήταν....
  
νέα, έκλαιγε κι οδυρόταν γιατί πήραν τον άντρα της στον στρατό και φοβόταν να μην πάει στην Κύπρο και να μην σκοτωθεί. 

Τότε η χούντα και μετά ο Καραμανλής πρόδωσαν την Κύπρο και τον Κυπριακό Ελληνισμό, αλλά η θεία πανηγύριζε αφού ο άντρας της γύρισε στο σπίτι χωρίς να πιάσει όπλο στο χέρι. 

Για την θεία δεν είχαν καμία σημασία ούτε η καταστροφή της Κύπρου, ούτε η διχοτόμησή της, ούτε οι νεκροί, ούτε οι αγνοούμενοι. Ο άντρας της γύρισε σώος πίσω κι έτσι μπορούσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους κάνοντας μασούρια τα λεφτά.

Αρκετά χρόνια μετά ο γιος της έγινε αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού. Η θεία χαιρόταν για τα σίγουρα λεφτά που θα έβγαζε ο γιος της, για την μονιμότητά του, που δεν θα αμφισβητούνταν ποτέ από κανέναν. 

Κάθε φορά που οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία οξύνονταν η θεία έτρεμε γιατί αυτή έστειλε το παιδί της να βγάλει λεφτά κι όχι να πολεμήσει. 

Εάν τη ρωτούσες τη θεία (είπαμε βλέπε πολλές θείες στο πρόσωπό της) αν θα προτιμούσε να χαθεί το μισό Αιγαίο ή να πάει το παιδί της στη μάχη, θα σου απαντούσε ότι θα έδινε και ολόκληρο το Αιγαίο.

Για ακόμη μια φορά βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη κρίση καθώς η Τουρκία ξεκίνησε γεώτρηση στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στη δική της ΑΟΖ. 

Για μια ακόμη φορά τα αστικά Ελληνικά κόμματα ετοιμάζονται να κάνουν ένα ακόμα μεγάλο ξεπούλημα έχοντας συμπαραστάτες τη συγκεκριμένη θεία και πολλές άλλες σαν κι αυτήν που τραγουδούν «εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, βρε δε βαριέ – βρε δε βαριέσαι αδερφέ», έχοντας για συμπαραστάτες όλες αυτές τις θείες που ξεφύσησαν με ανακούφιση γιατί στα Ίμια δεν σκοτώθηκαν τα δικά τους παιδιά και γιατί η κρίση των Ιμίων έληξε γρήγορα, έστω και με την υποχώρηση της Ελλάδας και τη θυσία των Ιμίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...